Deze Aziatische roerbakschotel van kool maakte David ooit bij koolrolletjes met gehakt in groenten-tomatensaus. Gewoon, omdat we van variatie en veel groenten houden.

We vonden toen de combinatie met de rolletjes wat minder geslaagd. Als losse schotel, of bijgerecht bij een ander Oosters gerecht is dit een heerlijke schotel. Kool is net als andere kruisbloemige groenten heel gezond. En niet te vergeten; ook nog eens goedkoop.

Vegetarisch, of niet?

Deze schotel kun je als groenten- / vegetarische schotel eten, bijvoorbeeld met een (roer)gebakken omeletje. Maar je kunt ‘m ook uitbreiden door er na het uitje gehakt aan toe te voegen en deze mee rul te bakken. Voeg dan wel wat extra (Keltisch) zeezout en kruiden toe.

Geroerbakte Aziatische koolschotel

Recipe by Cora Hoskens — Keto en zo

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook

  • stukje verse gember

  • stukje verse kurkuma

  • 2 grote uien

  • 1/2 witte kool

  • eventuele extra groenten, zoals: Chinese kool, paprika, champignons

  • kokosvet

  • Optioneel extra: 600 g gehakt


  • 1 tl chilivlokken

  • 1 el witte wijnazijn

  • 1 el sesamolie

  • verse peper en Himalayazout

  • eventueel tamari (koolhydraatarme glutenvrije sojasaus)

  • Om te serveren:
  • sesamzaadjes

Stappen

  • Maak de knoflook, gember, kurkuma en groenten schoon.
  • Hak de knoflook, gember en kurkuma (met handschoentjes om hele gele handen te voorkomen) fijn. Snipper de ui. Snijd de kool in stukjes of reepjes. Snijd ook eventuele andere groenten in stukjes.
  • Roerbak de knoflook, gember, kurkuma met de ui in wat gesmolten kokosvet.
  • Optionele stap: voeg het gehakt, samen met wat Keltisch zeezout en verse peper toe. Blijf roeren om het gehakt rul te bakken.
  • Voeg de reepjes kool toe. Voeg eventueel extra kokosvet toe. Blijf roerbakken tot de kool wat zachter wordt. Roerbak dan ook de andere groenten.
  • Maal de chilivlokken boven de kool en roer deze er goed door. Breng op smaak met verse peper en Himalayazout.
  • Voeg dan de wijnazijn en sesamolie toe.
  • Breng, indien nodig, verder op smaak met verse peper en zeezout. Of gebruik wat tamari (= koolhydraatarme glutenvrije sojasaus).

Notities

  • RMR2.0: Alle ingrediënten staan op de groen gekleurde voedingslijst van de Real Meal Revolutie.
  • RMR2.0 fasen: Het recept is geschikt voor fasen 1, 2, 3 en 4.
  • Meer info RMR2.0: Meer over de vet gezonde leefstijl van de Real Meal Revolutie2.0 vind je onder het recept.

Gezond worden en blijven

In 4 stappen gezond

De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.

Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Van dat boek ben ik ook mede-auteur, maar ik heb er geen enkel financieel belang bij. Dat laatste geldt overigens ook voor deze blog, die om dezelfde reden ook helemaal reclame-vrij is.

Gezond eten

Wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.

Minder vaak eten

Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!

Meer kookinspiratie?

Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.