Het recept voor deze overheerlijke noten- en zadencrackers stond voorheen, samen met de groenten-zaden-pittencrackers een beetje verstopt in de blog ‘Varieer met je crackers‘. Vanaf vandaag hebben ze allebei een eigen plaats op de blog. Want deze crackers zijn te lekker om te verstoppen.

Recept noten- en zadencrackers

Voor circa 2 1/2 bakplaat

Noten- zadenmengsel:

  • 200 g gemengde noten
  • 100 g sesamzaad en/of chiazaad
  • 150 g zonnebloempitten
  • 150 g lijnzaad
  • 2 tl Keltisch zeezout
  • 4 eieren
  • 3 el kokosolie (40 g), gesmolten

Voor de topping:

  • eventueel een ei, om te bestrijken
  • pitten of zaden naar keuze
  • kruiden naar keuze
  • Parmezaanse kaas

Maal de noten redelijk fijn, zodat er geen hele grote brokken meer in zitten.

Meng de sesamzaad, zonnebloempitten en lijnzaad en maal ook de helft hiervan.

Meng dan noten en alle (fijngemalen en hele) pitten en zaden en het Keltisch zeezout.

Klop de gesmolten kokosvet met de eieren in een kommetje en voeg het toe aan de droge ingrediënten en meng het goed door elkaar.

De verdere bereiding is hetzelfde als bij de groenten- en zadencrackers.

Tenslotte nog het recept om te printen: Noten- en zadencrackers.




Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.