Pindasoep is zo’n soep die we elke winter wel één of twee keer eten. Pindakaas is niet héél erg koolhydraatarm, dus we eten ‘m niet te vaak. Daardoor blijven we er wel héél erg van genieten.

Wat meer achtergrond over deze soep lees je in de blog ‘Hartverwarmende soepen‘.

Goed gevulde pindasoep:

  • Groenten naar keuze, bijvoorbeeld:
  • 1 ui
  • 1-2 winterwortels
  • 1/4 knolselderij of 2 wortelpeterselie
  • 200 g sperziebonen
  • 1/2 paksoi of andere kool (witte/savooie)
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 prei
  • 1 bakje (kastanje)champignons
  • 1 tomaat
  • Verder voor de soep:
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 cm gemberwortel
  • 1/2 rood pepertje of 1 tl sambal
  • kokosolie en wat sesamolie (optioneel), om te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl djinten (gemalen komijnzaad) en 1 tl ketoembar,
  • 300 gram kip-stukjes
  • 7 1/2 dl kippen(botten)bouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 1-2 el koolhydraatarme sojasaus (Tamari)
  • 100 g pindakaas met stukjes pinda (100% pindakaas, zonder toevoegingen)
  • versgemalen zout en peper
  • konjacpoeder (om te binden)
  • Voor de garnering (optioneel):
  • gekookte eieren
  • geroosterde sesamzaadjes
  • pinda’s geroosterd in kokosolie met Oosterse kruiden
  • taugé en/of bosuitjes, in ringetjes
  • spinazieblaadjes (1 handje p.p. net voor serveren toevoegen)

Goed gevulde pindasoep:

  • Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Snijd vooral de wortels, knolselderij/wortelpeterselie, sperziebonen en kool/paksoi niet te groot, omdat die wat langer nodig hebben om te garen.
  • Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel. Verwijder
    de zaadjes van het pepertje en snijd het heel fijn.
  • Verhit kokosolie en sesamolie in een soeppan en fruit de uien met de knoflook.
  • Voeg daarna wortels, knolselderij/wortelpeterselie, sperziebonen en kool/paksoi toe.
  • Doe er na 3-5 minuten eerst de paprika en daarna de prei en tenslotte de champignons en tomaat bij.
  • Voeg dan de geraspte gember, het pepertje of de sambal, de tomatenpuree en het komijnzaad en ketoembar toe en bak het geheel nog even door.
  • Voeg de kip toe. Indien je rauwe kip gebruikt, bak deze dan even me. Voeg daarna de kippenbouillon en de kokosmelk toe en laat de soep even koken.
  • Doe er daarna de pindakaas en ketjap bij en kook nog een paar minuten door.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en eventueel extra djinten, ketoembar of gemberpoeder.
  • Bind de soep eventueel met Konjacpoeder.

Wil je het recept printen, kijk dan hier: Goed gevulde pindasoep

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.