Eerder vandaag postte ik het recept van de Gevulde courgette met groenten-gehakt vulling. Ofschoon die courgettes met groenten-gehakt héérlijk waren, scoorde de variant met groenten en kip-kerrie nóg hoger.

Deze creatie ontstond toen ik nog een bakje hüttenkäse in de koelkast zag staan. Die had m’n man laatst gekocht voor een gerecht maar toch niet gebruikt. Bovendien had ik bij het schoonmaken van de diepvries de kipfilethaasjes achtergehouden. Ik zag de romige kip-kerrie vulling al voor m’n ogen.

Normaal gebruik ik niet zo vaak hüttenkäse. Ik gebruik liever vettere zuivelsoorten. In dit recept heb ik dat gecompenseerd door zelfgemaakte mayonaise en geraspte kaas toe te voegen aan de hüttenkäse. De vulling was hierdoor heel romig en smaakvol. En de uitgebakken stukjes ontbijtspek zorgen ook weer voor gezonde vetten èn extra smaak. Dit recept mag blijven… inclusief de hüttenkäse!

Gevulde courgette met kip-kerrie

  • ±5-6 bolcourgettes of courgettehelften
  • 300 g kip(dij)filet
  • kipkruiden, naar smaak
  • kokosvet, om te bakken
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 kleine prei
  • 125 g champignons
  • 4 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 400 g hüttenkäse
  • 4 flinke lepels (zelfgemaakte) mayonaise
  • 150 g geraspte kaas
  • verse peper en Himalayazout

Snijd een kapje van de bolcourgettes. Als ze groot zijn kun je ze ook doormidden snijden en beide helften vullen. Snijd langwerpige courgettes doormidden. Hol de courgettes uit met een meloenboor of een lepel. Het courgette-vruchtvlees gebruik je niet in dit recept. Maak er bijvoorbeeld soep van. Strooi wat zout over de uitgeholde courgettes en wrijf het met je hand uit. Dit zorgt ervoor dat er vocht uit de courgette onttrokken wordt.

Snijd de kip in kleine stukjes en kruid ze met je favoriete kipkruiden, of met verse peper en Himalayazout.

Snijd de plakjes ontbijtspek in stukjes. Verhit wat kokosvet en bak hierin de stukjes spek knapperig. Maak ondertussen de knoflook, ui, prei en champignons schoon. Hak de knoflook fijn en snijd de groenten in stukjes.

Haal de stukjes ontbijtspek uit de pan. Roerbak de ui met de knoflook in het bakvet. Voeg extra kokosvet toe indien nodig. Voeg dan de prei, champignons en de kerrie en kurkuma toe en laat even mee roerbakken.

Voeg de kip toe en laat deze even mee bakken. De kip hoeft niet gaar te zijn, omdat deze de oven in gaat. Haal de pan van de hittebron. Voeg de hüttenkäse en de mayonaise toe en 100 g van de geraspte kaas. Roer deze door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Zorg wel dat je geen kip in je mond steekt, omdat deze nog niet gaar is!

Giet het vocht uit de courgettes en dep ze droog met wat keukenpapier. Vul ze dan met het kip-kerrie-groentenmengsel. Strooi de uitgebakken spekjes erover en de rest van de geraspte kaas.

Bak de gevulde courgettes in ±20 minuten goudbruin en gaar op 175C.

Het recept om te printen vind je hier: Gevulde courgette met kip-kerrie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.