Dit is een supersimpele salade. Zo één waarvan ik dan geneigd ben om er géén recept van te maken. Want je flanst ‘m zo in elkaar. En als ik ‘m zo in elkaar flans, doe jij dat ook.

Eenvoud siert

Toch zet ik steeds vaker ook deze simpele recepten op de blog. Veel mensen zijn immers op zoek naar simpel. Zeker als ze net beginnen met een koolhydraatarme en vetrijke leefstijl. Dan worstelen ze vaak met de vraag: ‘Hoe moet dat nou zonder een boterham?’. Nou, gewoon zo bijvoorbeeld.

Niets mis mee, met simpel. Want het is tegelijkertijd een vet gezonde salade. Er zit namelijk een hele mooie mix in van gezonde vetten. Het is goed om te varieren in gezonde vetten, want ze hebben allemaal hun voordelen. In deze salade krijg je de omega-3 vetten uit de tonijn en het ei en de minder bekende omega-9 vetten uit de olijfolie. Heb jij dat pilletje mooi niet nodig!

Thuis, op het werk of onderweg

Deze salade heb je in een paar minuten gemaakt. Je kunt ‘m meteen eten, maar het is ook een ideale lunch voor onderweg. Of het nu tijdens een wandeling is of bij de baas. Neem ‘m dan in een klein koeltasje met een koelelement mee. En vergeet je lepel of vork niet!

Zomerse tonijnsalade

Recipe by Cora Hoskens — Keto en zo

Ingrediënten

 • — voor 1 persoon —

 • 1/2 blikje tonijn op olijfolie

 • 2 gekookte eieren

 • 6 snoeptomaatjes

 • 1 snack-komkommer

 • verse peper, Himalayazout

 • verse basilicum, in reepjes

Stappen

 • Pel de eieren en snijd ze in grove stukken. Snijd de snoeptomaatjes doormidden en de komkommer in schijfjes.
 • Meng in een kommetje de tonijn inclusief de olijfolie, de gekookte eieren, de snoeptomaatjes en de komkommer.
 • Breng op smaak met de peper, het zout en de verse basilicum.

Notities

 • Lekker met wat zelfgemaakte zaden- en pittencrackers. Bijvoorbeeld de ‘Kruidige zadencrackers met courgette en tomaat‘.
 • RMR2.0: Alle ingrediënten staan op de groene lijst van de Real Meal Revolutie 2.0.
 • RMR2.0 fasen: Het recept is geschikt voor fasen 1, 2, 3 en 4.
 • Meer info RMR2.0: Meer over de vet gezonde leefstijl van de Real Meal Revolutie2.0 vind je onder het recept.

Gezond worden en blijven

In 4 stappen gezond

De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.

Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Van dat boek ben ik ook mede-auteur, maar ik heb er geen enkel financieel belang bij. Dat laatste geldt overigens ook voor deze blog, die om dezelfde reden ook helemaal reclame-vrij is.

Gezond eten

Wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.

Minder vaak eten

Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!

Meer kookinspiratie?

Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.