Dit is er één in de categorie makkelijk en super gezond. Voor een snelle maar smakelijke lunch bijvoorbeeld. Ik maakte het met de rauwkost die we van de dag ervoor nog over hadden. Dan ben je zó klaar.

Groen, groener, groenst

Behalve de wortel staan alle ingrediënten op de groene lijst van de Real Meal Revolutie en zijn dus geschikt voor alle fases van een gezonde koolhydraatarme en vetrijke leefstijl. Wil je weten of de (geringe) hoeveelheid wortel in dit recept bij jouw situatie past, wanneer je in fase 3 zit en je je dus richt op optimale vetverbranding? Lees dan: RMR: oranje lijst A tijdens fase 3

Goed voor de spijsvertering

Probeer iedere dag, maar wel gevarieerd, onverhitte groenten te eten. Zoals in dit recept de veldsla en de rauwkost. Ze bevatten nog de meeste spijsverteringsenzymen.

Zelf kiemgroenten (zoals bijvoorbeeld rucolakers of tuinkers) kweken is een hele makkelijke manier om altijd verse saladegroenten in huis te hebben. Kiemgroenten zitten boordevol gezonde vitamines en mineralen!

Gezonde vetten

Vette vis bevat veel van de gezonde omega-3 vetzuren. Je weet wel, die je beschermen tegen hart- en vaatziekten. En die zo goed zijn voor je hersenen. Dit gaat overigens niet op voor kweekvis. Kies daarom voor vette, wilde vis. Dit zie je o.a. aan het MSC keurmerk (= wilde, verantwoord gevangen vis).

Ook biologische eieren bevatten deze gezonde omega-3 vetzuren. Eigenlijk bevat een ei zowat alles wat we nodig hebben.

Ideaal voor fase 2 (en daarna…)

Hiermee is dit recept ideaal voor fase 2, wanneer je bezig bent met herstel van de (darm)flora en je jezelf gezondere eetgewoontes aanleert. En voor de fases erna, wanneer deze gezonde eetgewoontes onderdeel geworden zijn van je nieuwe leefstijl.

Tonijnsalade met gekookt ei en rauwkost

  • — voor 1 persoon —
  • eventueel: veldsla
  • fijn gesneden rauwkost, bijv. prei, ui, wortel, paprika
  • kiemgroenten, zoals broccolikers, tuinkers, etc.
  • chayote of komkommer
  • 1/2 – 1 blikje tonijn op olijfolie (wilde vis met MSC keurmerk)
  • gekooke eieren
  • peper en zout
  • walnoten


Tonijnsalade met gekookt ei en rauwkost

  • Meng rauwkost en kiemgroenten door elkaar. Schep het eventueel op wat veldsla op een bord.
  • Leg er schijven chayote of komkommer naast.
  • Schep de tonijn met aanhangende olijfolie op de rauwkost.
  • Pel de gekookte eieren, snijd ze in de helft of in stukjes en leg ze op de salade.
  • Strooi verse peper en Himalayazout over de salade en de eieren.
  • Strooi er gehakte walnoten over.
Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.