Vanmorgen was ik aan het denken hoe ik de pompoen zou gebruiken die we nog hadden liggen. En ineens dacht ik aan een plaattaart. Naar de plaattaart met zomergroenten die ik ‘vroeger’ in de zomer maakte als er veel courgettes waren. Die was wel met bladerdeeg. Het bladerdeeg werd voorgebakken en daarna besmeerd en belegd met roomkaas, pesto, uien en courgettes en afgebakken.

Ik gebruikte deeg zoals van de ‘fat head pizza‘. Deze keer gebruikte ik daarvoor jonge kaas in plaats van Mozzarella en kruidenroomkaas in plaats van gewone roomkaas.

Het deeg rol je uit tussen 2 bakvellen en daarna bak je het aan beide zijden vóórdat je de vulling toevoegt. Het krijgt zo een lekker korstje.

Ondertussen maak je het gehakt-groentenmengsel klaar. De pompoen kun je het beste wat kleiner snijden dan hier op de foto. Anders duurt het lang voor ze gaar zijn. Ik heb de grote stukken er nog uitgevist om ze door te snijden 😉 .

Zodra de bodem aan twee kanten gebakken is, smeer je ‘m in met kruidenroomkaas. Daarna beleg je ‘m met het gehakt en de groenten en verkruimel je de feta erover. Maar die kun je ook weglaten als je er niet van houdt.

Nog even 5 minuutjes terug in de oven en klaar is de plaattaart. Wij vonden ‘m heel erg lekker.

Het hele recept vind je hier: Plaattaart met pompoen.

Variatietip: plaattaart met zomergroenten

Je kunt de bodem ook gebruiken voor de plaattaart met zomergroenten. Besmeer de voorgebakken bodem dan met roomkaas en pesto en beleg met gebakken uien, gele paprika, plakken courgette en geraspte kaas. Lekker met peper, zout, kerrie en/of kurkuma en verse kruiden zoals tijm en rozemarijn. Kan met of zonder gehakt.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.