Gisteren ben ik met twee andere dames van onze gezonde-leefstijl-support groep, of in gewoon Brabants, onze kwebbelclub gaan wandelen. We zouden direct vertrekken nadat één van de dames klaar was met werken, dus ik had aangeboden om een lunch mee te nemen. Het werd een gevulde omelet.

Het was een zeer geslaagde dag. We hebben flink gewandeld en zeker zo goed gekletst. Missie geslaagd. Halverwege hebben we in hemelse sferen, namelijk bij een abdij in het zonnetje, koffie en thee gedronken. Tenslotte zijn we op de bonnefooi aangegaan bij een andere deelnemer van onze club, voor nog wat extra support 😀 . Bij twee deelnemers zelfs, want zowel man als vrouw doen fanatiek mee. Daar hebben we de laatste omelet samen gedeeld, nadat we eerst heerlijk gesmuld hadden van verrukkelijke en verantwoorde 85% cacao-chocolade-noten-bonbons. Die had onze gastvrouw de dag eerder samen met een vriendin gemaakt.

De omelet als lunch bleek een goede keuze. Lekker en vullend, geschikt voor een picknick onderweg of lunch op werk of school. Of eet ‘m thuis direct uit de pan.

Op verzoek hier het recept. Varieer vooral met de ingrediënten. Het ei is de basis en voor de rest kan (bijna) alles.

Groentenomelet-wrap met roomkaas en rucola

Ingrediënten voor 1 omelet:

  • kokosvet or roomboter
  • 2-3 plakjes ontbijtspek, in stukjes
  • 1/3 ui, gesnipperd
  • knoflook naar smaak
  • 1/2 puntpaprika, in stukjes
  • halve tomaat, in stukjes
  • 3 eieren
  • zeezout en peper
  • lekker veel verse (of gedroogde) kruiden, zoals bieslook, peterselie, basilicum, dille of wat je maar wilt
  • jonge kaas, in plakjes
  • roomkaas
  • rucola

Bak het ontbijtspek uit in wat kokosvet of roomboter in een koekenpan. Hou het daarna apart, zodat het lekker knapperig blijft. Fruit de ui met de knoflook in het bakvet en voeg eventueel  extra kokosvet toe. Fruit daarna ook de paprika mee en de tomaat.

Als je tegelijk meerdere omeletten bakt, verdeel dan nu de ontbijtspek en de groenten in porties.

Kluts ondertussen de eieren, snijd de verse kruiden fijn en voeg ze toe aan het eimengsel. Doe weer wat kokosvet in de pan en giet het ei-kruidenmengsel in de pan. Voeg je portie groenten, ontbijtspek en de plakjes kaas toe. Bak het ei mooi goudbruin aan de onderkant op niet te hoog vuur, zodat de bovenkant al mooi kan stollen. Draai het ei voorzichtig om en bak ook de andere kant goudbruin.

Laat de omelet op een bord afkoelen. Besmeer dan de omelet met roomkaas, leg er rucola op en rol ‘m op. Verpak in plastic of aluminiumfolie en leg tot gebruik in de koelkast. Neem de wrap eventueel in een koeltasje mee.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.