De Real Meal Revolutie – een overzicht

De Real Meal Revolutie is een wetenschappelijk onderbouwde methode om op een vet gezonde manier koolhydraatarm te eten. Puur en onbewerkt. Precies zoals ik dat zelf ook doe. En zoals ik dat in deze blog beschrijf.

De Real Meal Revolutie 2.0 beschrijft hoe je in 4 stappen kunt komen tot een gezondere versie van jezelf.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van artikelen op mijn blog die deze stappen verder beschrijven.

Overlap met ‘Keto en zo’

Ik heb de methode van de Real Meal Revolutie ontdekt nádat ik mijn leefstijl had aangepast. Toen ik erover las viel het me op hoe ik op een andere manier en volgorde ben gekomen tot vrijwel dezelfde manier van eten en leven.

Zelfs de lijstjes in mijn hoofd van ‘wat wil ik wel eten’, ‘wat zeker niet’ en ‘wat op z’n hoogst af en toe’ kwamen bijna volledig overeen met de gekleurde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie (versie 2.0). Er zat zoveel overlap en herkenning in, dat ik op een gegeven ogenblik deze methode ben gaan gebruiken als leidraad voor ‘Keto en zo’. Sindsdien geef ik bij recepten ook aan voor welke fase van de Real Meal Revolutie een recept geschikt is.

We gebruiken de methode en de gekleurde voedingslijsten ook binnen de Facebook groepen waar ik mede-beheerder van ben: ‘Keto in de Kempen‘ (een lokale, besloten groep voor mensen uit de Brabantse Kempen) en ‘Het nieuwe eten, koolhydraatarm en vet gezond!‘ (open voor iedereen die op dezelfde gezonde manier wil eten). In die groepen delen we recepten, kennis en ervaring. Allemaal overeenkomstig de richtlijnen van Real Meal Revolutie.

Boeken

Als je meer wilt weten over de Real Meal Revolutie dan kun je het boek lezen. Dat raad ik je ook echt aan! Er staat zoveel wetenschappelijk onderbouwde informatie in, dat het je zeker zal motiveren om deze gezonde weg in te slaan. Helaas is het boek op de Nederlandse markt alleen beschikbaar voor versie 1.0. Het gaat niet in op de 4 stappen en ook de nieuwe aangepaste voedingslijsten kun je er niet in vinden.

Gezond eten

Sinds mei 2019 is de informatie over deze gezonde leefstijl ook beschikbaar in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand’. Een boek uitgegeven door de stichting GezondDorp. Daarin is deze gezonde leefstijl in beknopte en makkelijk leesbare vorm opgeschreven.

Door de samenwerking met Jonno Proudfoot van de Real Meal Revolutie konden we ook de 4 stappen van de Real Meal Revolutie kort beschrijven en de vertaalde, en enigszins aan de Nederlandse situatie aangepaste, gekleurde voedingslijsten opnemen.

RMR 2.0 op ‘Keto en zo’

Op ‘Keto en zo’ kun je veel informatie vinden over de Real Meal Revolutie versie 2.0.

Hieronder vind je een overzicht van gerelateerde artikelen. Al deze informatie is ontstaan vanuit mijn kennis en ervaring en uit wat ik gelezen heb over de Real Meal Revolutie 1.0 (het boek) en de Real Meal Revolutie 2.0 (de beknopte Engelstalige informatie die je erover kunt vinden op het internet).

In vier stappen koolhydraatarm, suikervrij en vet gezond! Beknopte informatie over de vier stappen van de Real Meal Revolutie 2.0.

Observatie: stap 1 naar een koolhydraatrm, suikervrij en vet gezond leven! Uitgebreide informatie over stap 1 van de Real Meal Revolutie 2.0.

Herstel: stap 2 naar een koolhydraatarm, suikervrij en vet gezond leven! Uitgebreide informatie over stap 2 van de Real Meal Revolutie 2.0.

Transformatie: stap 3 naar een koolhydraatarm, suikervrij en vet gezond leven! Uitgebreide informatie over stap 3 van de Real Meal Revolutie 2.0.

Onderhoud: stap 4 naar een koolhydraatarm, suikervrij en vet gezond leven! Uitgebreide informatie over stap 4 van de Real Meal Revolutie 2.0.

Voor altijd keto  Eerdere blog over hoe je van een koolhydraatarm of ketogeen dieet een leefstijl maakt. Voor de rest van je leven.

RMR: oranje lijst A tijdens fase 3 Uitleg over hoe je de oranje lijst A kunt gebruiken tijdens fase 3 van de Real Meal Revolutie 2.0.

Vertaalde gekleurde voedingslijsten van Real Meal Revolutie 2.0 De originele Nederlandse vertaling die ik maakte van de Engelstalige voedingslijsten van de Real Meal Revolutie 2.0. Deze Nederlandse vertaling was de basis voor de voedingslijsten die in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand’ zijn gepubliceerd. In het boek zijn ze enigszins aangepast aan de Nederlandse situatie, omdat de Real Meal Revolutie ontstaan is in Zuid-Afrika en ze daar nu eenmaal wat andere producten beschikbaar hebben.

Inclusief een korte samenvatting van de Real Meal Revolutie, de 4 stappen/fases en hoe je de voedingslijsten kunt toepassen in die 4 fases.

Voedingslijsten in printbaar A4 formaat Een makkelijker printbare vorm van mijn originele vertaalde gekleurde voedingslijsten in A4 formaat. De informatie is hierin wat compacter weergegeven.

Nieuwe Facebook groep ‘Het nieuwe eten, koolhydraatarm en vet gezond!’ Blog die de start van een nieuwe Facebook groep aankondigde. Een Facebook groep die ik samen met Rianne beheer en waarin we mensen ondersteunen die kiezen voor deze gezonde leefstijl. Alle recepten en andere berichten in de groep worden vooraf door ons beoordeeld. Alleen als een bericht past binnen de richtlijnen van de Real Meal Revolutie 2.0 wordt deze geplaatst.

Gezond koolhydraatarm en vetrijk eten volgens de Real Meal Revolutie Blog waarin uitgelegd wordt hoe de Facebookgroepen ‘Keto in de Kempen‘ en ook ‘Het nieuwe eten, koolhydraatarm en vet gezond!‘ je kunnen ondersteunen als je ook kiest voor de gezonde koolhydraatarme en vetrijke leefstijl volgens de Real Meal Revolutie en ‘Keto en zo’.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.