Alles over vasten

Vasten. Niet eten. Het klinkt voor veel mensen heel erg eng. We zijn meestal niet meer gewend om af en toe eens níet te eten. En dan ook nog eens als bewuste keuze. In tegendeel, we doen er alles aan om te voorkomen dat we een moment zonder eten zijn. Of op z’n minst, de mogelijkheid om te eten. Want we zouden toch eens omvallen van de honger…

Eet minder vaak

Zelf denk ik inmiddels heel anders. Ik vind het fijn om minder vaak te eten. Ik eet meestal maar 1 of 2 keer op een dag. Dat voelt heerlijk. Tussendoortjes heb ik niet meer nodig. Alhoewel ik wel soms iets in m’n mond steek als ik aan het koken ben.

Of zelfs een tijdje niet

Een aantal keer per jaar vast ik ook meerdere dagen. Omdat dat zo gezond is. Je maakt als het ware schoon schip. Je lichaam kan alle oude troep dan opruimen. En gaat daarna met hernieuwde energie (en cellen) aan de gang. Hoe mooi is dat?

Lijkt vasten jou ook wel wat? Lees dan eens de informatie die ik daar in de loop van de tijd over heb geschreven.

Alles bij elkaar

1: Zet eens vasten op je menu!

2: Vast en val af!

3: Vasten biedt meer

4: Hoe voelt het om te vasten

5: Aan de slag met vasten

Vasten en vlees

5 dagen niet eten

Egg-fast: ‘vasten’ met eieren

Mijn ervaring met eiervasten

Print Friendly, PDF & Email