Op de dagen dat ik thuis lunch, eet ik eerst een bakje gefermenteerde groenten en daarna een paar eieren. Vaak ook nog 2 zadencrackertjes erbij. Meestal heb ik meerdere soorten gefermenteerde groenten en crackers en ook met eieren kun je kanten op. Variatie genoeg dus.

Toen ik vandaag eieren wilde gaan bakken zei m’n dochter dat ze zin had in een gekookt ei. Wijziging van plan dus. Met de gekookte eieren maakte ik snel een eenvoudige salade. Heel gezond door o.a. de eieren en de avocado en super lekker. De combinatie van ei, avocado en mayonaise geeft zo’n smeuïg gevoel. En dan die harde stukjes kaas en krokante spek ertussen. Zalig!

Een groot voordeel is ook dat deze salade barst van de gezonde vetten. Daardoor vult de salade voor lange tijd. Nogal een verschil met de salade die ik laatst bij een lunchcafé bestelde. Een beetje groen met wat magere vulling. Op mijn verzoek wel met olijfolie in plaats van dressing. Daar waren ze alleen niet scheutig mee geweest. Misschien omdat iedereen zo gewend is om weinig vet te gebruiken. Al bij al teleurstellend en overprijsd. En ik had na afloop nog steeds honger.

Salade met avocado, ei, ontbijtspek en oude kaas

voor 1-2 personen

  • 3 eieren
  • een dikkere plak oude kaas
  • 1 avocado
  • paar plakjes ontbijtspek
  • verse peper, Himalayazout
  • peterselie
  • 1-2 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • rucolasla en/of gemengde sla

Kook de eieren en laat ze in koud water afkoelen. Pel de eieren en snijd ze in stukjes.

Snijd het ontbijtspek ondertussen in stukjes en bak het krokant. Schep de spekjes uit het vet.

Halveer de avocado en snijd elke helft met een mes in horizontale en verticale strepen. Snijd tot de schil en lepel er dan de avocadostukjes uit.

Snijd de kaas in blokjes.

Meng de stukjes ei, ontbijtspek (hou er een paar achter voor garnering), avocado en oude kaas. Roer er de mayonaise en de peterselie door. Breng op smaak met peper en Himalayazout.

Strooi er wat achtergehouden spekjes over. Serveer eventueel op een bedje van rucola en/of gemengde sla. Smakelijk!

Tip: Ook heel geschikt om (gekoeld) mee te nemen naar je werk of een picknick. Sprenkel er dan nog wat citroensap over om verkleuring van de avocado zoveel mogelijk tegen te gaan.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.