Met een overgebleven halve portie van de ‘Roerbak van groene bladgroenten met tomaat, paprika en pestoroomsaus‘ maakte ik supersnel een overheerlijke lauwwarme salade.

Zacht en romig, maar ook weer knapperig

In die salade smaakt de roerbak weer meteen helemaal anders. De lauwwarme romige bladgroenten vormen een lekker contrast met de knapperige koude ingrediënten.

Real Meal Revolutie

Zoals je bij het recept van de roerbak kunt lezen, gebruik je met dat recept de helft van je dagelijkse quotum van de oranje lijst A van de gezonde, koolhydraatarme methode à la Real Meal Revolutie. In dit recept gebruik je een halve portie, dus daarmee halveer je dat.

Je houdt dus nog 3/4 van je dagelijkse quotum over. Deze kun je dan gebruiken om wat pecannoten toe te voegen. Noten staan namelijk ook op de oranje lijst A. Als je voor noten kiest mag je maximaal een gesloten handvol gebruiken op een dag. Dat is ongeveer 2 eetlepels. Vermenigvuldigd met 3/4 is dat anderhalve eetlepel.

Lauwwarme salade met groene bladgroenten

voor 1 persoon

  • 1/2 portie ’Bladgroenten-roerbak met tomaat, paprika en pestoroomsaus’ (rec898)
  • gemengde sla
  • 1 grote plak oude kaas, in stukjes
  • 1 gekookt ei, in stukjes
  • 1-2 plakjes uitgebakken ontbijtspek, in stukjes
  • ±6 pecannoten
  • verse peterselie, grof gehakt

Verwarm de bladgroenten-roerbak tot lauwwarm.

Maak een bedje van gemengde sla op een bord. Schep hier de lauwwarme groenten op. Verdeel hierover de oude kaas, de eieren, de stukjes ontbijtspek, de pecannoten en de peterselie.

Tip: Lekker met een noten- of zadencracker met roomboter.

Bronnen

[1] Roerbak van groene bladgroenten met tomaat, paprika en pestoroomsaus Recept van de groene bladgroenten roerbak die de basis vormt voor deze lauwwarme salade.

[2] In vier stappen koolhydraatarm, suikervrij en vet gezond! Korte samenvatting van de 4 stappen/fasen van de Real Meal Revolutie methode. Werk in uitvoering 😉 .

[3] Nederlandse vertaling van de gekleurde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.