Wat een prachtige foto weer, vind je niet?! Eén die ik dankbaar gebruik als perfecte omlijsting van mijn wens voor het nieuwe jaar:

Spring er volop in!

Spring erin. Met volle overgave. Overwin je angsten en jaag je dromen na.

Balans en vrijheid in 2022

Vorig jaar had ik een foto van een lieveheersbeestje, dat over een takje wandelt. Vol zelfvertrouwen, in balans en vooral in vrijheid. Een lieveheersbeestje dat een oversteek maakt. Naar nieuwe tijden.

Dat wenste ik ook jou en ons samen in 2022.

Ik wenste je geloof in jezelf om je eigen pad te bewandelen. Aandacht voor gezondheid en geluk met een goede balans als gevolg. Dat je de vrijheid zou voelen om je eigen keuzes te maken.

Ik wenste dat we open zouden staan voor elkaar. Dat we samen zouden zoeken naar oplossingen voor wereldwijde problemen. Voor een nieuwe en eerlijke wereld waarin het welzijn van mens, dier en natuur écht voorop staat.

En bovenal wenste ik dat je elke dag zou genieten!

Zalige vergetelheid

Alweer een jaar geleden. De tijd vliegt voorbij. We kunnen ons nauwelijks herinneren wat we drie dagen geleden ook weer deden. Laat staan een jaar geleden. Sommige dingen willen we ook liever vergeten. We stoppen ze ver weg in ons geheugen en laten ze er niet meer uit.

Begin 2022 waren er nog allerlei maatregelen en restricties. Als onderdeel van een wereldwijde strijd. Sommigen vochten tegen een virus. Anderen tegen de gekte die was ontstaan. Daardoor onstond een onderlinge strijd.

Dubbel gevoel in 2022

Langzaam kwam er verandering. Maatregelen werden versoepeld. Iedereen mag weer mee doen. We hebben het er niet meer over.

Alles lijkt voorbij, maar zelf zie ik dat anders. Dat geeft een dubbel gevoel.

Aan de ene kant ben ik blij. Mondkapjes zijn uit het straatbeeld verdwenen. We halen weer opgelucht adem. Iedereen mag weer overal naar toe.

Maar het is niet voorbij. Niet voor mij. Wereldwijd is er teveel aan de hand.

Er is geen openheid over de gevolgen van de wereldwijde vaccinatie. Slachtoffers van vaccinatieschade worden genegeerd. De oversterfte is ongekend hoog. Ook in Nederland. Mensen sterven plotseling. Vaak veel te jong en zonder een ziektegeschiedenis. Waarom wordt daar geen onderzoek naar gedaan?

En daar blijft het niet bij. Ik zie de uitwerking van een globale agenda. Van technocraten die andere ideeën met de wereld hebben dan ik. Die technologie zien als de toekomst. Als vervanging van wat natuurlijk en menselijk is. Die alles mooi laten klinken, maar niet ons welzijn voor ogen hebben.

Kunstmatige intelligentie die ons eigen intellect overstijgt. Digitale IDs die alles van iedereen traceerbaar maken. Smart cities (slimme steden) waarin technologie en digitale contacten voorop staan. Menselijke beïnvloeding van het weer. Wie overziet alle gevolgen?

Ook Nederland doet mee. ‘Slimme’ digitale steden, zelfs over landsgrenzen heen. Nep-vlees uit een 3D printer. Massale onteigening van boerenland.

Mijn hoop voor 2023

Zelf beweeg ik al jaren de andere kant op. Ik geloof in een andere toekomst.

Ik geloof in natuurlijke voeding. Eten van vruchtbare bodem.

Ik geloof in het zelfhelende vermogen van het lichaam. Leefstijl als medicijn.

Ik geloof in de natuur. Bomen, planten, dieren. Zon en zee. Harmonie.

Ik geloof in koeien in de wei. Goed voor de beesten, voor ons én voor de natuur.

Ik geloof in menselijk contact. Samenwerken en samen zijn. Fysiek contact in plaats van digitaal.

Ik geloof in vrijheid. Gaan waar je wilt gaan. Zeggen wat gezegd moet worden.

Ik geloof in terug kijken en leren van fouten. En daarna dingen anders doen.

Kom erbij

Voor 2023 hoop ik dat er meer mensen op de rem zullen trappen. Eerst eens pas op de plaats. Terugkijken naar wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurd is. Wat kunnen we ervan leren?

Laten we samen goed nadenken over de toekomst. Ruimte bieden aan alternatieve inzichten en ideeën. Zodat we er met eerlijke bedoelingen en échte slimme ideeën een betere wereld van maken.

Ben jij er klaar voor? Kom erbij. Jump right in!

Ik wens iedereen een heel natuurlijk en gezond 2023!!

Print Friendly, PDF & Email

6 REACTIES

  1. Cora, rake observaties! Ik herken mezelf er in. Dingen moeten anders en kunnen anders. We moeten het zelf (anders) doen. Een fijn en vet gezind 2023 gewenst!

    • Hallo Chris, dank je wel! Mooi om te lezen dat er meer mensen zo denken. Hopelijk groeit de aanhang en kunnen we de goede richting op gaan bewegen! Bedankt voor je reactie. Groetjes, Cora

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.