Hier volgt tenslotte het laatste deel dat ik schreef over een gezonde koolhydraatarme en vetrijke leefstijl. Tevens het stukje waaraan de naam van de Facebook groep ‘Keto in de Kempen’ is ontleend. Die groep heeft namelijk hetzelfde doel. Deze leefstijl verder uitdragen binnen onze directe omgeving. Sámen!

Raak je hierdoor geïnspireerd?  Ik moedig je aan om het in jouw eigen omgeving op te pakken. Begin bijvoorbeeld een ‘zuster’-Facebook groep. Of een lokale supportgroep. Kom bij elkaar met een kopje thee, of ga wandelen met elkaar. Of doe het op jouw geheel eigen wijze. Ik zie het al voor me. “Keto in de Peel”, “Keto in het Land van Maas en Waal” en zo verder.

Keto in de Kempen

Ketogeen eten betekent dat je in plaats van veel koolhydraten veel gezonde vetten eet. Je lijf gaat dan vetten verbranden in plaats van suikers. En ketonen maken. Turbo-energie bij uitstek. Met gezond  eten de balans in je lijf herstellen. Onderweg naar een gewicht dat bij je past, nog gezond(er) worden ook!

Suikers, granen en zetmelen gaan in de ban. Net als eten uit pakjes en zakjes. Je gaat zelf weer koken. Je eet vooral ècht eten. Eten dat je oma zou herkennen. Groenten vullen je bord. Daarbij een stukje vlees, vis of eieren, inclusief het braadvet. Want roomboter en reuzel mogen weer! Maak eens ‘spaghetti’ van een courgette.  Hartige taart zonder bodem. Gebruik groenten, room en spekjes. Kortom, je kunt heerlijk keto eten.

Koolhydraatarm, vetrijk eten wordt steeds populairder. Veelal onder mensen met overgewicht. Eindelijk een gezonde en blijvende manier om je vetreserves aan te spreken. Dat gun ik iedereen. Maar meer nog gun ik je de gezondheidsvoordelen. Want zeg nu eerlijk: wat heb je aan een slank maar ongezond lijf?

Ik pak dus iedere gelegenheid aan om m’n verhaal te vertellen. Aan familie en vrienden. Geïnteresseerde collega’s. Aan de buitenwereld, via m’n eigen blog ‘Keto en zo’. En nu deze stukjes in de Uitstraling.  Geen dieet maar een leefstijl. Een leefstijl die zoveel doet voor je gezondheid. Eten op een manier waarvoor je lijf gemaakt is. Een leefstijl die je niet beperkt, maar verrijkt. Zo kijk ik er tenminste tegenaan.

Langzaam komt Nederland in beweging. Ook artsen. Het leidde al tot het tv programma ‘Hoe word ik 100’ en de proef ‘Keer diabetes om’. Een succesvolle proef gefinancieerd door een zorgverzekeraar. Dat die er geld in ziet, zegt al veel… Ook dichter bij huis ontstaan mooie initiatieven. Wie kent er niet GezondDorp Leende? Of Project Gezond Eersel?

Dat is èchte gezondheidszorg. Preventie in plaats van medicijnen als lapmiddel.

Hoe mooi zou het zijn als we dit verder kunnen verspreiden? Naar Duizel, Knegsel en Steensel. Naar Bladel, Casteren en Hapert. En zo verder. Laten we het samen doen. Aan de slag! Elkaar helpen. Met ondersteuning, tips en recepten. Keto in de Kempen!

Alles lezen?

Zeg het voort

Keto in de Kempen deel 1: Eet jezelf gezond’

Keto in de Kempen deel 2: Vet goed!’

Keto in de Kempen deel 3: Van vet word je niet dik…’

Keto in de Kempen deel 4: Keto in de Kempen!

Zeg het voort – deel 2

Keto in de Kempen deel 5: Het nieuwe eten

Keto in de Kempen deel 6: Het nieuwe denken

Keto in de Kempen deel 7: Het nieuwe koken

Keto in de Kempen deel 8: Het nieuwe doen

Print Friendly, PDF & Email

2 REACTIES

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.