Een plaatje, nietwaar?! Anders kan ik het niet omschrijven. En schilderachtig lekker. Deze prachtige omelet kreeg ik ‘s middags toen ik samen met m’n moeder aan de slag was in de moestuin.

Het idee had m’n moeder opgedaan bij een lunch tijdens een fietstochtje in Poppel. Daar kregen ze ook allerlei groenten, waaronder peultjes, in hun omelet. Door alle groenten mooi te rangschikken maakte ze er iets heel bijzonders van.

Wanneer geschikt?

Alle ingrediënten, behalve de wortels en de optionele roomkaas in de omelet, staan op de groene lijst van de Real Meal Revolutie en Van GezondDorp naar Gezondland.

Roomkaas en wortels staan op de oranje lijst A. Daarvan mag je maar beperkt eten in fase 3 om ervoor te zorgen dat je dan goed in je vetverbranding blijft. Meer hierover lees je in de RMR: oranje lijst A tijdens fase 3. Uiteraard kun je de wortels vervangen door andere groenten van de groene lijst, zoals een gele of oranje paprika of stukjes bleekselderij. De roomkaas kun je gewoon weglaten.

Groentenomelet schilderij

Recipe by Cora Hoskens — Keto en zo

Ingrediënten

  • plakjes ontbijtspek

  • broccoli

  • peultjes

  • bospeentjes

  • knoflook

  • ui

  • kerstomaatjes

  • champignons

  • kokosvet, om te bakken

  • 2 of 3 eieren

  • optioneel: 2 el roomkaas

Stappen

  • Bak de plakjes ontbijtspek uit en leg ze even apart.
  • Maak de broccoli, peultjes en bospeentjes schoon. Blancheer of stoom deze groenten tot ze net beetgaar zijn. Zou ze wel per soort bij elkaar.
  • Maak de knoflook, ui, kerstomaatjes en champignons schoon.
  • Roerbak deze groenten afzonderlijk in het bakvet van het spek en/of in kokosvet.
  • Mix met een handmixer de eieren goed luchtig. Meng er eventueel 2 eetlepels roomkaas door.
  • Smelt wat kokosvet in de pan en giet hierin het eimengsel. Rangschik de groenten mooi in het eimengsel.
  • Leg een deksel op de pan en laat het eimengsel gaar worden.
  • Laat de omelet op een bord glijden en geniet dan van dit feestje op je bord!
Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.