Een tijd geleden had ik een blikje ansjovis gekocht. Ansjovis is heel gezond. Ook uit blik. Net als bijvoorbeeld sardines. Wij eten niet zo vaak vis tijdens het avondeten omdat niet iedereen uit het gezin daar vrolijk van wordt. Mijn oplossing is om het dan vaker als lunch te eten. Die maak ik toch meestal voor mezelf alleen klaar.

Ansjovis had ik nog nooit thuis gegeten. Laatst wel in een salade buitenshuis. Waarin ik ‘m niet eens zo lekker vond. Maar daardoor laat ik me niet afschrikken. Dat kan vast beter.

En inderdaad… deze ansjovisboter was werkelijk zálig! Smelt op de tong en met een zoetige smaak van de (zelf) gedroogde tomaatjes en de ziltige smaak van de ansjovis. Mjammie! Super lekker op de oopsiebroodjes met pit(ten) [2, 3] en met het roerei.

En wat is er dan leuker dan meteen 2 lunch gerechten verzinnen met bijna dezelfde ingrediënten? Kun je de ene dag de ene helft van het blikje gebruiken en de andere dag de andere. Twee keer de fun.

Deze superlekkere lunch is er dus één in een serie van twee. De ‘Avocado gevuld met crème fraîche, ansjovis en paprika’ is de andere [4]. Beide zijn erg lekker en ondanks het gebruik van dezelfde ingrediënten, heel verschillend!

De Real Meal Revolutie

Zelf een lunch in elkaar knutselen van gezonde, onbewerkte voeding is natuurlijk helemaal volgens de gezonde, koolhydraatarme en vetrijke methode van de Real Meal Revolutie. In deze lunch zitten ook volop gezonde vetten van de ansjovis, de grasboter de eieren en de crème fraîche. En veel andere voedingsstoffen, niet te vergeten.

De crème fraîche in het roerei en de zachte zuivel / kokosmelk uit de oopsiebroodjes staan op de oranje lijst A. Voor de ingrediënten op deze lijst gelden beperkingen tijdens fase 3 van de Real Meal Revolutie. Omdat alles dan gericht is op vetverbranding en afvallen.

Kijk zelf op de ingrediënten en op de gekleurde voedingslijsten om te bepalen of deze lunch bij jou past op dit moment. Het ligt er namelijk ook aan wat je verder nog eet op een dag. Past het niet, dan kun je de crème fraîche gewoon weglaten uit het roerei. Het oopsiebroodje kun je vervangen door een zelfgemaakte zadencracker. Of weglaten. Laat de boter dan lekker smelten op je roerei.

[5, 6]

Roerei met avocado en oopsiebroodjes met ansjovisboter

Voor 1 persoon

Voor de ansjovisboter:

 • half blikje ansjovis op olijfolie (MSC keurmerk)
 • 5 gedroogde tomaatjes
 • 50 g zachte grasboter of biologische roomboter
 • peterselie
 • paar naaldjes rozemarijn, fijngehakt

Voor het roerei:

 • 1/4 (punt)paprika
 • 2 eieren
 • 1-2 el crème fraîche
 • verse peper en Himalayazout
 • peterselie, in stukjes
 • klein handje rucola, in stukjes

Verder:

 • 1/2 avocado
 • 1-2 oopsiebroodjes

Begin met de ansjovisboter. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snijd ze fijn. Snijd de tomaatjes in stukjes. Meng ze allebei door de boter, samen met de peterselie en rozemarijn.

Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig, omdat de ansjovisfilets al gezouten zijn.

Snijd de halve avocado in partjes. Snijd de paprika in kleine stukjes.

Kluts de paparikastukjes en de eieren met de crème fraîche en peterselie goed door elkaar. Verwarm wat van de olijfolie uit het blikje ansjovis en giet daar het ei-mengsel in. Bak er, regelmatig roerend, een roerei van. Haal af en toe de pan kort van het vuur en zet ’m dan weer even terug. Zet het vuur uit als het ei nog net vochtig is.

Meng de stukjes rucola door het ei.

Serveer het ei met de partjes avocado. Eet er oopsiebroodjes bij die lekker dik besmeerd zijn met de ansjovisboter.

Smakelijk!

Tip: De overgebleven ansjovisboter is ook erg lekker op een zadencracker of bij een stukje vlees of groenten.

Bronnen

[1] Roerei met avocado en oopsiebroodjes met ansjovisboter Recept wat je kunt gebruiken als je het wilt printen.

[2] Oopsie-broodjes met pit(ten) Blog waarin je het recept van de oopsie-broodjes met pit(ten) kunt vinden.

[3] Zuivelvrije oopsie broodjes met pit(ten) Blog met een zuivelvrije variant op de oopsiebroodjes met pit(ten).

[4] Avocado gevuld met crème fraîche, ansjovis en paprika (Deze volgt later). Het recept van de avocado gevuld met o.a. ansjovis. Je maakt ‘m met de andere helft van het blikje ansjovis.

[5] In vier stappen koolhydraatarm, suikervrij en vet gezond! Korte samenvatting van de 4 stappen/fasen van de Real Meal Revolutie methode. Werk in uitvoering ? .

[6] Nederlandse vertaling van de gekleurde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie

Print Friendly, PDF & Email

2 REACTIES

  • Hoi Claudia, heel erg bedankt voor je reactie! Dat vind ik altijd erg leuk om feedback te krijgen. En ik ben natuurlijk erg blij dat jij het ook zo lekker vond. Het is alweer even geleden dat ik de ansjovisboter op heb, maar ik vind die ook heel erg lekker! Groetjes, Cora

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.