Over de blog

Deze blog gaat in eerste instantie over koolhydraat-arm en vetrijk eten als een manier om gezonder te leven. Als een bewuste keuze. Het roer om. Niet als weer een nieuw dieet wat je tijdelijk volgt om vlug even wat kilo’s kwijt te raken en ze er daarna in rap tempo weer bij te eten.

Sommige ‘posts’ zullen gaan over wat zo’n leefstijl inhoudt, hoe je het roer om kunt gooien en wat je dan kunt verwachten.  Maar ook andere zaken die invloed hebben op je gezondheid kunnen aan bod komen.

Geen medisch advies

Ik heb geen medische achtergrond en mijn verhalen zijn niet bedoeld als medisch advies of wetenschappelijke uiteenzetting. Ik kan alleen vanuit mijn eigen ervaringen schrijven en proberen in eenvoudige woorden zo goed mogelijk te vertellen wat ik heb geleerd.

Ik probeer mijn kennis zoveel mogelijk te halen bij mensen waarvan ik inmiddels het vertrouwen heb dat ze weten waarover ze praten. Vaak zijn dat onderzoekers die bezig zijn met onderzoek op het gebied van low carb en/of ketose, ervaringsdeskundigen of artsen die reeds lange tijd leefstijl-aanpassingen gebruiken als onderdeel van de medische behandeling van hun patienten.

Onafhankelijk

Typisch voor dit (onderzoeks)gebied is dat de onderzoekers en artsen zelf ervaringsdeskundigen zijn. Het druist aan alle kanten in tegen wat ze tijdens hun studie hebben geleerd. Daarom raken ze pas overtuigd als ze het zelf hebben toegepast en resultaten ervan merken.

Ook is het typisch dat er vrijwel geen (financiele) banden zijn met of afhankelijkheden van medicijnenfabrikanten en de voedingsindustrie. Geen ‘sponsored by Coca Cola’. Met gezonde leefstijlaanpassingen valt namelijk niet het grote geld te verdienen. Dat maakt het moeilijk om financiering voor onderzoek rond te krijgen, maar het maakt de uitkomsten in mijn ogen wel een stuk betrouwbaarder!

Om dezelfde reden staat er op deze site géén reclame! Ik doe dit in mijn vrije tijd en heb er geen eigen financieel voordeel bij. In die zin ben ik dus onafhankelijk en kan ik zo objectief mogelijk blijven.

Blijf zelf nadenken

Ik ga proberen de informatie zo goed mogelijk en naar eer en geweten over te brengen. Natuurlijk kan het voorkomen dat ik dingen fout interpreteer of opschrijf. De informatie zal in veel gevallen ook tegen de gangbare overtuiging ingaan. Ik raad je daarom aan om altijd zelf (de) bronnen na te gaan en op zoek te blijven naar verdere informatie. Maar wees gewaarschuwd: er is ontzettend veel tegenstrijdige informatie te vinden want de belangen zijn groot! Volg je intuitie en vorm je eigen mening. Zo doe ik het zelf ook.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.