Deze pompoensoep is zó lekker! Om de soep een pittige en intense smaak te geven gebruikte ik zelfgemaakte gele currypasta. Ook de gehaktballetjes maakt ik ermee op smaak.

Het werd meteen een favoriet onder de pompoensoepen. Zelfs de kinderen, geen fan van pompoensoep, vonden deze soep lekker. Dat zegt genoeg. En de kipgehaktballetjes waren helemaal favoriet!

Voor welke fase?

Pompoensoep is niet geschikt voor fase 3 van de Real Meal Revolutie. Ofschoon niet zo genoemd is dat de ketogene fase waarin je probeert om zoveel mogelijk vet te verbranden. Bij voorkeur het vet rond je eigen middel. In die fase gaat je lichaam een alternatieve turbobrandstof creëren voor je hersenen en andere organen.

In die fase zijn gezonde, maar koolhydraatrijkere groenten tijdelijk niet toegestaan. Dat bevordert namelijk het in ketose raken. Ze staan daarom op de oranje lijst B. Een verboden lijst tijdens fase 3.

Voor alle andere fasen is dit een heerlijke en heel gezonde soep.

Pompoensoep met kipgehaktballetjes en gele currypasta

Recipe by Cora Hoskens — Keto en zo

Ingrediënten

  • Kipgehaktballetjes:
  • 600 g kipgehakt, naturel (eventueel zelf maken van kipdijfilet)

  • 2 1/2 el gele currypasta, of naar smaak
    (of vervang door currykruiden naar smaak)

  • 1/2 – 1 tl zout, naar smaak

  • 1/2 tl verse peper

  • 1/2 tl nootmuskaat (liefst vers geraspt)

  • kokosvet

  • Pompoensoep:
  • 1875 g pompoen met schil, schoongemaakt gewogen

  • 50 ml bottenbouillon

  • 1 tl Keltisch zeezout

  • 2 tl kerrie

  • 175 g yacon (eventueel vervangen door extra pompoen)

  • Roerbakgroenten:
  • 2 uien

  • 2 paprika’s

  • 1 prei

  • 2 1/2 el gele currypasta (of vervang door currykruiden naar smaak)

  • Afwerken:
  • blikje kokosmelk

  • verse peterselie

Stappen

  • Kipgehaktballetjes:
  • Meng het kipgehakt met de currypasta, het zout, de peper en de nootmuskaat.
  • Maak met natte handen balletjes ter grootte van een kleine walnoot.
  • Bak ze in een pan in wat kokosvet mooi goudbruin en gaar. Als alternatief kun je ze meteen in de soep doen en daarin laten garen, maar ik vind het lekker als ze een krokant korstje krijgen. Haal ze uit de pan.
  • Pompoensoep:
  • Was en droog de pompoen. Snijd ‘m doormidden en verwijder pitten en draden. Snijd de pompoen in stukjes. Doe de pompoen in een soeppan samen met de bouillon, het Keltisch zeezout en de kerrie.
  • Schil de yacon en snijd deze in blokjes. Voeg toe aan de pompoen in de pan.
  • Breng de pompoen en yacon aan de kook en laat ze zachtjes gaar koken.
  • Pureer de pompoensoep met een staafmixer of in een blender.
  • Roerbakgroenten:
  • Maak ondertussen de uien, paprika’s en prei schoon en snijd ze in stukjes.
  • Roerbak de uien, samen met de currypasta enkele minuten. Voeg dan de paprika’s en na een paar minuten de prei toe. Laat de groenten beetgaar worden. Op de foto had ik ook nog chayote erbij.
  • Afwerken:
  • Voeg nu de roerbakgroenten, samen met het blikje kokosmelk en de peterselie. Voeg indien gewenst extra water toe. Breng de soep eventueel verder op smaak met zeezout en verse peper.
Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.