Deze schotel maakte ik met de hemelse gehaktballetjes en de pindasaus die ik als aparte recepten op de blog heb gezet. Omdat je die ook bij andere gerechten kunt eten. Wel zo makkelijk terug te zoeken dan.

Bloemkool

De bloemkool was deze keer de basis. David had ‘m gekocht maar zelf niet gebruikt. Ik wilde er een ovenschotel mee maken, maar het duurde even voordat ik erover uit was wát voor schotel dat dan zou worden. Dat ging van een combinatie met zoete aardappel en gehakt naar iets met tomaten, eieren en feta tot uiteindelijk deze schotel met kipgehakt en pindasaus. Ik heb heel wat gestreept in m’n receptenschriftje. In de winkel besloot ik het kipgehakt deze keer zelf te maken van kipdijfilet en spekjes. Ik ben blij met de uiteindelijk keuze, want het resultaat was heel erg lekker.

In de oven of in de pan

De bloemkool-preischotel maakte ik als een ovenschotel, maar de dag erna toen we de rest opwarmden in een pan, kwamen we erachter dat het ook als eenpansgerecht heel erg lekker is. Misschien nog wel lekkerder, want dan kan de pindasaus ook lekker in de groenten trekken.

Bloemkool-preischotel met hemelse gehaktballetjes en pindasaus

Recipe by Cora Hoskens — Keto en zo

Ingrediënten

  • 1/2 grote bloemkool of 1 kleine bloemkool

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 1 grote prei

  • kokosvet

  • verse peper en Himalayazout

  • 1/2 tl kurkuma

  • Voor de kipgehaktballetjes:
  • zie recept Hemelse kipgehaktballetjes — gebruik voor deze schotel de helft van de ingrediënten

  • Voor de pindasaus:
  • zie recept Pindasaus (inclusief de geroosterde pinda’s en geroosterde kokos) — gebruik voor deze schotel de helft van de ingrediënten

Stappen

  • Maak de knoflook en de groenten schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de prei in ringen.
  • Blancheer de bloemkool in circa 5 minuten tot deze nét niet beetgaar is. Spoel de roosjes in een vergiet af met koud water, zodat het kookproces stopt.
  • Vet een ovenschaal in met kokosvet. Verdeel de roosjes bloemkool over de ovenschaal. Strooi er verse peper en zeezout naar smaak over.
  • Smelt wat kokosvet in de pan en roerbak hierin de ui, knoflook en prei met wat Himalayaout en 1/2 tl kurkuma. Verdeel het preimengsel over de bloemkoolroosjes in de ovenschaal.
  • Voor de kipgehaktballetjes:
  • Maak de kipgehaktballetjes volgens het recept van de Hemelse kipgehaktballetjes.
  • Verdeel de gare kipgehaktballetjes over de ovenschotel.
  • Voor de pindasaus:
  • Maak de pindasaus volgens het recept Pindasaus.
  • Verdeel de pindasaus over de gehaktballetjes in de ovenschotel.
  • Zet de ovenschotel circa 30-40 minuten in de oven op 175 graden of tot deze door en door warm is.
  • Serveer de schotel met de geroosterde pinda’s en geroosterde geraspte kokos. Smakelijk!

Notities

  • Het recept is voor ongeveer 4 personen. Ik maakte het gerecht voor 2 dagen. Dat zie je op de foto’s. In het recept heb ik de hoeveelheden aangepast.
  • Je kunt deze schotel ook in een pan maken, zoals je in de blog kunt lezen. Warm de beetgare groenten, gehaktballetjes en pindasaus dan samen goed op in een (braad)pan.
  • Dit recept is vanwege de pindasaus niet geschikt voor fase 3 van de Real Meal Revolutie. Wel vind je in het recept van de pindasaus een link naar een recept voor tahinsaus, die je in fase 3 als vervanging kunt gebruiken. Meer over de Real Meal Revolutie vind je onderaan het recept.

Gezond worden en blijven in 4 stappen

De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.

Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. En wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘ die ik samen met Rianne beheer.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.