Deze omelet valt in de categorie simpele en gezonde koolhydraatarme en vetrijke lunches. Of ontbijtjes. Of wanneer je het maar wilt eten. Met deze omelet heb je zowel je gezonde vetten (van de eieren, het kokosvet en de avocado) als je portie groene bladgroenten te pakken. En het is echt zó klaar.

Wil je weten waarom groene bladgroenten zo gezond zijn? Zeker ook wanneer je een gezonde koolhydraatarme en vetrijke leefstijl volgt? Kijk dan op m’n eerdere blog ‘Gezonde bladeren‘ onder het kopje ‘Hou je lever gezond’.

Alle ingrediënten staan op de groene lijst van de gekleurde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie. Daarom is deze omelet geschikt voor alle fases van deze gezonde koolhydraatarme en vetrijke leefstijl. [1, 2]

Gevulde omelet met rucola, avocado en tomaat

voor 1 persoon

 • 1/2 – 1 avocado
 • 6 kerstomaatjes, gehalveerd
 • paar flinke plukken rucola
 • handje verse peterselie
 • 2 – 3 eieren
 • verse peper en Himalayazout
 • kokosvet
 • 4 plakjes kaas

Voor erbij:

 • gemengde sla
 • rucola
 • kerstomaatjes

Halveer de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de kerstomaatjes voor de vulling. Scheur of snijd de rucola in stukjes.

Snijd de peterselie. Tenzij de steeltjes heel hard zijn, kun je die gewoon mee gebruiken. Je kunt de peterselie door het eimengsel doen òf door de vulling. Door het ei geeft een mooi effect. Doe je het door de vulling dan wordt het minder gebakken en geeft het vooral smaak. Je kunt het uiteraard ook half-half doen.

Kluts de eieren los en breng op smaak met peper en Himalayazout.  Laat wat kokosvet in een koekenpan smelten en giet dan het eimengsel in de pan. Leg de plakjes kaas aan één helft van het ei.

Laat het ei aan de bovenkant zo gaar worden dat deze niet meer echt vloeibaar is (maar nog wel vochtig aan de bovenkant). Leg dan de rucola, eventueel de peterselie, de avocado en de kerstomaatjes op de kaas.

Strooi er peper en Himalayazout naar smaak over en vouw de omelet dan dubbel.  Draai ‘m nog even om, zodat de vulling aan twee kanten een beetje opgewarmd wordt.

Serveer met gemengde sla met extra rucola en kerstomaatjes. Ik at er nog twee zelfgemaakte zadencrackers met roomboter en kaas bij.

Smakelijk!

Bronnen

[1] In vier stappen koolhydraatarm, suikervrij en vet gezond! Korte samenvatting van de 4 stappen/fasen van de Real Meal Revolutie methode. Werk in uitvoering 😉 .

[2] Nederlandse vertaling van de gekleurde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie

[3] ‘Gezonde bladeren‘. Blog waarin je leest hoe gezond groene bladgroenten zijn in z’n algemeenheid. En de bladeren van zoete aardappelen, chayote en yacon in het bijzonder.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.