Vandaag at ik een groene lunch. Niet alleen vanwege de groene paprika. Alle ingrediënten kwamen van de groene lijst van de Real Meal Revolutie [1, 2]. Inclusief de pijnboompitten uit de pesto. Dat zijn tenslotte zaden en ook die staan op de groene lijst.

De Real Meal Revolutie werkt met gekleurde lijsten. Ook kent deze methode een aantal fases waar je doorheen loopt [3]. Heel grofweg:

 • fase 1: inlezen en jezelf voorbereiden
 • fase 2: focus op herstel van (darm)gezondheid
 • fase 3: focus op afvallen
 • fase 4: voedingskeuze wordt uitgebreid met behoud van gewicht en gezondheid

Op de groene lijst staan voedingsmiddelen die je in elk van deze 4 fasen mag eten tot je verzadigd bent. Die hoef je dus nooit te beperken. Mits je niet meer of vaker eet dan je lijf aangeeft dat nodig is. En je geen voedselovergevoeligheden hebt voor de ingrediënten. Maar dat spreekt voor zich denk ik.

Nu ben ik pas, samen met Rianne, een nieuwe Facebook groep gestart die de richtlijnen van de Real Meal Revolutie als uitgangspunt heeft. Middels korte berichten informeren we de leden stap voor stap over een gezonde koolhydraatarme en vetrijke leefstijl à la Real Meal Revolutie. We zijn nog geen week bezig en hebben al 800 leden. En we krijgen enthousiaste reacties. Blijkbaar vullen we een behoefte. Gelukkig maar, want daar doen we het voor.

Vandaag hebben we een berichtje geplaatst over wat we allemaal wèl eten. Alle dingen van de groene lijst horen daar zonder voorbehoud bij. Dat geldt dus ook voor deze lunch. Enne… je mag ‘m uiteraard ook als ontbijt of avondeten eten.

Eet wanneer je honger hebt en eet dan tot je verzadigd bent. Niet meer, maar ook niet minder. Soms zullen dat 3 maaltijden zijn, maar op den duur misschien wel minder. Dus of het dan ontbijt, lunch of avondeten is maakt niet uit. Altijd goed!

Een prijs voor de beste foto ga je met dit gerecht niet winnen. Het resultaat is niet erg fotogeniek. Het deed me denken aan een recept uit onze ‘oude doos’. Het heet Rommelpotje van Jan. Een totaal ander recept, maar ook een rommeltje om te zien. Vandaar de naam ‘Groen rommelpotje met ei’. Laat je niet afschrikken door de naam, want het is simpel om te maken en hartstikke lekker.

Voor de duidelijkheid, de hoeveelheden zijn richtlijnen. Dit is wat ik at. Eet gerust meer of minder. Zodat je kunt eten tot je vol zit. Maar ook niet meer dan dat.

Groen rommelpotje met ei

 • 1 ui
 • paar teentjes knoflook
 • halve groene paprika
 • 1 tomaat
 • kokosvet
 • 3 eieren
 • verse peper en zeezout
 • eventueel 1-2 el zelfgemaakte pesto
 • paar plakken kaas

Maak de ui, knoflook en paprika schoon en snijd alles grof. Je hebt er niet eens een snijplank voor nodig. Snijd ook de tomaat in stukken.

Smelt ruim kokosvet in een koekenpan. Fruit de ui met de knoflook en voeg na een paar minuten de paprika toe. Voeg na een paar minuten ook de tomaat toe en laat alles even sudderen.

Breek dan de eieren boven de pan. Laat heel even een beetje stollen en roer er dan met een spatel doorheen. Blijf rustig omscheppen tot het ei gaar is.

Breng het rommelpotje op smaak met verse peper en zeezout.

Voeg, indien gewenst nog een paar eetlepels pesto toe. Dat geeft een heerlijke smaak. Maar zonder kan ook prima. Doe het over op een bord. Smelt de plakken kaas in de nog hete pan en schep / giet het over het ei.

Bronnen

[1] Wat mag ik nog wèl eten?

In deze blog vind je de vertaalde voedingslijsten [2] uit de Real Meal Revolution methode. De lijsten geven duidelijkheid over de gezonde versie van koolhydraatarm en vetrijk eten waar ik in deze blog en voor sta. Ook in de Facebook groep ‘Keto in de Kempen’ die ik samen met Janny en Marie-José beheer gebruiken we die lijsten als leidraad.

Dat laatste geldt ook voor de Facebook groep ‘Het nieuwe eten, koolhydraatarm en vet gezond!’ die ik augustus 2018 samen met Rianne ben begonnen.

[2] Vertaalde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie Zie hierboven.

[3] Voor altijd keto Blog over hoe je van koolhydraatarm en vetrijk eten een gezonde leefstijl maakt. Voor de rest van je leven. Op een manier dat je het vol kunt houden. Daarvoor kent de Real Meal Revolutie 4 verschillende fasen waar je achtereenvolgens doorheen gaat. Deze worden beschreven onder het kopje “De 4 fasen van de Banting methode en de Real Meal Revolutie”.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.