Deze heerlijke bananen-appelbroodjes maakte ik vorig jaar voor onze paasbrunch. Ze waren zo lekker dat ik ze dit jaar weer gemaakt heb. Ik heb er nu al zin in!

Banaan en appel?

Deze bananen-appelbroodjes zijn gemaakt van pure ingrediënten en zijn glutenvrij. Hele gezonde broodvervangers dus, maar ze bevatten wel wat extra koolhydraten van het kokosmeel (lichtrode lijst), de bananen en appels (oranje lijst B van de gekleurde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie).

Beoordeel zelf of dit al past bij jouw eigen koolhydraatarme en vetrijke leefstijl van dit moment. Heb je je gezondheids- en gewichtsdoelen bereikt dan kun je prima experimenteren met dit soort gezonde bronnen van koolhydraten. Kijk of je op gewicht blijft en jezelf er goed bij blijft voelen. Dan is er niets aan de hand.

Bovendien is dit recept goed voor zo’n 25 kleine broodjes. Je kunt ze prima invriezen. En als je er dan een keer één eet, dan is het ook echt een traktatie. Het mooie van dit recept is bovendien dat de banaan en de appel deze broodjes een natuurlijke zoetkracht geven. Je hebt dus helemaal geen suiker of zoetmiddel nodig. Deze broodjes zijn bovendien zó lekker dat ze aan een flinke lik roomboter genoeg hebben. Zonder kan natuurlijk ook, maar waarom zou je?

Bananen-appelbroodjes

  • 100 g lijnzaad
  • 60 g chiazaad
  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g pompoenpitten
  • 1 el kaneel
  • 75 g kokosmeel
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 75 g kokosolie
  • 2 kleine appels
  • 2 middelgrote bananen
  • 6 eieren
  • Eventueel: noten of zaden/pitten als topping

Bananen-appelbroodjes

  • Maal het lijnzaad.
  • Mix met de rest van de zaden en pitten, de kaneel, het
    kokosmeel en het bakpoeder.
  • Smelt de kokosolie zachtjes en zet het daarna van de hittebron.
  • Snijd ondertussen de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in stukjes. Pel de bananen en snijd ze ook in stukjes.
  • Meng de bananen met de appels in een hoge kom en pureer het met de staafmixer.
  • Klop de eieren los. Meng dan de eieren, het gesmolten vet en de vruchtenpulp door de droge ingrediënten.
  • Schep het beslag in (siliconen) cakevormpjes. Strooi er als je wilt nog wat noten, zaden of pitten over en druk ze een beetje in het beslag.
  • Bak de broodjes circa 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celcius of tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.