Komkommer, courgette of koolrabi kan ook

Chayotes zijn supergezond en héél erg lekker. Maar helaas nog niet heel goed verkrijgbaar. Kun je er niet aankomen, vervang ze dan door komkommer, courgette of koolrabi.

Groen

Deze soep is niet alleen groen van kleur, maar past ook perfect in een koolhydraatarme leefstijl. Alle ingrediënten, behalve de optionele zwarte bonen, staan op de groene lijst van de gezonde koolhydraatarme leefstijl van de Real Meal Revolutie.

Maaltijdsoep

Deze soep bevat alles wat je nodig hebt in een gezonde maaltijd. De groenten, bottenbouillon en Keltisch zeezout zorgen o.a. voor vitamines en mineralen. Vetten komen van het kokosvet en de bottenbouillon. De kip zorgt voor proteïne (eiwit).

Je kunt er dus voor kiezen om deze soep als maaltijd te eten. Zorg dan wel dat je voldoende vetten en eiwitten gebruikt. Smoor de groenten dan in wat extra kokosvet bijvoorbeeld. Of voeg crème fraîche toe. Wanneer je in fase 3 (afvallen) zit, moet je dan wel kijken of dat nog past binnen je ‘dagtotaal’ van de oranje lijst. Hoeveel eiwitten je op een dag moet eten, is afhankelijk van je lichaamsbouw en de mate waarin je op een dag beweegt en/of sport. Voeg gerust wat extra kip toe, of bijvoorbeeld stukjes gekookt ei. Ook in ei zitten weer gezonde vetten.

Vet ter verzadiging

Eet altijd tot je verzadigd bent. Daarna kun je er weer tegen tot je volgende maaltijd. Merk je dat je tussendoor honger hebt? Voeg dan de volgende keer wat extra vet toe bij je maaltijd. Vetten zijn niet alleen heel gezond, maar verzadigen ook heel lang. Eiwitten ook trouwens.

Chayote-broccolisoep

Chayote-broccolisoep

 • Maak knoflook en groenten schoon. De chayote hoeft niet geschild te worden, tenzij de schil te hard en vezelig is geworden. Eet gewoon een rauw stukje met schil om te proberen.
 • Hak de knoflook fijn en snijd de groenten in stukjes. De groenten die gepureerd worden, mogen wat grover gesneden worden.
 • Smoor de ui met de currypasta in ruim kokosvet.
 • Voeg de rest van de groenten om te smoren toe.
 • Haal ze uit de pan wanneer ze beetgaar zijn.
 • Kook dan de groenten om te pureren in het water met het Keltisch zeezout. Tip: je kunt er ook voor kiezen om de groenten meteen in de bouillon te koken of alleen bouillon te gebruiken, maar zorg er dan voor dat je de kip er nog niet bij doet. Die wil je niet mee pureren!
 • Giet een deel van het kookvocht af in een kommetje. Bewaar het nog even, zodat je het later kunt toevoegen als je de soep wilt verdunnen.
 • Pureer de groenten in het achtergebleven kookvocht.
 • Voeg de kippenbouillon, de kip en de gesmoorde groenten toe.
 • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
 • Voeg eventueel de zwarte bonen toe.
Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.