Vorig jaar schreef ik het stukje ‘Zeg het voort‘. Het was de inleiding voor een viertal korte stukjes van mijn hand. Deze stukjes over koolhydraatarm en vetrijk eten waren eerder in de plaatselijke media verschenen.

Het was bedoeld als eenmalig. Toch kreeg ik dit jaar opnieuw het verzoek om weer vier van zulke stukjes te schrijven. Ik twijfelde. Voor m’n gevoel had ik ‘het verhaal’ de vorige keer al afgerond. Maar het was wel weer een kans om deze nieuwe gezonde leefstijl uit te dragen. Die kon ik niet laten schieten.

Ik moest er even m’n draai in vinden. Het eerste stukje verdween na een nacht slapen dan ook in de prullenbak. Ik ging er eens goed voor zitten om een nieuwe doorgaande lijn te vinden. Die vond ik toen ik nadacht over wat deze manier van eten nu zo bijzonder maakt.

Koolhydraatarm en vetrijk eten is bijzonder omdat het helemaal anders is. Nieuw. Het is niet weer het zoveelste calorie-arme dieet. Het volgt ook helemaal niet de conventionele ideeën over gezond eten. Of over afvallen. Denk aan alles wat ons de afgelopen 40 jaar is verteld over gezonde voeding. Draai het dan 180 graden om. Alles helemaal op de kop. Nieuwe inzichten. Onderzoek bevestigt dat het héél gezond is en bovendien het meest geschikt als je (ook) blijvend wilt afvallen.

Bij de meeste mensen is dit alleen nog niet bekend. Wil je hierin meegaan dan moet je als het ware tegen de stroom in roeien. Oude ideeën durven loslaten. Openstaan voor nieuwe. Anders denken, maar ook anders doen. Anders winkelen en anders koken.

Daar gingen dan ook de nieuwe stukjes over. Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat de laatste gepubliceerd werd. Net als vorige keer ga ik ze nu ook op m’n blog zetten.

Alles lezen?

Zeg het voort

Keto in de Kempen deel 1: Eet jezelf gezond’

Keto in de Kempen deel 2: Vet goed!’

Keto in de Kempen deel 3: Van vet word je niet dik…’

Keto in de Kempen deel 4: Keto in de Kempen!

Zeg het voort – deel 2

Keto in de Kempen deel 5: Het nieuwe eten

Keto in de Kempen deel 6: Het nieuwe denken

Keto in de Kempen deel 7: Het nieuwe koken

Keto in de Kempen deel 8: Het nieuwe doen

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.