Gebakken taartbodem

Gebakken taartbodem

Recipe by Cora Hoskens u002du002d Keto en zo

Ingrediënten

  • 150 g amandelmeel

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 1/2 – 1 tl groene stevia (optioneel)

  • 1 tl limoenrasp

  • 80 g roomboter, zacht

  • 3 tl slagroom

Stappen

  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom.
  • Meng met kneedhaken of met de hand tot een deeg.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier. Dat gaat het beste door eerst het bakpapier tot een prop te verkreukelen. Maak het papier weer recht en plooi het dan in de vorm.
  • Druk het deeg tot een bodem. Dit gaat het beste met je handen of gebruik eventueel de achterkant van een lepel.
  • Bak de bodem circa 20-25 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
  • Haal de bodem uit de vorm en laat ‘m daarna met bakpapier afkoelen op een rooster.
  • Doe de bodem daarna met het bakpapier terug in de springvorm en vul deze met de taartvulling naar keuze.

Notities

  • Een taartbodem voor bijvoorbeeld een kwarktaart of cheesecake, waarbij de taartbodem los wordt gebakken en de vulling ongebakken blijft.
  • Voor een taartbodem van circa 21 cm doorsnede.
  • RMR2.0: Amandelmeel staat op de lichtrode lijst van de Real Meal Revolutie 2.0. Gebruik van producten van deze lijst past niet bij fase 2 en 3.
  • RMR2.0 fasen: Het recept is geschikt voor fasen 1 en 4.
  • Meer info RMR2.0: Meer over de vet gezonde leefstijl van de Real Meal Revolutie2.0  vind je onder het recept.

Gezond worden en blijven

In 4 stappen gezond

De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.

Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Van dat boek ben ik ook mede-auteur, maar ik heb er geen enkel financieel belang bij. Dat laatste geldt overigens ook voor deze blog, die om dezelfde reden ook helemaal reclame-vrij is.

Gezond eten

Wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.

Minder vaak eten

Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!

Meer kookinspiratie?

Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.