Deze romige ovenschotel met kipdijbeenfilet en groenten maakte mijn man op z’n vrije dag. Hij zag wat kip-ovenschotels op de Diet Doctor website en liet zich daardoor inspireren. Met deze heerlijke schotel als resultaat.

Zelf aten we er een salade bij van verschillende sla-soorten en groenten en een salade van komkommer, tomaat, basilicum en feta, maar je kunt dit ook prima als enige hoofdgerecht eten.

Romige pesto kip-schotel met prei, bloemkool en tomaat

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 3 paprika
  • 300 g cherry tomaatjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • ±800 g kippendijen
  • kokosvet
  • zout en peper en kipkruiden
  • 200 g geraspte kaas
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 1/2 el groene pesto – zelfgemaakt (uit de vriezer) is zoveel lekkerder!
  • 1 el citroen- of limoensap

Maak de knoflook en groenten schoon. Hak de knoflook en snijd de ui, prei en paprika in stukjes. Halveer de kerstomaatjes en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Als je ze te groot maakt, worden ze niet gaar. Eventueel kun je de bloemkool ook even blancheren in kokend water, maar (rauw) roosteren is eigenlijk wel heel lekker.

Kruid de kip met peper, zout en kipkruiden en wrijf de kruiden er goed in. Braad de kipdijfilets in het kokosvet totdat ze een mooi bruin kleurtje hebben. Haal de kip uit de pan en fruit de ui met de knoflook in het braadvet. Voeg de paprika toe en wat later ook de prei.

Doe de groenten in een ovenschaal en leg er de kip tussen.
Mix de slagroom, creme fraiche en de slagroom met de pesto, citroensap en zout en peper naar smaak. Giet het room-pestomengsel over de groenten en de kip.

Verdeel er de bloemkoolroosjes en de kerstomaatjes over. Bestrooi het dan met de geraspte kaas.

Bak de schotel ± 30 min. in het midden van de oven op 180 graden Celcius tot de kip volledig gaar is en de schotel een mooie goudbruine kleur heeft.

Voor ± 5 personen

Recept om te printen: Romige pesto kip-schotel met prei, bloemkool en tomaat

Print Friendly, PDF & Email

2 REACTIES

Laat een reactie achter bij EllenReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.