In deze blog vind je het tweede recept van de vier verschillende gefermenteerde groentenmengsels die ik maakte om mee te nemen naar de workshop ‘Leren fermenteren’.
Fermenteren: koolrabi met wortel en ui

Groenten:
- 350 g koolrabi
- 150 g winterwortel
- 1 rode ui
Zout om tussen de groenten te strooien:
- 15 g Keltisch zeezout
Smaakmakers:
- mosterdzaadjes
- korianderzaadjes
- komijnzaadjes
- verse peper, naar smaak
Eventueel extra nodig:
- afgekoeld zout water, 3% (3 gram zout op 100 ml gekookt
water)
Bereiden:
Volg mijn ’Basisrecept voor gefermenteerde groenten’ om met bovenstaande ingrediënten gefermenteerde koolrabi met wortel en ui te maken.
Recept om te printen
Fermenteren: koolrabi met wortel en ui.
Bronnen
[1] ‘Leer fermenteren en maak je eigen probiotica’. Blog met informatie over de Belevingsmarkt op 12 augustus in Leende. Tijdens die dag geef ik de genoemde workshop ‘Leren fermenteren’.
[2] Fermenteren: spitskool met wortel en ui. Blog met het eerste van de vier recepten die ik maakte vanwege de workshop ‘Leren fermenteren’.
In deze blog lees je ook waarom je (Keltisch) zeezout gebruikt om te fermenteren en waarom je daar niet bang voor hoeft te zijn. Het is zelfs gezond!
[3] Fermenteren: koolrabi met wortel en ui. Blog met het tweede van de vier recepten die ik maakte vanwege de workshop ‘Leren fermenteren’.
[4] Fermenteren: venkel met koolrabi en ui. Blog met het derde van de vier recepten die ik maakte vanwege de workshop ‘Leren fermenteren’.
[5] Fermenteren: rode biet met ui. Blog met het laatste van de vier recepten die ik maakte vanwege de workshop ‘Leren fermenteren’.