Op z’n tijd vind ik het fijn om een keer pannenkoeken te eten. Zeker ook omdat ik weet dat we de kinderen daar een plezier mee doen. Sinds ik koolhydraatarm en vetrijk eet, maak ik deze pannenkoeken met roomkaas en psylliumvezelpoeder. Ofschoon er veel eieren in zitten smaakt het daardoor niet als een omelet.
Meestal vind ik psylliumvezels fijner om mee te werken dan psylliumvezelpoeder. Voor dit pannenkoekenbeslag maak ik een uitzondering. Het poeder geeft meer binding en het resultaat doet me ook meer aan een volkorenpannenkoek denken dan wanneer ik de vezels gebruik. Maar experimenteer hier zelf mee. Wanneer je vezels gebruikt in plaats van poeder heb je wel meer nodig. Ik zou dan de hoeveelheid zeker verdubbelen.



Hartige pannenkoek
Ingrediënten
- Voor de pannenkoekenmix:
4 eieren
100 g roomkaas naturel
3 tl psylliumvezelpoeder (=vlozaadpoeder)
Himalyazout en verse peper
Eventueel extra kruiden:
oregano, rozemarijn, basilicum, salie, dragon, kerrie, paprika, za’atar
- Voor de groentenvulling:
ui
knoflook
wortel
paprika
prei
- Verder:
kokosvet
plakken kaas
Stappen
- Mix de eieren met de roomkaas en het psylliumvezelpoeder.
- Voeg Himilayazout, verse peper en kruiden naar smaak toe. Laat het een tijdje staan, zodat het gaat binden.
- Maak ondertussen de groentenvulling. Maak daarvoor de groenten en knoflook schoon.
- Snijd de groenten in stukjes en hak de knoflook fijn.
- Smoor de ui in wat kokosvet.
- Voeg de knoflook en de wortel toe en roerbak een paar minuten, voordat je er de paprika en vervolgens de prei bij doet. Blijf roerbakken tot alle groenten beetgaar zijn.
- Smelt wat kokosvet in een koekenpan en giet er het pannekoekenbeslag in. Draai de pan goed rond, zodat het nu gebonden beslag goed uitloopt naar de randen. Leg er plakken kaas op.
- Wanneer de pannenkoek stevig is aan de onderkant en gaar begint te worden aan de bovenkant, draai je ‘m om.
- Vul de gare pannenkoek met de groenten. Smakelijk!
Notities
- Voor 2 personen