Deze keer een heel simpel recept wat ik maakte met een restje zelfgemaakte Bolognesesaus.

Het idee om een ‘pizza’ te maken met als basis een omelet is niet mezelf. Ik had het al een paar keer voorbij zien komen op onze Facebookgroep ‘Het nieuwe eten, koolhydraatarm en vet gezond!‘. Het leek me wel lekker en met dat restje saus was een een heel eenvoudige lunch.

M’n omelet was een beetje uit elkaar gevallen, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook zo was de pizza-omelet heerlijk! Volgende keer hou ik gewoon wat saus voor mezelf achter. Zodat ik zeker weet dat er ‘toevallig’ wat overblijft 😉

Pizza-omelet

Recipe by Cora Hoskens — Keto en zo

Ingrediënten

  • Restje van bolognesesaus, gemaakt van:
  • 2 tenen knoflook

  • 2 uien

  • 1 grote prei

  • 3 paprika’s

  • 1 doosje champignons (400 g)

  • kokosvet, om te bakken

  • 500 g gehakt

  • Keltisch zeezout

  • gerookt paprikapoeder, nootmuskaat, verse peper

  • 1 pak gezeefde tomaten (verse mag ook; dat doe ik in het seizoen) en/of tomatenpuree naar smaak

  • Italiaanse kruiden

  • Omelet:
  • 2-3 eieren

  • peper, zout, Italiaanse kruiden

  • kokosvet

  • geraspte kaas

Stappen

  • Bolognesesaus:
  • Maak de knoflook en groenten schoon. Hak de knoflook fijn en snijd de groenten in stukjes.
  • Verhit wat kokosvet in een braadpan. Voeg het gehakt toe met Keltisch zeezout, gerookt paprikapoeder, nootmuskaat en peper naar smaak. Zelf gebruik ik 1/2 el zout op 500 g ongekruid gehakt.
  • Haal eventueel het vlees even uit de pan, of bak de groenten bij het gehakt. Ik maak gehakt en groenten liefst apart en doe ze dan samen. Zo wordt het gehakt niet te gaar / droog.
  • Roerbak nu de ui met knoflook en voeg daarna één voor één de groenten toe en roerbak deze mee. Begin met de groenten die het hardst zijn en eindig met groenten die zacht zijn en snel klaar.
  • Doe nu gehakt, groenten, gezeefde tomaten en/of tomatenpuree bij elkaar en maak de bolognesesaus op smaak met de Italiaanse kruiden, verse peper en zeezout.
  • Omelet-ei
  • Klop de eieren los met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  • Verwarm de bolognesesaus.
  • Verhit wat kokosvet in een pan en giet hierin de eierstruif.
  • Draai de omelet om wanneer de onderkant mooi goudbruin is en de bovenkant een beetje droog begint te worden. Schep hierop de warme bolognesesaus en strooi er nog wat geraspte kaas over. Laat de onderkant nu ook mooi goudbruin worden. Leg eventueel even een deksel op de pan om de kaas beter te laten smelten.

Notities

  • Alle ingrediënten staan op de groene lijst van de Real Meal Revolutie 2.0 en het boek Van GezondDorp naar GezondLand.
  • Uiteraard kun je voor de bolognaisesaus ook andere (Italiaanse) groenten gebruiken, zoals wortel, bleekselderij, courgette, aubergine. Wortel staat wel op oranje lijst A van de Real Meal Revolutie 2.0 en het boek Van GezondDorp naar GezondLand. Als je in fase 3 van deze vet gezonde leefstijl zit, kijk dan zelf hoeveel wortel past bij jouw ‘dagtotaal’ van deze oranje lijst A. Onder het recept lees je hier meer over. Uiteraard kun je de wortel ook weglaten.
  • De bolognesesaus is ook heel lekker met bijvoorbeeld courgetti (= ‘spaghetti’ gemaakt van courgettes). Of eet ‘m gewoon zo.
  • Met 3 eieren was dit voor mij een heel goed vullende lunch. Maar zo’n omeletpizza misstaat ook absoluut niet voor het avondeten!

Gezond worden en blijven

In 4 stappen gezond

De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.

Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. En wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.

Minder vaak eten

Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!

Meer kookinspiratie?

Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.