Deze lekker kruidige biscuits maakte ik vandaag. Inderdaad, ook weer voor de paasbrunch.

Ik vind het dan leuk om allerlei kleine gerechtjes te eten. Een beetje zoals bij een high tea. Ze liggen nu in de diepvries en met Pasen haal ik eruit wat we dan willen eten. De rest laten we gewoon liggen voor een andere keer. Voor moederdag of m’n verjaardag bijvoorbeeld. Dan vind ik het ook altijd gezellig om ‘wat anders dan anders’ te eten.

Deze biscuits passen prima bij een speciale lunch of brunch. Ze zijn heerlijk luchtig en zoals gezegd, heel lekker van smaak. Niet alleen door de pittige bacon en de kaas, maar ook door de heerlijke kruiden die er door zitten.

Ze zijn lekker zó, of met een lik roomboter. Natuurlijk kun je er ook hartig beleg op doen.

Kruidige bacon-kaas biscuits

Recipe by Cora Hoskens Keto en zo

Ingrediënten

  • circa 75 g bacon of ontbijtstpek (ik woog na het uitbakken en gebruikte 50 g uitgebakken spek)

  • Droge ingrediënten:
  • 175 g amandelmeel

  • 2 tl elk van knoflookpoeder, uipoeder en mosterdpoeder

  • 4 tl elk van gedroogde peterselie, gedroogde bieslook

  • 1 1/2 tl (wijnsteen)bakpoeder

  • 1 tl baking soda

  • Natte ingrediënten:
  • 2 eieren

  • 125 g crème fraîche

  • 20 g spekvet, gesmolten

  • 25 g roomboter, gesmolten

  • Overige ingrediënten:
  • 100 g jonge kaas, geraspt

  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Stappen

  • Snijd de repen spek in stukjes. Bak ze uit tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Roer er dan de jonge en Parmezaanse kaas door.
  • Mix alle natte ingrediënten in een andere kom.
  • Meng met de droge ingrediënten en meng het goed onder elkaar.
  • Schep hoopjes beslag op met bakpapier of bakvellen belegde bakplaten. Gebruik hiervoor een ijscoschep of twee lepels. Schep dan met de ene lepel en gebruik de andere om het los te maken en op het bakvel te laten vallen.
  • Bak de biscuits ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden Celcius, of totdat ze mooi goudbruin zijn.

    Laat ze afkoelen op een rooster. Smakelijk!

Notities

  • Voor circa 18 stuks.
  • Je kunt deze biscuits prima invriezen. Je kunt ze daarna ontdooid zó opeten, of even opwarmen in een oven op 150 graden Celcius of zelfs in een koekenpan op niet te hoog vuur.
  • RMR2.0: Amandelmeelstaat op de lichtrode lijst van de Real Meal Revolutie 2.0. Gebruik van producten van deze lijst past niet bij fase 2 en 3. Crème fraîche staat op de oranje lijst A van de Real Meal Revolutie2.0. Gebruik van producten van deze lijst is tijdens fase 3 heel beperkt.
  • RMR2.0 fasen: Het recept is geschikt voor fasen 1 en 4.
  • Meer info RMR2.0: Meer over de vet gezonde leefstijl van de Real Meal Revolutie2.0 vind je onder het recept.

Gezond worden en blijven

In 4 stappen gezond

De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.

Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Van dat boek ben ik ook mede-auteur, maar ik heb er geen enkel financieel belang bij. Dat laatste geldt overigens ook voor deze blog, die om dezelfde reden ook helemaal reclame-vrij is.

Gezond eten

Wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.

Minder vaak eten

Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!

Meer kookinspiratie?

Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.

Geef hier je reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.