Mijn man maakte deze heerlijke met gehakt gevulde paprika’s. Het gehakt wordt eerst op smaak gebracht met fijngesnipperde groenten, kruiden en kaasblokjes. Daarna vul je de paprika’s met dit rauwe gehakt. Dat smaakt meteen anders dan wanneer je het gehakt eerst rul bakt.

Paprika’s uit de oven krijgen zo’n heerlijke zachtzoete smaak. De combinatie met lekker pittig op smaak gebracht gehakt was heel lekker.

Wij aten er roergebakken groenten bij. Gewoon, omdat we dat lekker vinden. Dat hoeft uiteraard niet. Gevulde paprika’s kunnen ook prima je bord en je maag vullen!

Tip: Je kunt ook andere groenten vullen met een gehaktmengsel. Denk aan courgettes, tomaten, aubergines, champignons/portabello’s en zelfs uien. Zo’n geroosterde en gevulde groenten vallen bij kinderen vaak ook heel erg in de smaak. Door het gehakt, maar ook omdat de groenten door het roosteren zo lekker zacht en zoetig worden. Een leuke manier om ze eens met andere groenten kennis te laten maken!

Op zoek naar meer inspiratie voor gevulde groenten? Onderaan, bij de Bronnen vind je nog 3 recepten van mijn blog.

[1, 2, 3]

Past dit recept bij de Real Meal Revolution?

Jazeker. Alle groenten, behalve de wortel staan op de groene lijst. Net als de harde kaas, het gehakt, het ei en de kruiden. Hiervan kun je dus in alle fases eten tot je verzadigd bent.

Wortel staat op de oranje lijst A. In fase 3, als je je richt op vetverbranding, moet je rekening houden met de aangegeven beperkingen van de oranje lijst A. Of de gebruikte hoeveelheid wortel dan wel of niet past, hangt ervan af hoeveel je eet en wat je verder nog eet van diezelfde lijst. In de andere fases van de Real Meal Revolutie mag je ook van de oranje lijst A eten tot je verzadigd bent.

Je kunt de wortel ook weglaten uit het recept of vervangen door een andere groente van de groene lijst, zoals champignons of prei.

[4, 5]

Gevulde paprika en gemengde groenten

Voor de vulling:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 100 – 150 g kaas, bijv. harde geitenkaas
  • 500 g gehakt half om half
  • 1 ei
  • kruiden naar smaak (bijv. Himalayazout, verse peper, chilivlokken uit de molen)

Om te vullen:

  • 5-6 paprika’s

Optioneel, extra groenten voor erbij:

  • 2 teentjes knoflook
  • Groenten naar keuze, zoals: ui, paprika’s, champignons, wortel, tomaat
  • kokosvet
  • kruiden naar smaak (Keltisch zeezout, verse peper, kurkuma)

Maak voor de vulling de knoflook, ui, wortel en paprika schoon. Hak de knoflook en snipper/snijd de ui, wortel en paprika in kleine (!) stukjes. Dit kun je ook met een julliennerasp of een andere wat grovere rasp doen.

Snijd de kaas in kleine blokjes. Meng het gehakt met de knoflook, de groenten, het ei en de kruiden. Meng er dan de blokjes kaas doorheen. Tip: gaar een klein proefballetje in een pannetje of magnetron en proef of het gehakt op smaak is.

Was de paprika’s die je wilt vullen en maak ze droog. Halveer de paprika’s en leg ze in een ovenschaal. Vul ze met het gehaktmengsel. Bak de paprika’s in ±40 minuten gaar in de oven, op 180 graden Celcius.

Optionele groenten voor erbij: Maak ondertussen de knoflook en groenten schoon en snij deze in grove stukken.

Tip die ik ooit las van Jamie Oliver: Stoom de aubergine eventueel voor. Dit kan o.a. in de magnetron. Even inprikken en 10 minuten op vol vermogen in de magnetron. Dat geeft een boterzacht resultaat. Daarna even af laten koelen en in stukken snijden.

Roerbak de groenten in het kokosvet en breng op smaak met de kruiden. De voorgestoomde aubergine bindt het tomatenvocht. Dit gebonden sausje is niet alleen lekker, maar geeft de groenten ook nog eens een mooie glanzende laag

[6]

Bronnen

[1] Gevulde courgette met kip-kerrie

[2] Gevulde courgette met groenten-gehakt vulling

[3] Portabello’s gevuld met gehakt, groenten en pestoroomkaas

[4] In vier stappen koolhydraatarm, suikervrij en vet gezond! Korte samenvatting van de 4 stappen/fasen van de Real Meal Revolutie methode. Werk in uitvoering 😉 .

[5] Nederlandse vertaling van de gekleurde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie

[6] Gevulde paprika en gemengde groenten Het recept wat je kunt gebruiken als je het wilt printen

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.