Eergisteren heb ik in een soort van opwelling een nieuwe Facebookgroep opgericht. Eet niet minder, eet minder vaak. Alsof ik nog niet genoeg te doen had…

Was dat slim? Ik weet het nog niet zeker. Méér tijd steken in dit hele leefstijlgebeuren gaat niet lukken. Niet met alle andere dingen van dit moment. Gezin, huishouden, hobbies, werk, vrijwilligerswerk…

Kies je eigen pad

Toch voelt het goed. Want ik wil al heel lang vasten meer aandacht geven.

Vasten is gezond. Net zoals onbewerkte koolhydraatarme en vetrijke voeding dat is. Ze geven zelfs veel van hetzelfde soort gezondheidsvoordelen. De één zal kiezen voor puur en onbewerkt eten. Maar de ander kiest wellicht liever voor vasten. Helemaal mooi is als je ze samen inzet. Want dan versterken ze elkaar.

Ieder voor zich zijn ze zilver; samen zijn ze goud.

Gezellig en gezond clupke

Het doel van deze besloten Facebook groep is om informatie te delen. Wat houdt vasten in? Waarom zou je het willen? Hoe doe je het op een gezonde manier? Waarom is het eigenlijk gezond? Het is de bedoeling om al deze dingen aan bod te laten komen. Stapje voor stapje. Zodat nieuwelingen met een gerust hart kunnen beginnen.

Maar er is meer. Het is vooral ook de bedoeling om een veilige en gezellige groep te vormen van mede-vasters. Vaak kijkt de omgeving toch nog een beetje huiverig naar vasten. Ze vinden het ongezellig of denken dat het ongezond is. Het is dan fijn om je ervaringen te kunnen delen met mensen met dezelfde mindset. Mensen die net als jij geloven in vasten. Weten hoe het voelt. Een gemengd gezelschap van beginners en ervaren rotten. Mensen die tegen hetzelfde aanlopen als jij zodat je je niet alleen voelt. Maar ook mensen die er al een oplossing voor gevonden hebben. En je daarmee weer in de goede richting kunnen sturen.

Doe vooral mee

Ben jij al een reguliere vaster? Doe je aan periodiek vasten (Intermittend Fasting – IF) of heb je al eens een meerdaagse vast gedaan? Alle vormen van vasten passen binnen deze groep. Want vasten kun je op heel veel manieren vorm geven. Wat bij de één past, past wellicht niet bij de ander.

Elke vorm van minder vaak eten (mits op een gezonde manier gedaan) heeft z’n eigen voordelen. Voor je korte én je lange termijn gezondheid. Daar ben ik van overtuigd. Want als mens zijn we echt niet gebouwd om iedere paar uur te eten.

En heb je de stap nog niet gewaagd, maar zou je het wel graag willen? Ook dan ben je van harte welkom. Aanmelden kan hier: Eet niet minder, eet minder vaak. Vergeet niet de 3 vragen te beantwoorden. De antwoorden geven mij een beeld van de manier waarop de leden nu al vasten (of niet) en waar ze behoefte aan hebben binnen de groep. Vul je de 3 vragen niet in, dan word je daarom niet toegelaten. Uiteraard kun je je dan wel opnieuw inschrijven en alsnog de vragen invullen.

Even geduld

Op de blog zal het misschien een tijdje wat stiller zijn. Om de groep goed op te starten zal ik daar even wat meer tijd in steken. Informatie die ik deel in de groep zal ik ter zijner tijd ook delen op de blog. In een of andere vorm. Voor mensen die wel interesse hebben in het vasten, maar niet in de groep. Even geduld dus.

Print Friendly, PDF & Email

6 REACTIES

 1. Hoi Cora.

  Ik sta versteld hoeveel mensen er in een dag lid geworden zijn.
  Zo weet je ook hoeveel mensen er geregeld vasten, en krijg je ook de echt geïnteresseerde.
  Veel succes.

  Groetjes Marie Jose

  • Ja, ik had het ook niet verwacht, eerlijk gezegd. Met enkel mensen uit de FB groep ‘Het nieuwe eten, koolhydraatarm en vet gezond!’. Terwijl het in die groep nooit opviel dat er zoveel interesse was.
   Ik ben blij verrast.

   Dank je wel. Groetjes, Cora

 2. Bedankt Cora, weer een uitnodigend stapje van en met jou in de goede richting, ik heb me inmiddels aangemeld, dankjewel! 🍀

  • Dank je wel, H.Janssen. ik hoop het ook dat er velen mee geholpen zijn. Het enthousiasme is in ieder geval erg groot binnen de groep. Erg leuk!

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.