Laatst had ik 10 kipdrumsticks gekocht. Ik wilde de drumsticks met groenten voor 2 dagen klaarmaken, maar dat kwam er niet van.
Nieuwe zak, nieuwe kans
De dag erna had ik daarom nog 5 kipdrumsticks over. En 7 braadzakken. Ik besloot er deze keer een andere draai aan te geven.
De combinatie met harissa leek me erg lekker, maar met pure harissa ook wel erg pittig. Het aangebroken potje hüttenkäse in de koelkast bracht uitkomst. Samen met wat slagroom. Ook dat zwakt het harissa-effect af en levert gezonde vetten. Bovendien voeg je zo het noodzakelijke vocht toe wat je in zo’n braadzak nodig hebt voor het gewenste stoomeffect.
Eénzaksgerecht
Bij de kip zitten groenten dus heb je een volledige maaltijd in een zak. In plaats van een éénpansgerecht een éénzaksgerecht dus.
Omdat wij echte groentenliefhebbers zijn maakte ik er zelf nog een witlofschotel bij. Die ging tegelijk met de braadzak de oven in. Op de foto bovenaan de pagina zie je die gegratineerde witlofstronkjes er dus bij liggen.
Als vetverbranding je doel is…
Hüttenkäse en slagroom staan, als zachte zuivel, op de oranje lijst A van de vet gezonde koolhydraatarme methode van de Real Meal Revolutie. Tijdens fase 3, waarin je zoveel mogelijk vetten wilt verbranden, mag je slechts in zeer beperkte mate producten van de oranje lijst A gebruiken.
Kijk daarom zelf of dit recept bij je past wanneer je in die fase zit. Dat is namelijk afhankelijk van hoeveel je ervan eet en of je die dag nog andere dingen van de oranje lijst A eet. Eventueel kun je het gerecht maken zoals in het recept, maar minder van de saus bij de kip en groenten op je eigen bord scheppen. Voeg in dat geval wel wat extra vet toe aan je eigen bord. Bijvoorbeeld door een klont roomboter. Deze staat namelijk op de groene lijst.
Kies wanneer je in fase 3 zit ook vooral groenten van de groene lijst.
Harissa-kip met hüttenkäse en groenten uit de braadzak
- circa 800 gram (wok)groenten
- — ik gebruikte rode en witte ui, knoflook, prei, rode paprika, chayote (groene lijst) en wortel, wortelpeterselie en zoete aardappel (oranje lijst A) —
- 1/2 – 1 el (zelfgemaakte) harissa , of naar smaak
- 150 g hüttenkäse
- 5 el slagroom
- verse peper
- Himalayazout
- (gerookte) paprikapoeder
Harissa-kip met hüttenkäse en groenten uit de braadzak
- Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken
- Doe ze in de braadzak.
- Meng de harissa met de hüttenkäse en de slagroom.
- Schep het mengsel in de braadzak.
- Hussel de groenten door de saus en draai de zak ook een paar keer om zodat de saus zich goed kan verdelen.
- Bestrooi de drumsticks met de peper, het zeezout en het paprikapoeder.
- Leg de kip plat naast elkaar op de groenten.
- Bak de kip met groenten ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden Celcius.
- Smakelijk!
Even een algemene vraag. Voor hoeveel personen zijn de recepten van deze website. Ik kan het nergens vinden
Hallo Ali, de recepten zijn niet afgestemd op een bepaald aantal personen. Ik vind dat namelijk heel lastig om te bepalen voor anderen. Het is zo afhankelijk van hoe vaak je eet (zelf eet ik 1 of 2 keer per dag), hoeveel je beweegt, wat je verder nog eet (soep vooraf bijv) etc. Bij de gezonde leefstijl die ik hier volg hoort dat je eet wanneer je honger hebt en dan eet tot je verzadigd bent. Ik kook zelf voor een gezin van 5 personen en meestal voor 2 dagen. Vaak deel ik daarna de hoeveelheden door twee, zodat het grofweg voor 4 a 5 personen wordt. Ik hoop dat je hier iets mee geholpen bent.