Gisteren luisterde ik naar een podcast van de Ketovangelist Kitchen waarin dokter Ken Berry uitleg gaf over z’n 5 favoriete koolhydraatarme etenswaren. Allemaal favorieten omdat ze zo gezond zijn.

Een link naar die podcast en uitleg waarom sardientjes zo ontzettend gezond zijn, vind je in de blog Sardientjes: kadootje uit de natuur. [1]

Na de podcast was ik nog extra gemotiveerd om sardientjes te eten. Daarom kwam ik op het idee om eieren en sardines te combineren. Gewoon een eitje minder dan anders en een half blikje vis. Zo combineer je het goede van eieren met het goede van de sardientjes en krijg je een topcombinatie.

En door de tomaten-groentensaus heb ik toch weer m’n sardientjes in tomatensaus. En deze keer met vel en graat.  🙂

De Real Meal Revolutie

Het zal je wellicht niet verbazen dat dit gerecht uitstekend past bij de gezonde koolhydraatarme en vetrijke methode à la Real Meal Revolutie. Alle ingrediënten staan op de groene lijst. Dit gerecht is dus geschikt voor iedereen die gezond koolhydraatarm en vetrijk wil eten.

[2, 3]

Spiegelei met tomaat, paprika en sardines

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika (ik gebruikte 2 kleine puntpaprika’s uit de tuin)
  • 2-3 tomaten
  • kokosvet
  • verse peper en zeezout
  • 1/2 – 1 blikje sardines
  • 2-3 eieren
  • peterselie

Maak de groenten schoon. Hak de knoflook en snijd de groenten in stukjes.

Fruit de knoflook met de ui in wat kokosvet. Voeg dan de paprika toe en fruit deze even mee. Voeg dan de tomaten toe en laat dit een paar minuten smoren. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg de sardientjes in de saus en breek er dan de eieren over. Strooi ook hier wat peper en zout over. Verdeel de peterselie over de eieren.

Laat de eieren gaar worden, tot de eiwitten gestold zijn, maar het eigeel nog vloeibaar is.

Smakelijk!

Bronnen

[1] Sardientjes: kadootje uit de natuur. Blog waarin je kunt lezen waarom sardientjes letterlijk een kadootje zijn uit de natuur. Omdat ze zo gezond zijn!

[2] In vier stappen koolhydraatarm, suikervrij en vet gezond! Korte samenvatting van de 4 stappen/fasen van de Real Meal Revolutie methode. Werk in uitvoering ? .

[3] Nederlandse vertaling van de gekleurde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.