Het harissagehakt geeft deze hartige taart met broccoli, prei en paprika echt iets extra’s.

De taart heb ik eerst voorgebakken met het broccoli-prei-eimengsel. Ondertussen kon ik de paprika’s en het gehakt verder voorbereiden. Op die manier was m’n taart wat eerder klaar. Eén van de kinderen moest namelijk weg.

Maar ik doe het de volgende keer weer zo. Het ei-mengsel werd goed gaar en de taart bleef mooi in laagjes. Bovendien droogde het gehakt nu niet uit. Integendeel. De bovenlaag van gehakt, spekjes en kaas gaf zo’n lekker krokante zilte korst die je het liefst even opzij legt en bewaart tot het laatst 😉


Broccoli-prei-paprika taart met harissagehakt en spekjes:

  • — voor 1 grote ovenschaal —
  • 125 g spekjes
  • 500 g broccoli
  • 500 g prei
  • 1 1/2 paprika
  • kokosvet
  • verse peper en Himalayazout
  • 1/2 – 1 tl kerrie
  • 3 eieren
  • 1 1/2 dl slagroom
  • 1/2 – 1 tl kerrie
  • 500 g gehakt
  • 1-2 tl harissa, of naar smaak
  • 150 g kaas, zelf geraspt

Broccoli-prei-paprika taart met harissagehakt en spekjes:

  • Bak de spekjes uit.
  • Maak ondertussen de groenten schoon. Snijd broccoli in kleine roosjes en de prei in stukjes. Hou van de prei het groen apart van het wit.
  • Haal de uitgebakken spekjes uit de pan en roerbak de broccoli in het achtergebleven vet. Voeg indien nodig wat extra kokosolie toe.
  • Voeg, wanneer de broccoli een beetje gaar begint te worden, ook de stukjes witte prei toe. Voeg peper, zeezout, kerrie en circa 1/2 tl harissa toe.
  • Vet een ovenschaal in met wat kokosvet of olijfolie. Schep hierin de beetgare broccoli en prei.
  • Meng de eieren met de slagroom. Breng op smaak met peper, Himalayazout en kerrie. Giet dit mengsel over de broccoli en prei.
  • Zet de ovenschaal nu 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celcius.
  • Bak de paprika in wat gesmolten kokosvet. Voeg dan het groen van de prei toe en laat dit nog even mee roerbakken. Breng op smaak met peper en zeezout. Haal het uit de pan.
  • Bak dan het gehakt met peper, zeezout en 1/2 tl harissa in grove brokken. Proef het gehakt wanneer het gaar is en voeg eventueel extra zout of harissa toe.
  • Schep eerst het paprika-preimengsel en dan het gehakt over de groenten in de ovenschotel.
  • Strooi er de spekjes over en daarna de gesmolten kaas.
  • Zet de schotel nog 10 minuten terug in de oven op 180 graden Celcius.
Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.