Alles over watervasten

Vasten. Niet eten. Het klinkt voor veel mensen heel erg eng. We zijn meestal niet meer gewend om af en toe eens níet te eten. En dan ook nog eens als bewuste keuze. In tegendeel, we doen er alles aan om te voorkomen dat we een moment zonder eten zijn. Of op z’n minst, de mogelijkheid om te eten. Want we zouden toch eens omvallen van de honger…

Eet minder vaak

Zelf denk ik inmiddels heel anders. Ik vind het fijn om minder vaak te eten. Ik eet meestal maar 1 of 2 keer op een dag. Dat voelt heerlijk. Tussendoortjes heb ik niet meer nodig. Alhoewel ik wel soms iets in m’n mond steek als ik aan het koken ben.

Of zelfs een tijdje niet

Een aantal keer per jaar vast ik ook meerdere dagen. Omdat dat zo gezond is. Je maakt als het ware schoon schip. Je lichaam kan alle oude troep dan opruimen. En gaat daarna met hernieuwde energie (en cellen) aan de gang. Hoe mooi is dat?

Lijkt vasten jou ook wel wat? Lees dan eens de informatie die ik daar in de loop van de tijd over heb geschreven.

Support groep

Vast jij zelf ook of wil je er graag aan beginnen? Meld je dan aan bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je informatie, steun en kun je je vragen stellen en/of ervaringen delen. Vul wel even de drie vragen in, anders word je niet toegelaten.

Alles bij elkaar

1: Zet eens vasten op je menu!

2: Vast en val af!

3: Vasten biedt meer

4: Hoe voelt het om te vasten

5: Aan de slag met vasten

FAQ: Veel gestelde vragen over vasten

Hoe begin je met periodiek vasten (Intermittend Fasting – IF)?

Hoe werk je toe naar een meerdaagse watervast of droogvast?

Vasten en vlees

5 dagen niet eten

Print Friendly, PDF & Email