Eén van de pompoenen die we nog hadden liggen begon wat plekken te vertonen. Tijd om er wat mee te doen. Opnieuw een pompoensoep. Ik vind pompoensoep namelijk zó lekker! Maar ik probeer er wel iedere keer iets anders van te maken.

Deze keer werd het een pompoen-pastinaaksoep. Op smaak gebracht met verschillende soorten paprikapoeder en met stukjes verse paprika erin. Heerlijk!

Geen soepje om af te vallen

Eet jij koolhydraatarm om af te vallen? Dan kun je deze soep beter nog even niet maken. Zoals ik in een eerdere blog over pompoensoep schreef, zijn pompoenen dan niet echt geschikt. Alleen in hele kleine hoeveelheden past pompoen in die fase. Daarvoor bevatten ze simpelweg teveel koolhydraten. Net als de pastinaak en kokosmelk overigens.

Zowel pompoen, pastinaak als kokosmelk staan daarom op de oranje lijst A van de Real Meal Revolutie. Voor deze lijst gelden stevige beperkingen tijdens fase 3 ‘transformatie’. Dit is de fase waarin je je richt op optimale vetverbranding. Afvallen dus! Ligt jouw aandacht nog meer op gezond(er) worden of blijven of ben je eenmaal op gewicht, dan past deze soep wel prima in een gezonde, koolhydraatarme en vetrijke leefstijl. Meer hierover lees je in: in vier stappen koolhydraatarm en vet gezond!.

Pompoenpastinaaksoep met paprika:

  • — voor 2-3 liter soep —
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • mini-pepertje
  • stukje verse gember
  • 1 kilo pompoen
  • 250 g pastinaak
  • 1-2 paprika’s
  • kokosvet
  • 1 1/2 tl Keltisch zeezout, of naar smaak
  • 1 1/2 – 2 el paprikapoeder (mild of gerookt)
  • 1 tl paprikapoeder (pittig), of naar smaak
  • 1 blikje kokosmelk
  • water


Pompoenpastinaaksoep met paprika :

  • Maak de ui, knoflook, gember, het pepertje, de pompoen, pastinaak en paprika schoon. De pompoen hoeft niet geschild te worden.
  • Snipper de ui, hak de knoflook, gember en het pepertje fijn. Snijd de pompoen en de pastinaak in blokjes. Dit hoeft niet te klein, want ze worden later gepureerd.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Smelt wat kokosvet in een soeppan en fruit hierin de ui met de knoflook, gember en het pepertje.
  • Voeg de pastinaak en het zout toe. Blijf goed roeren.
  • Voeg na een paar minuten de pompoenblokjes toe en blijf regelmatig roeren.
  • Voeg wanneer de groenten bijna gaar zijn het paprikapoeder toe. Blijf goed roeren.
  • Doe het blikje kokosmelk bij de groenten in de pan. Vul het 1 keer bij met water en giet dat er ook bij.
  • Breng aan de kook en laat een tijdje sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg de stukjes paprika toe aan de gepureerde soep. De stukjes zullen in de hete soep snel gaar worden. Zelfs als je nu het vuur uitzet.
  • Breng de soep op smaak met zout en paprikapoeder. Smakelijk!

Tip: Deze soep kun je goed invriezen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.