In deze blog vind je het laatste recept van de vier verschillende gefermenteerde groentenmengsels die ik maakte om mee te nemen naar de workshop ‘Leren fermenteren’.

Fermenteren: rode biet met ui

Groenten:

  • 800 g rode biet (niet gekookt!)
  • 1 ui
  • Zout om tussen de groenten te strooien:
  • 20 g Keltisch zeezout

Smaakmakers:

  • paar kruidnagels (of vervang door kruidnagelpoeder)
  • verse peper

Eventueel extra nodig:

  • afgekoeld zout water, 3% (3 gram zout op 100 ml gekookt water)

Bereiden

Volg mijn ’Basisrecept voor gefermenteerde groenten’ om met bovenstaande ingrediënten gefermenteerde rode bieten met ui te maken.

Recept

Fermenteren: rode biet met ui. Recept om te printen.

Bronnen

[1] ‘Leer fermenteren en maak je eigen probiotica’. Blog met informatie over de Belevingsmarkt op 12 augustus in Leende. Tijdens die dag geef ik de genoemde workshop ‘Leren fermenteren’.

[2] Fermenteren: spitskool met wortel en ui. Blog met het eerste van de vier recepten die ik maakte vanwege de workshop ‘Leren fermenteren’.

In deze blog lees je ook waarom je (Keltisch) zeezout gebruikt om te fermenteren en waarom je daar niet bang voor hoeft te zijn. Het is zelfs gezond!

[3] Fermenteren: koolrabi met wortel en ui. Blog met het tweede van de vier recepten die ik maakte vanwege de workshop ‘Leren fermenteren’.

[4] Fermenteren: venkel met koolrabi en ui. Blog met het derde van de vier recepten die ik maakte vanwege de workshop ‘Leren fermenteren’.

[5] Fermenteren: rode biet met ui. Blog met het laatste van de vier recepten die ik maakte vanwege de workshop ‘Leren fermenteren’.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.