Geitenkaasbonbon in afwachting van de soep

De laatste jaren kiezen de kinderen wat we eten op Pakjesavond. Meestal komt dat neer op het ene jaar gourmetten en het andere jaar kaasfondueën. Dit jaar had ik voorgesteld om op maandag alvast erwtensoep te maken en dan op dinsdag pannenkoeken te bakken. Dat leek me beter te combineren met m’n lange werkdag.

Erwtensoep had ik al lang niet meer gemaakt, omdat ik meestal voor iedereen hetzelfde kook. LCHF dus. Daarom dacht ik dat dit met open armen ontvangen zou worden. Ook vanwege de pannenkoeken. Maar één van de zonen vond het maar niks. Hij vond het geen Sinterklaas-eten. In plaats daarvan bood hij aan om zelf te koken. Ik hoefde alleen maar de boodschappen van z’n lijstje te halen.

Ik moet zeggen, dit was erg leuk! Elke gang was even lekker. Relaxed was het ook. In ieder geval tot het moment van de afwas 😉 . De troep is ‘m vergeven!

Soep van geroosterde groenten met een geitenkaasbonbon

De middag ervoor had hij de soep al gemaakt. Een soep van geroosterde groenten en met een geitenkaasbonbon. Als basis gebruikte hij runderbottenbouillon. Die hadden we nog in de vriezer. Door het roosteren krijgen de groenten een heerlijke, wat zoetige smaak. De combinatie met de opgeklopte room en de geitenkaasbonbon met sesamzaadjes was heerlijk. Het recept vind je hier: Geroosterde tomaten-paprikasoep. De auberginekaviaar hadden we er overigens niet bij.

Gehaktbrood en boontjes met tomaat en ui

Als hoofdgerecht maakte hij twee versies van gehaktbrood. De ene versie was met kippengehakt en was niet koolhydraatarm. Daarover gaan we het hier dus niet hebben. De andere versie was voor mijn man en mij en was helemaal volgens de ‘regels’. Het recept bedacht hij zelf.

Meng hiervoor 1 kilo half om half gehakt en met 250 g gemalen champignons (ter vervanging van paneermeel), 2 eieren, knoflook, kruiden en een bakje uitgebakken spekjes. Kruid het gehakt met gemberpoeder, sereh, cayennepeper, een beetje kaneel, Keltisch zeezout en peper. Ben hier niet te zuinig mee. Er mag best wel wat kruiden door gehakt! Maak eventueel een klein balletje en bak dat even in de magnetron. Dan kun je proeven of het op smaak is.

Druk het gehakt plat op een anti-aanbakvel. Leg er plakjes kaas over en vouw het dicht. Druk het gehakt in een cakevorm en bak het ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius. Het resultaat was heel sappig en smakelijk.

Kook ondertussen de boontjes beetgaar en maak in een ander pannetje het sausje. Roerbak hiervoor een gesnipperd uitje met 2 teentjes knoflook en een rode paprika, in stukjes. Snijd 2 tomaten in blokjes en voeg ze ook toe. Roer er naar smaak slagroom en/of roomkaas aan toe en laat even sudderen. Serveer het met de boontjes. Mjammie!

Roomtoetje met bosvruchtjes

Ten slotte kregen we nog een heerlijk toetje als dessert. Dit heerlijk romige toetje is echt super-simpel. Klop slagroom, uiteraard zonder suiker en meng het met ongeveer dezelfde hoeveelheid Griekse yoghurt. Meng er dan wat rood fruit doorheen. Het wordt hierdoor mooi rozig van kleur. Op het moment van serveren kregen wij er nog extra bevroren rood fruit bij. Je krijgt dan het idee van een semi-freddo, zo’n halfbevroren ijs/roomtoetje.

Print Friendly, PDF & Email

2 REACTIES

  1. Wat is dat toch super he, dat die kinderen dat zelf uitdokteren.
    Nou die kunnen wel zelfstandig gaan wonen indien nodig ??

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.