In deze korte blog een makkelijk recept. Met dank aan onze dochter voor deze heerlijke kruidenboter met verse basilicum en stukjes gedroogde tomaat. En gerookt paprikapoeder, omdat ze dat zo lekker vindt. De kruidenboter is heerlijk op een oopsiebroodje met pit(ten), (BBQ-)vlees of groenten.

Tomaten-basilicum kruidenboter

  • 100 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 grote teen knoflook
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 10 grote basilicum blaadjes + paar extra voor versiering
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • Himalayazout en verse peper

Roer de zachte roomboter los. Pers de knoflook of hak ’m heel fijn. Snijd, hak of knip de basilicumblaadjes heel fijn. Snijd de tomaatjes in reepjes.
Doe de knoflook, tomaatjes, basilicum en het paprikapoeder bij de
boter en roer het goed door. Breng op smaak met het Himalayazout en de peper.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.