Maak jij je ook zorgen over de situatie in de wereld? Over Corona? En waar maak je je dan meer zorgen om; het virus of het vaccin?

Ik ben zelf nooit bang geweest voor het Coronavirus. Maar ik maak me wel zorgen over de manier waarop we er wereldwijd mee omgaan. De gekte, de bangmakerij. En vooral over de inenting die momenteel uitgerold wordt. Een wereldwijde (bijna reclame-)campagne, waardoor het voor velen voelt alsof ze eigenlijk geen keuze hebben. Vaccineren; dat doe je gewoon. Al is het niet voor jezelf, dan toch zeker voor de ander. Toch?!

Maar laten we ook vooral zelf blijven nadenken. Onszelf goed informeren en de zaak van alle kanten bekijken. Ook de kanten die in de media helaas niet belicht worden. Laten we goed nadenken waar we banger voor zouden moeten zijn; het virus of het vaccin? Zodat ieder voor zich tot een weloverwogen keuze kan komen.

Leven met virussen

Virussen zijn niet nieuw. Coronavirussen ook niet. Daar hebben we mee leren leven en dat zullen we moeten blijven doen. Want ze gaan niet zomaar weg. Niet door mondkapjes, niet door lockdowns en avondklokken en ook niet door vaccins.

Leven met virussen hoort bij ons bestaan. Daarvoor hebben we een zeer geavanceerd immuunsysteem. Dat imuunsysteem zouden we zo goed mogelijk moeten ondersteunen. Met een gezonde leefstijl. Pure, echte voeding. Eventueel aangevuld met weerstand-‘boosters’ zoals gefermenteerde voeding en bottenbouillon. Met vitaminebommetjes als orgaanvlees, schelpdieren en eieren. Door minder vaak te eten, zodat we ons lichaam tijd geven voor herstel. Iets wat tegelijkertijd het immuunsysteem versterkt.

Om ons afweer te ondersteunen moeten we prioriteit geven aan voldoende, kwalitatieve en diepe slaap. Want het herstel dat ‘s nachts plaats vindt is het fundament voor een goede afweer. Zet daarom ‘s avonds op tijd alle schermen uit. Inclusief de tv. En zorg voor voldoende beweging. Lekker naar buiten en de natuur in. Zoek de zon op. Ook in de winter. Om zo zoveel mogelijk vitamine D aan te maken. Indien nodig aangevuld met vitamine D uit een potje. Een hoog gehalte aan vitamine D is erg belangrijk voor ons afweer en het is in ons land echt heel lastig om zo’n hoog gehalte te krijgen. Zelfs als je veel buiten bent en gezond eet. Verder zijn vitamine C en zink heel belangrijk.

Zoek naast actieve inspanning ook de ontspanning op. Ga eens mediteren. Wees dankbaar. Denk na over zingeving en het doel in je leven. Zoek sociale contacten op. Help anderen. Het zijn allemaal dingen die heel goed zijn voor onze gezondheid en afweer.

Waar moeten we bang voor zijn?

Natuurlijk; als je heel ziek bent blijf je thuis. Dat doe je uit jezelf wel. Maar sinds wanneer moeten we continu bang zijn voor elkaar? Zelfs van gezonde mensen? Hoe gezond is dat?

Wanneer je een virus krijgt, gaat je afweer aan de slag. Dat is niet verkeerd. Integendeel. Het krijgt dan als het ware weer een update. Zodat je immuun wordt voor dit virus en voor aanverwante virussen. Dat was voor mij de reden om niet gevaccineerd te willen worden. Daar heb ik nooit aan getwijfeld. Ik heb vertrouwen in m’n lijf. Dat het zal doen wat het moet doen als ik geïnfecteerd raak met het virus. Natuurlijk kan ik dan ziek worden. Een natuurlijke reactie van het lichaam. Maar dat kan ik ook worden van de griep. En natuurlijk krijg ik geen garanties. Daar vraag ik ook niet om. Het leven is niet maakbaar. Ik ondersteun m’n lijf zo goed mogelijk en daar doe ik het mee.

Maar het vaccin dan?

Ik heb me lang ook helemaal niet bezig gehouden met het vaccin. Zelf wilde ik immers niet gevaccineerd worden. M’n man dacht er hetzelfde over. Ook voor m’n ouders leek de keuze duidelijk. Voor hen was het vanzelfsprekend om wel gevaccineerd te willen worden. En voor onze kinderen hoefde ik niet na te denken. Onze jongste valt buiten het vaccinatieprogramma en de andere twee maken graag hun eigen keuzes. Zonder wijze raad van mij. Geen reden dus om me verder in ‘het vaccin’ te verdiepen. Ik had wel wat beters te doen.

Roekeloos en onnodig?

Dit veranderde toen ik op een dag van meerdere kanten een filmpje toegestuurd kreeg. Met de titel ‘Massa mRNA Vaccinatie Roekeloos en onnodig’. Dat is de uitspraak van Prof. Dr. Theo Schetters. Hij is immunoloog en 40 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van vaccins. [1]

Ik vond de inhoud hiervan zo verontrustend dat ik het doorgestuurd heb naar m’n ouders. Ik heb hen met klem gevraagd het filmpje samen te bekijken. Vóórdat ze een vaccin zouden gaan halen. Dat deden ze. Met als gevolg dat het (ook) hen ernstig aan het twijfelen bracht. Niet echt bevorderlijk voor hun gemoedsrust. Vanwege die toegenomen twijfel en onrust ben ik verder gaan graven naar de zin en onzin van vaccinatie. En ik moet je eerlijk zeggen: daar werd ik niet vrolijk van. Mijn twijfel groeide. Mijn onrust ook: “Waar zijn we in hemelsnaam wereldwijd mee bezig?” Tot op het punt dat ik er ‘s nachts wakker van lag. Dagen achter elkaar.

Dat was het punt waarop ik besloot om er toch een blog over te schrijven. Dat was ik eigenlijk niet van plan. Ik ben immers geen expert. Verre van. Ik heb geen (bio-)medische achtergrond. Ben geen viroloog of dokter. Ik heb alleen m’n boerenverstand en intuïtie. Het knagende gevoel in m’n onderbuik gaf de doorslag. Ik kon dit niet langer voor me houden.

Geen populaire boodschap

Zeggen dat je niet gevaccineerd wilt worden, maakt je op dit moment niet populair. Zeggen dat je twijfelt aan de veiligheid van de vaccins al helemaal niet. Dat is als vloeken in de kerk. De redenen daarvoor zijn divers. Heel menselijk ook.

Angst regeert

We worden momenteel geregeerd door angst en stress. Doordat we thuiszitten. Onze kinderen les moeten geven terwijl we zelf moeten werken. Of erger nog; onze baan verloren zijn. Doordat we sociale contacten missen. Doordat we in een boog om mensen heen lopen omdat we bang zijn voor de ander óf de ander bang voor ons. We missen de vriendelijkheid op elkaars gezicht. Met een mondkapje op ziet iedereen er ineens een stuk dreigender uit.

De dagelijkse berichtgeving wakkert het verder aan. Ik denk dat dit bewust gebeurt. Niet alleen omdat we blijkbaar van sensatie houden, maar ook om ons bang te houden. Let er maar eens op. Na elk positief bericht volgt meteen een dreigement. Laten we vooral niet denken dat het weer de goede kant op gaat…

Angst nestelt zich in ons brein. Daar zit ook onze amygdala. Dat is als het ware een ‘gevaren-scanner’. Die ervoor zorgt dat we meteen een stapje terug zetten wanneer we over willen steken terwijl er net een auto de hoek om komt. Heel handig. Maar nu maakt hij overuren. En dat is weer niet handig. Daarvoor is ‘ie niet ontworpen. We kunnen dan niet meer zo goed nadenken en ook minder goed weloverwogen en verstandige beslissingen maken. Angst is een slechte raadgever. Letterlijk dus.

[14, 15, 20]

De weg terug naar normaal

Dan spelen er nog andere dingen. We zijn het allemaal BEU. Wat de individuele redenen ook zijn; we willen allemaal terug naar ‘Normaal’. De lockdown zomaar opheffen zal niet zomaar gebeuren. Niet omdat we daarmee zoveel slechter af zouden zijn. Dat geloof ik niet. De cijfers zeggen namelijk iets anders; ook al willen we dat niet meer zien. Een lockdown houdt een virus niet tegen; vertraagt het zelfs niet noemenswaardig. De oversterfte van dit jaar is absoluut niet zo groot als men ons wil doen geloven. We geven Corona de schuld van zowat alle sterfgevallen. Ook als iemand mét het virus, in plaats van aan het virus gestorven. Daarbij komt dat we jaren van ondersterfte hebben gehad.

Bij het eerste het beste hardnekkige griepvirus zouden we ook meer doden hebben gehad. Alleen zouden we er dan niets van hebben gehoord. Nu is het anders. Politici en media blijven vertellen dat strenge maatregelen onze enige keus is. ‘Gewoon’ terug naar normaal lijkt dus geen optie. Waarom? Hier spelen psychologische krachten een rol. Massa-hypnose. Als je een boodschap maar vaak genoeg herhaalt, gaan mensen het vanzelf geloven. Expert-blindness en tunnelvisie. Experts die zelf ook gevangen zitten in dat vernauwde denken. Massa-hysterie en politiek. Kiezers die inmiddels bijna smeken om strengere maatregelen. En het vereist een wel heel klein egootje om nu nog toe te geven dat de draconische maatregelen absoluut niet passen bij de huidige situatie. Om te zeggen: “Een crisis; dat hebben we er zélf van gemaakt.” [9, 15, 19, 23]

Maar gelukkig is er Het Vaccin. Het toverstafje waarmee over de wereld gezwaaid wordt. Een paar keer zwaaien en alles ziet er weer roze uit.

Graag goedgelovig

Omdat het vaccin gepresenteerd wordt als dé geweldige en bovendien enige oplossing, willen we niet nadenken of deze massale operatie wel nodig is. Of het effectief zal zijn. En al helemaal niet of het veilig is. ‘Ze’ zeggen immers dat dat zo is. Dan zal dat wel zo zijn. ‘Zij’ zijn immers de experts.

Heel begrijpelijk dat we zo denken. We leven in Nederland. We vertrouwen onze politiek. En de politiek vertrouwt blijkbaar de medicijnenindustrie. Waarom zouden wij daar dan aan twijfelen?

Bovendien; een klein prikje. Hoe erg kan het zijn? We vaccineren onze kinderen en geven jaarlijks aan ongeveer 6 miljoen mensen een griepprik. Zonder er ook maar één keer over na te denken. We gaan ervan uit dat anderen dat al voor ons gedaan hebben. Met de beste bedoelingen.

Een kritische blik

Maar is het verstandig om zo te denken? Minister de Jonge gaf zelf aan dat de lange termijn veiligheid van de vaccins nog niet onderzocht is én dat dat een risico is. En moet je de grootste industrie ter wereld wel op hun blauwe ogen geloven? Vergeet niet dat er hele grote belangen spelen. Met testen en vaccineren valt héél veel geld te verdienen. Dat brengt meestal niet het beste in mensen naar boven.

Het is dus wél belangrijk om zelf na te denken. Om te onderzoeken wat er nu écht bekend is over de effectiviteit en de veiligheid van vaccins. Verdiep je eens in bestaande vaccins. Die uit het standaard kindervaccinatieprogramma. Zijn deze eigenlijk wel zo onschuldig als we denken? Zijn ze überhaupt nog nodig? Of kijk eens naar de jaarlijkse griepprik. Maakt die ons immuunsysteem sterker zoals je zou mogen verwachten? Of verzwakt het ons juist voor andere, natuurlijke, virussen? Waardoor je bij het volgende virus juist extra hard geraakt wordt? [8, 22a, 22b, 22c, 22d]

Antwoorden op zulke vragen geven inzicht. Over hoe het er in de wereld van vaccins aan toe gaat.

De andere kant

Ik moet je wel waarschuwen. De zoektocht naar de waarheid over vaccins is niet eenvoudig. Er zijn veel tegenstrijdigheden. We worden afgeschermd van informatie van mensen die kritisch kijken naar vaccins. Kritische of bezorgde onderzoekers en artsen blijven daarom nog te vaak in de schaduw. Toch zijn ze er wel. Steeds meer. Er komen steeds meer initiatieven waarbij verontruste artsen zich verenigen. Ook in Nederland. Hier hebben we inmiddels meer dan duizend van zulke artsen. Ook zij zijn van mening dat op basis van alles wat we inmiddels weten over Corona, de maatregelen niet langer verantwoord zijn. Ze zeggen dat de maatregelen erger zijn dan de kwaal. Ook zijn ze het niet eens met de stelling dat het nodig is om de hele bevolking te vaccineren. Voor het overgrote deel van de bevolking vormt het virus niet eens een bedreiging.

Wereldwijde menselijk studie

Deze artsen komen ook met kritische geluiden over het vaccin. De mRNA en DNA technieken die bij de meeste vaccins gebruikt worden, zijn écht nieuw. Ze zijn niet eerder op grote schaal toegepast bij mensen. Ofschoon men al jaren bezig was met het ontwikkelen van mRNA vaccins voor Corona-virussen is men nooit verder gekomen dan dierproeven. Dat was niet voor niets. In eerste instantie leken deze vaccins een groot succes. Het aantal T-cellen bij deze dieren groeide enorm. Het leek het teken van een verbeterd immuunsysteem. Tót de dieren met het (natuurlijke) virus in contact gebracht werden. Toen werden deze dieren juist veel zieker dan de controlegroep die het vaccin niet had gehad. De bekende cytokine-storm trad op. Met vaak de dood als gevolg.

Met mRNA en DNA vaccins rommel je met genetisch materiaal én met het immuunsysteem. Dat kan grote gevolgen hebben. De kans dat je lichaam zich gaat keren tegen je eigen cellen is niet ondenkbaar. Het zou dus op lange termijn kunnen zorgen voor auto-immuunreacties. Daarom moet je zulke vaccins járen testen om de veiligheid op lange termijn te kunnen garanderen. We weten misschien veel níet over de verschillende vaccins, maar één ding weten we in ieder geval wel: ze zijn niet járen getest. De lange termijnveiligheid is niet bewezen. Wordt ook niet gegarandeerd. Daar zijn de fabrikanten ook open over.

Àls je je laat vaccineren, dan moet je dus wél weten dat je meedoet met een wereldwijd medisch experiment. In het gunstige geval pakt dat goed uit. Maar wat als dat niet zo is? Als het er eenmaal inzit, krijg je het er niet meer uit. Daar zijn de experts het wel over eens.

Wat kun je zelf doen?

Gevaccineerd of niet, we kunnen allemaal te maken krijgen met een COVID-19 infectie. Het is goed om te weten dat je je immuunsysteem dan tijdelijk extra kunt ondersteunen met een set van supplementen die vrij verkrijgbaar zijn. Deze supplementen helpen bovendien het virus te weren uit je cellen. [17b]

Wanneer de infectie zich verder ontwikkelt naar een matig of ernstig stadium is het belangrijk om contact op te nemen met de huisarts. Huidige protocollen adviseren om geen medicatie in te zetten of alleen in een wetenschappelijk klinisch onderzoek. Toch zijn er (volgens een groeiende groep medici) wel degelijk diverse behandelopties met medicijnen die goede resultaten laten zien. Mits op de juiste manier en vroegtijdig ingezet. Huisartsen mogen deze middelen ook voorschrijven.

Mocht je eigen huisarts je daarbij niet kunnen of willen helpen, dan bestaat er een website waar je een tele-consult kunt aanvragen bij één van deze artsen die zelf goede ervaringen hebben met het inzetten van deze behandelmethodes. [17c]

Ga weer léven

Ik kan je geen kant-en-klaar advies geven over wel of niet vaccineren. Dat zul je echt voor jezelf moeten beslissen. Ik wil je wel met klem aanraden om er goed over na te denken.

En ik kan je wat op weg helpen met informatie. Informatie die je níet dagelijks hoort. Kijk daarvoor hieronder bij de Bronnen. Ik zal daar in de nabije toekomst ook relevante informatie aan toe blijven voegen.

Laat je angst niet de overhand nemen van de realiteit. Stap uit je angst. Des te belangrijker omdat angst je immuunsysteem verzwakt. Ga weer in je kracht staan. Zorg goed voor jezelf en werk aan je weerstand. Ondersteund door goede voeding en eventueel supplementen. [17, 17a, 18]

Verzamel ook goede informatie over het virus én over het vaccin. Zodat jij voor jezelf kunt beslissen: “Moet ik banger zijn voor het virus òf voor het vaccin?”.

Maak dan je keus en laat het los. Zodat we weer kunnen gaan léven!

Bronnen

Hieronder vind je allerlei informatie die ik gebruikt heb om mijn eigen mening te vormen en die ik als basis voor de blog hierboven heb gebruikt. Geloof mij niet op m’n woord, maar doe je eigen onderzoek. Luister, kijk en lees zelf en vorm je eigen mening over de inhoud!

Bij bepaalde filmpjes en ook Engelstalige podcasts heb ik mijn eigen notities gezet. Handig misschien als samenvatting, of wanneer je het Engelse niet of niet zo goed begrijpt.

[1] Massa mRNA Vaccinatie Roekeloos en onnodig Dit is het filmpje (van 6 januari 2021) met Prof. Dr. Theo Schetters. Dit is het filmpje waarmee mijn zoektocht naar de andere kant van het verhaal over vaccins begon. Deze man is bioloog van studie en heeft zich gespecialiseerd in de studie naar ziektes en hoe die te voorkomen. Hij heeft 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van vaccins voor dieren.

In dit filmpje komen o.a. de volgende zaken aan bod:

 • Het is niet nodig om de hele bevolking te vaccineren. Het virus is niet zo’n groot probleem. Zelfs het WHO heeft op basis van 85.000 publicaties inmiddels z’n mening over bijgesteld en gezegd dat lockdowns eigenlijk onnodig zijn omdat het virus niet zo virulent en dodelijk is als we eerst dachten. Om uit een lockdown te komen is dus geen vaccinatieprogramma noodzakelijk.
 • De nieuwe techniek van mRNA (messenger RNA) die in de meeste vaccins wordt toegepast is nog nooit breed ingezet bij mensen
 • Er is gebrek aan data over de veiligheid en de effectiviteit van dit vaccin
 • Er wordt een filmpje getoond van een voormalig Britse arts die in opspraak is gekomen vanwege zijn activisme tegen vaccinaties. Deze Dr. Andrew Wakefield geeft uitleg over wat mRNA doet. mRNA codeert voor de proteïnes die de uiteindelijke immuunreactie moeten geven. Bij deze techniek moet je eigen lichaam dus deze proteïnes maken op basis van de ingespoten mRNA (in plaats van dat deze proteïnes direct ingespoten worden). Met andere woorden, je lichaam maakt proteïnes waartegen je lichaam een imuunreactie moet geven. Dit is in feite hetzelfde als wat we normaal gesproken een auto-immuunziekte noemen. De kans dat dit vreselijk mis gaat is enorm, maar dat weet je pas na een aantal jaar. Zulke langdurige studies zijn niet gedaan. Als we daar na een paar jaar achter komen, is het te laat, want je kunt het niet ongedaan maken, eruit halen of stoppen. [Update 21 februari 2021: er is veel kritiek gekomen op dit fragment van Dr. Andrew Wakefield. In [1a] geeft Dr. Theo Schetters aan dat dit fragment beter niet gebruikt had kunnen worden. Hij legt nu in zijn eigen woorden uitgebreider uit wat hij bedoelt met mogelijke auto-immuunreacties op de lange termijn. Bekijk dus zeker ook deze follow-up voor het volledige verhaal.]
 • Er zijn wel een aantal vaccins die gebruik maken van oude technieken die het virus (in verdunde vorm) inspuiten. In Nederland is dat het vaccin van Sanofi en GSK.
 • Ook minister Hugo de Jonge heeft aangegeven dat er risico’s zijn aan het vaccin.
 • Er is alleen een maatschappelijke urgentie, vanwege de huidige keuze voor een lockdown.
 • De meeste mensen die het virus krijgen zijn immuun hiervoor.
 • Het overgrote deel van de mensen die overleden zijn, zijn ouderen en mensen die onderliggende ziektes hebben. Deze mensen zijn gevoelig voor ziektes als griep en Corona. Voor deze mensen zal het vaccin echter niet helpen, omdat ze immunologisch niet meer goed functioneren.
 • Vaccineren gaat het virus niet uit de populatie verdrijven. Dit vaccin zit in de wilde natuur en zal regelmatig terugkomen onder de mens.
 • In de persconferentie van het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) is aangegeven dat het niet duidelijk is of mensen na inenting met het BioNTech/Pfizer vaccin anderen nog kunnen besmetten. En ook is niet duidelijk of het vaccin beschermt tegen de ernstigere vormen van COVID-19.
 • Eigenlijk zijn we een heel groot experiment aan het doen met mensen, terwijl dat niet uitgelegd wordt.
 • Het zou veel beter zijn om meer aandacht te geven aan mogelijke oplossingen voor de patiënten die nu ziek zijn. Genoemd wordt het medicijn Ivermectine waar wereldwijd inmiddels goede resultaten mee zijn geboekt, maar welke in Nederland nog niet geregistreerd is voor het gebruik bij COVID-19.
 • De studie van Pfizer is gedaan onder een populatie waar het virus nog nieuw was. Dit is een heel andere situatie dan in Nederland waar al heel veel mensen immuun zijn.
 • Dr. Schetters pleit voor het teruggaan naar het normaal; namelijk weer gaan werken en winkelen en alles en dat zieke mensen thuis blijven. Met de huisarts als eerstelijns zorg en zonder een massale screening van mensen als basis van beleidsvorming. Dit om een eindelozen cirkel van lockdowns, nieuwe virusvarianten en lockdowns te voorkomen.

Dr. Schetters heeft veel kritiek gekregen op zijn verhaal. Dat was waarschijnlijk te verwachten. Daarom komt er binnenkort op BLCKBX een nieuwe uitzending met Dr. Schetters waarin hij op vragen en kritiek in zal gaan. Hou het in de gaten! En als je op tijd bent (en ik op tijd ben met het uitbrengen van deze blog) kun je je vraag aan hem nog insturen.

[1a; Update 21 februari 2021] “Waarom Lockdown? 98% heeft weerstand. Focus op risicogroepen” zegt Prof. Dr. Theo Schetters Het follow up interview met Prof. Dr. Theo Schetters wat ik hierboven noemde. In deze aflevering komen de vragen aan bod of het vaccin de enige oplossing is uit deze epidemie te komen en of de uitspraken van Prof. Dr. Theo Schetters ongefundeerd waren. Ook worden er een aantal kijkersvragen beantwoord. Tip: Bekijk deze video zeker ook, zodat je het volledige verhaal mee krijgt. Alle data en bronnen staan vermeld onder de video.

In deze aflevering komen o.a. de volgende zaken aan bod:

 • Er is kritiek gekomen van collega’s dat Prof. Dr. Schetters de urgentie niet ziet. Aan de hand van officiele data, gepubliceerd door RIVM, stichting Nice en GGD laat hij zien dat hij deze urgentie inderdaad niet ziet. Van de mensen die geinfecteerd raken:
  • heeft 98% vrijwel geen klachten of is weinig ziek
  • komt slechts 1 tot 1,5% in het ziekenhuis
  • komt slechts 0,25% op de IC
 • Wanneer 98% van de mensen voldoende weerstand heeft, dan is er geen noodzaak tot massale vaccinatie.
 • Het probleem is feitelijk een zorgcapaciteitsprobleem.
 • Vaccin is eigenlijk nodig voor een groep (de overige 2%) waarvoor het vaccin per definitie minder geschikt is omdat hun immuunsysteem minder goed werkt.
 • Dit is vergelijkbaar met de situatie rondom het griepvaccin, wat normaal gesproken alleen wordt aangeboden aan mensen boven 60 jaar en waarbij je zelf mag beslissen of je het neemt.
 • Het feit dat 98% van de mensen dit virus zonder problemen kan afschudden geeft aan dat dit virus voor ons immuunsysteem niet nieuw is. Dit wordt bevestigd door een aantal wetenschappelijke onderzoeken die getoond en uitgelegd worden. Men denkt dat verkoudheden / Coronavirussen uit recente jaren ervoor gezorgd hebben dat we nu witte bloedlichamen hebben (lymfocyten) die ons helpen om over een besmetting met SARS COV2 te komen.
 • Er is nu een misvatting tussen wat het lichaam aankan en wat mensen denken dat het aankan. Aan de hand van een grafiek met daarin een rode lijn die aangeeft hoeveel mensen er mét een positieve PCR test in het ziekenhuis komen en een blauwe lijn die laat zien hoeveel mensen in het ziekenhuis daarwerkelijk COVID-19 symptomen hebben, laat Dr. Schetters zien waar die misvatting vandaan komt. Ook uit deze cijfers blijkt niet de noodzaak tot massaal vaccineren.
 • Grafiek met Corona overlijdens (2020 en totale overlijdens (2019) laat zien dat de verdeling naar leefstijdsgroep vrijwel hetzelfde is voor Corona en voor totale overlijdens. Verwachting is daarom dat wanneer je de maatregelen versoepelt er misschien wel meer patienten aan Corona zullen overlijden, maar dat dat niet tot veel meer totale sterfte zal lijden.
 • Prof. Dr. Theo Schetters is voorstander van doelgroepvaccinatie; op basis van vrijwilligheid. Ook meer andere virologen en medici komen met oplossingen in die richting, bijv.:
  • viroloog Jaap Goudsmits: alle 60-plussers binnen 2 maanden vaccineren en dan kan het land weer open
  • hoofd IC UMC Groningen (Peter van der Voort): er zijn 2500 COVID patienten op Nederlandse ICs behandeld. 72% daarvan is man en 75% daarvan heeft een BMI hoger dan 25 (overgewicht in meer of mindere mate). Als je die mensen vaccineert (circa 1,2 miljoen mensen in Nederland) dan kun je 60% van de vraag naar IC bedden verminderen.
 • Verschillende aanpakken tussen landen in beleid rondom vaccineren met AstraZenika vaccin is gevolg van gebrek aan data rondom dit (en andere) vaccins waardoor beleidsmakers en mensen die het vaccin moeten toedienen, gaan twijfelen.
 • Prof. Dr. Schetters durft niet stellig te beweren dat mRNA vaccins het DNA níet kunnen veranderen, maar hij beschikt wellicht niet over de juiste expertise om de vraag te beantwoorden.
 • Extra uitleg (na vorige uitzending) over de mogelijkheid tot ontwikkelen van auto-immuunreacties op de lange termijn. Daar weten we nu nog niets van, omdat het niet op zulke lange termijn getest is. Vergelijking met eerdere vaccins gaat niet op, want daar worden hele andere technieken gebruikt.
  • De bedoelde, nomale werking van het vaccin is dat het mRNA in een cel komt die bij het immuunrespons hoort. Deze cel zal dat verwerken en aan het oppervlak laten zien. Het leert de lymfocyten dat ze hier iets mee moeten doen.
  • Deel van het vaccin zal ook in de bloedbaan komen. Rondom het mRNA zit een vetlaagje waardoor het zich veel makkelijker ook met andere cellen kan samensmelten. Het kan dus ook in spiercellen gaan (zoals in het getoonde plaatje). En wellicht ook in lever-, milt- of zenuwcellen. Het moet benoemd worden dat deze mogelijkheid bestaat en het mogelijk verklaart waarom er een zo breed scala aan bijwerkingen is bij mensen die het vaccin toegediend krijgen. Vraag is hoe dat er op de lagere termijn uitziet en daar moet meer onderzoek naar gedaan worden.
  • Het virus zelf heeft heel specifieke eiwitten en zal als een soort handje alleen de deurknoppen pakken van de cellen waar het naar binnen wil. Het is dus veel selectiever dan het mRNA in de vaccins.
 • Prof. Dr. Schetters pleit voor het objectief kijken naar betrouwbare data (te herleiden naar de bron) in plaats van met emotie te reageren. Dit geldt voor overlijdens in het ziekenhuis (al dan niet als gevolg van Corona), maar ook voor overlijdens na vaccinatie (al dan niet als gevolg van de vaccinatie). Je moet niet te snelle conclusies trekken of conclusies die afhankelijk zijn van je eigen belang.
 • Prof. Dr Schetters pleit voor een eerlijk en open debat wat gebaseerd is op data, maar wel met eerlijkheid en respect. Juist als mensen verschillend denken kunnen ze samen misschien tot de juiste oplossing komen.

[2] #014 with Dr. Carrie Madej | Mindful Empowerment Podcast with Dr. Mary Elizabeth Podcast interview met Dr. Carrie Madej; een medisch arts opgeleid in Interne Geneeskunde en daarnaast ook holistisch getraind (m.a.w. proberen de oorzaak aan de pakken in plaats van enkel de symptomen te behandelen). Ze heeft zich jarenlang verdiept in de zin en onzin van vaccinaties en gebruikt deze kennis nu om de wereld te informeren over de mogelijke gevaren van het Coronavaccin.

In deze podcast komen o.a. de volgende zaken aan bod:

 • vrijwel alle vaccins maken gebruik van modified RNA / DNA technieken. Deze zijn nooit eerder op grote schaal toegepast op mensen. Veiligheidstesten en diertesten worden overgeslagen.
 • DNA / RNA bepaalt hoe en wat we zijn als mens. Een kleine verandering daarin kan een hele grote impact hebben.
 • Er wordt al 30 jaar geprobeerd om mRNA / DNA vaccins te maken. Alle eerdere dierproeven leken aanvankelijk succesvol, maar bleken uiteindelijk een groot fiasco. De dieren kregen weliswaar veel meer T-cellen (wat erop duidt dat het immuunsysteem geactiveerd is), maar toen ze weer met het virus in contact gebracht werd een aanzienlijk deel juist zieker dan de controlegroep o.a. vanwege de zogeheten cytokinestorm. Ook stierven er dieren in de testgroep. Om die reden werden verdere testen met mensen stopgezet.
 • Deze mRNA / DNA vaccins zijn helemaal anders dan traditionele vaccins. Er wordt namelijk een stukje RNA (dat bovendien een beetje aangepast is om het te kunnen patenteren en dus niet meer natuurlijk is) geinjecteerd. Er wordt gebruik gemaakt van ‘transjection’, een techniek die je kunt vergelijken met het genetisch modificeren van fruit of groenten. Dit kan allerlei mogelijke gevolgen hebben, zoals celmutaties, kanker, onvruchtbaarheid en zelfs dood.
 • Er worden allerlei nieuwe technieken ontwikkeld die men o.a. in vaccins wil gaan toepassen. Het is niet duidelijk in hoeverre deze technieken in de huidige generatie vaccins terecht zijn gekomen of zullen komen, maar de toekomstplannen zijn er en in de podcast worden ook namen en patenten genoemd die je zelf op kunt zoeken. Zo is het de bedoeling om mensen met behulp van nano-techniek een uniek ID te geven, waarmee je lichaam dus eigenlijk je (identificatie)pasjes gaat vervangen. Dat ID kun je dan scannen en op die manier kan bijvoorbeeld aangetoond worden of je wel of niet gevaccineerd bent. In de podcast worden meer mogelijke toepassingen genoemd.
 • Mondkapjes houden een virus niet tegen en zouden niet door gezonde mensen gebruikt moeten worden. Al na een paar uur zijn ze een bron van onder andere bacteriën en schimmels. Gebruik ook geen handgel, maar was je handen met water en gewone zeep.
 • Artsen kunnen niet vrijuit spreken en hoe ze handelen heeft heel veel invloed op hoe ze betaald worden. Zo krijgen ze van bepaalde verzekeringen pas aan het eind van het jaar hun volledige consulten vergoed, mits ze voldoende vaccinaties gedaan hebben. Dr. Madej spreekt hier over de situatie in Amerika waar ze zelf tientallen jaren gewerkt heeft. Tegenwoordig is ze uitgeweken naar de Dominicaanse Replubliek, vandaar dat ze meer vrijuit kan spreken.

[3] DNA/RNA: wat is het en wat is het verschil? Uitleg op de website van Mr. Chadd over DNA en RNA, chromosomen, genen en het genoom.

[4] Uitstelbrief op Kamervragen over het gebruik van het middel ivermectine tegen COVID-19 Minister de Jonge stuurt op 20 januari 2021 de Tweede Kamer een uitstelbrief op Kamervragen over het gebruik van het middel ivermectine tegen COVID-19.

[5] Huisartsen KRITISCH over het coronabeleid | DANNY OP STRAAT S02E09 In dit filmpje (van 5 november 2020) komen twee huisartsen aan bod die kritisch zijn over het huidige Coronabeleid.

 • een arts die in de praktijk gezien heeft dat het anti-malariamiddel Hydroxychloroquine (in combinatie met Azytromycine en zink) goed werkt bij Corona (zeker als het vroeg toegepast wordt in lage dosering in combinatie met zink), maar het niet meer mag geven van de Inspectie.
 • een arts die ervoor pleit dat bij de maatregelen ook gekeken moet worden naar het feit dat er nu ook heel veel gezonde levensjaren verloren worden, o.a. bij mensen die geen kankerbehandeling krijgen, die een hartinfarct krijgen, depressies etc. Hij geeft ook aan dat in landen waar in 2019 ondersterfte was, nu oversterfte ziet. En dat er bij een zware griep ook 12.000 mensen dood gaan, een vergelijkbaar sterftecijfer dan met Corona.

[6] COVID Vaccine Safety Concerns Pagina op de website van Children’s Health Defence over hun zorgen over de veiligheid van COVID vaccins. Children’s Health Defence is de organisatie van Robert F. Kennedy, Jr. Hij is een neef van de vermoorde president Kennedy en is van beroep milieuadvocaat. Hij zet zich al meer dan 30 jaar in voor een verbeterde gezondheidssituatie voor kinderen in de hele wereld. Van die 30 jaar houdt hij zich al 20 jaar actief bezig met de gevolgen van vaccins op de gezondheid van mensen in het algemeen en kinderen in het bijzonder. Op deze website vind je héél veel informatie met uitstekende bronverwijzingen naar betrouwbare bronnen (wat Robert als advocaat heel belangrijk vindt).

Op deze pagina een video van Dr. Liz Mumper (in samenwerking met het Children’s Health Defense team) over wat er nodig is om te kunnen zeggen dat een COVID-19 vaccin veilig is. Een korte samenvatting daarvan kun je ook vinden op de Factsheets ‘What Does a“Safe and Effective” Vaccine Look Like?‘ (Hoe ziet een veilig en effectief vaccin eruit?) en ‘Are the Top Five Coronavirus Vaccine Candidates Safe?‘ (Zijn de vijf belangrijkste Coronavirus vaccins veilig?)

[6a] Robert F. Kennedy Jr. – My Fight Against Mandatory Vaccinations, Big Pharma, And Dr. Fauci Podcast op de website van London Real met een interview met Robert F. Kenny Jr (zie [6] voor meer info). Met heel veel informatie over de huidige stand van zaken met betrekking to standaard vaccinatieprogramma’s, de grote financiële belangen die er spelen bij vaccinaties over de hele wereld, de vele misstanden uit het verleden en heden en hoe geen enkel vaccin uit het huidige Amerikaanse vaccinatieprogramma (met vaccinatieplicht voor schoolgaande kinderen) ooit getest is op veiligheid. Geeft ook uitleg over de politieke besluitvormingen die er toe geleid hebben dat de fabrikanten van al deze vaccins geen enkele aansprakelijkheid hebben indien er als gevolg van de vaccins gezondheidsklachten optreden. Als je écht meer wilt weten over de veiligheid van vaccins en de enorme belangen (die weinig of niets van doen hebben met gezondheid) bij grootscheepse vaccinatieprogramma’s is deze podcast een echte aanrader. Ook een echte aanrader wanneer je nog voor de keuze staat of je je kinderen wel of niet wilt laten vaccineren.

Aanvulling 10 feb. 2021: Een aantal zaken die hij benoemt ten aanzien van griep- en Coronavaccins (op zijn websites kun je wetenschappelijke artikelen vinden van dubbel-gerandomiseerde onderzoeken hierover):

 • griepvaccins zijn niet erg effectief. Het is niet waarschijnlijk dat COVID vaccins beter zullen werken, want het maken van zo’n vaccin is veel complexer en het virus muteert veel sneller.
 • er is er 30 jaar onderzoek gedaan naar COVID vaccins door China en Westerse landen en tot nu toe hebben ze steeds gefaald
 • er zijn 3 eerdere SARS epidemiën geweest. 1 natuurlijke (in 2002, waar het virus overgegaan is van vleermuizen op mensen) en 2 die uit laboratoria zijn ontsnapt
 • eerder ontwikkeld COVID vaccin werd getest op fretten die qua luchtweginfecties heel erg op mensen lijken. In eerste instantie hadden deze dieren een hele goede anti-body reactie, maar toen ze later aan een echt en natuurlijk Corona virus werden blootgesteld ontwikkelden alle fretten verschrikkelijke ontstekingen in alle organen van hun lichaam en stierven daar uiteindelijk aan. De niet-gevaccineerde fretten stierven niet. Wetenschappers denken dat de fretten het verkeerde type antilichamen hadden ontwikkeld (geen neutraliserende anti-lichamen, maar ‘bindende antilichamen’ die de ziekte juist aan de receptoren van cellen laat binden.
 • In de 60-er jaren hadden een aantal van de wetenschappers die met bovengenoemd onderzoek bezig waren, iets soortgelijks meegemaakt met een RSV vaccin (dat vergelijkbaar is met een Corona virus). In dat geval waren er geen dierlijke experimenten gedaan, maar had men het vaccin aan 35 kinderen gegeven. Ook toen ontwikkelden de kinderen in eerste instantie een hele goed antilichamen-respons, maar toen ze met het virus in aanraking gebracht werden, werden deze kinderen erg ziek en 2 stierven er. Zie ook [6b].
 • 2 jaar later experimenteerde Vauci in de Filipijnen met een vaccin tegen knokkelkoorts. Het vaccin werd aan honderdduizenden kinderen gegeven tot er in totaal ongeveer 600 kinderen stierven toen ze in aanraking kwamen met het virus.
 • Zelfs vooraanstaande wetenschappers begrijpen niet dat Vauci opnieuw zulke grote risico’s neemt met o.a. het Moderna en Oxford vaccin door het niet goed te testen. Het Oxford is weliswaar getest op resusaapjes maar de controle groep kreeg geen placebo (wat zou moeten), maar een meningitis vaccin; een vaccin wat erg slecht bekend staat vanwege z’n (goed gedocumenteerde) bijwerkingen.
 • Het ene na het andere onderzoek laat zien dat als je een griepvaccin krijgt, je een grotere kans hebt om een niet-griep infectie te krijgen en ook een grotere kans op het krijgen van een griepvirus van een andere stam.
 • Bij de vele onderzoeken naar de effectiviteit van griepvaccins, laten er enkele een heel klein positief verschil zien. Veel meer onderzoeken laten echter zien dat het je niet beschermt tegen griep. Ook heb je 36% meer kans om een Coronovirus te pakken te krijgen. Dit onderzoek is ruim 2 jaar geleden uitgevoerd door het Pentagon en ging daarom nog niet over COVID-19 maar een ander Coronavirus.
 • Heel veel vaccins bevatten retro-virussen die kanker aan zachte weefsels kunnen veroorzaken.

[6b] Research shows why 1960s RSV shot sickened children [Aanvulling 10 feb. 2021] Artikel op de website van Reuters over wetenschappenlijk onderzoek wat aantoonde waarom het vaccin dat ontwikkeld was om een onder jonge kinderen gebruikelijke virale infectie (RSV) te voorkomen, uiteindelijk 80% van de kinderen ernstig ziek maakte en waarvan er uiteindelijk 2 stierven.

[6c] Rush To Produce, Sell Vaccine Put Kids In Philippines At Risk [Aanvulling 10 feb. 2021] Artikel op de website NPR met de achtergronden van het Dengvaxia vaccin; een vaccin wat bedoeld is om knokkelkoorts te voorkomen en wat in de Filipijnen heel veel sterfgevallen heeft veroorzaakt. Tot op de dag van vandaag worden hierover rechtzaken gevoerd.

[7] 329 Deaths + 9,516 Other Injuries Reported Following COVID Vaccine, Latest CDC Data Show Artikel op de website van Children’s Health Defense (see [6] voor meer info) met de stand van zaken rondom negatieve gevolgen van Coronavaccins tot 22 januari 2021. Onder de wereldwijd in totaal 9.845 bij het CDC (Centers for Disease Control and Prevention) gemelde zaken waren er 329 sterfgevallen waarvan het vermoeden is dat deze gerelateerd zijn aan het ontvangen van het vaccin. Ongeveer de helft daarvan zijn het gevolg van het Pfizer vaccin, de andere helft van Moderna. Interessant feitje is dat de doden zich vooral bij bepaalde partijen hebben voorgedaan (de partijnummers daarvan worden ook genoemd).

[8] Can Flu Vaccine Increase COVID Risk? Artikel op de website van Children’s Health Defense (see [6] voor meer info) over de toenemende zorg over de negatieve effecten van eerdere griepvaccinaties op COVID risico’s. Er zijn inmiddels meerdere onderzoeken die een link laten zien tussen griep vaccinatie en vergroot risico op het krijgen van COVID en/of het verloop van de ziekte. Ook in Europese landen. Zeer uitgebreid artikel met goede bronverwijzigingen.

[9] Column: Hoe medeplichtig ben jij aan de coronaschade? Column van ing. Vicki Van Lommel in de Groninger Krant van 30 januari 2021. Ze is naast columnist ook onderzoeks- en wetenschapsjournalist en schrijft onder andere over duurzaamheid, klimaat, energie, circulaire economie, politiek en samenleving. Ik vond dit een heftige column maar er zit ook veel waarheid in. Haar heftige beweringen zijn ook goed onderbouwd met bronnen, dus zeker de moeite waard om eens door te lezen en door te klikken naar de achtergronden van haar verhaal. Misschien heb we tegenwoordig heftige taal nodig om mensen wakker te schudden…

[10] COVID-19 Overzicht van artikelen over COVID-19 op de website van de Stichting Vaccinvrij. Hier kun je heel veel informatie vinden.

In Deel 1-12: Covid-19 vaccin biotechnologie uitgelegd die je op deze website kunt vinden, worden o.a. de technieken uitgelegd van de verschillende vaccins: Type 1 (RNA en DNA) en Type 2 (gebaseerd op synthetische eiwitten en dus niet op genetisch materiaal; in tegenstelling to de RNA en DNA gebaseerde vaccins vormen deze Type 2 vaccins geen risico om het menselijk genoom permanent te veranderen. Hier een overzicht van de verschillende vaccins en in welke categorie ze vallen:

Type 1 RNA: Pfizer, BioNTech&Fosun Pharma, CureVac, Snofi & TranslateBio

Type 1 DNA: Astra Zenica, Janssen (= Johnson & Johnson), Gamaleye Research, Inovio Pharmaceuticals

Type 2: Sanofi + GSK, Novavax

[11] Stichting Artsen voor Waarheid Eén van de websites van artsen die zich verenigd hebben om meer genuanceerd te kijken naar het Coronabeleid, waaronder vaccins en de gevolgen daarvan.

Op deze website o.a. deze tekst:

“Het corona ‘vaccin’ is feitelijk nooit eerder toegepaste experimentele gentherapie met mogelijk blijvende wijziging aan uw DNA als gevolg. Berichten over ernstige schade en de dood als gevolg van de injectie stromen van over de hele wereld binnen. Om zowel de Nederlandse bevolking als de arts/verpleegkundige die de injectie gaat zetten in bescherming te nemen heeft stichting Artsen Voor Waarheid twee brieven opgesteld voor de arts en de ‘patiënt’.

Zelfs de bijsluiter van het ‘vaccin’ vermeld dat het een experiment betreft welke tot december 2023 loopt. De Neurenberg Code uit 1947 stelt dat vrijwillige en geïnformeerde toestemming moet worden gegeven door een betrokkene voor deelname aan een experimentele medische behandeling.
De arts/wetenschapper heeft hierbij een zware informatie- en waarschuwingsplicht zodat de ‘patiënt’ weet hij/zij zich aan blootstelt en wat de risico’s zijn.” Tip: lees de brief die opgesteld is voor de patiënt vóórdat je je laat vaccineren.

Op de pagina Ernstige gevolgen mRNA Covid vaccin vind je filmpjes en artikelen over opgetreden gevolgen van het mRNA Covid vaccins. Let op: hier word je niet vrolijk van. Het is niet echt iets om te bekijken voordat je wilt gaan slapen.

[12] Stichting Artsen Covid Collectief Eén van de andere artsen collectieven. Op deze website lees je hun beweegredenen: “De stichting Artsen Covid Collectief bestaat uit een steeds groter wordende, actieve groep van artsen die zich zorgen maakt over het huidige beleid rondom Corona. Wij zijn gedurende de coronacrisis in een ethisch conflict geraakt door het zien van de schade die de goed bedoelde coronamaatregelen aanrichten. Daar maken wij ons zorgen over. Binnen de artseneed staat het bevorderen van gezondheid en het voorkomen van schade voorop. Gezondheid is meer dan het bestrijden en voorkomen van een virusinfectie. Als artsen hebben wij vanuit ons moreel kompas een verantwoordelijkheid naar alle mensen, met een gemeenschappelijk doel: een evenwichtig zorgbeleid voor alle Nederlanders vanuit vertrouwen in de eigen gezondheid en zelfregie.

De vele reacties op de brandbrief van afgelopen juni hebben ons gesterkt in onze missie om burgers in hun eigen kracht te zetten, gezond gedrag te stimuleren en het huidige COVID-19 beleid onder voortschrijdend inzicht transparant en weloverwogen aan te passen. Wij willen bijdragen aan een open debat en aan goed onderbouwde maatregelen die gezondheid stimuleren en nevenschade minimaliseren.

Om dit initiatief beter te kunnen stroomlijnen en onze invloed te vergroten hebben wij de Stichting Artsen Covid Collectief opgericht.”

In hun FAQ: veelgestelde vragen worden heel veel vragen rondom het vaccineren en de vaccins beantwoord door de artsen.

[13] Dokters voor de waarheid tegen coronaleugens Artikel van 20 augustus 2020. Meer dan 800 Nederlandse artsen, waaronder 6 hoogleraren, en meer dan 1000 medische professionals, waaronder 7 hoogleraren, schreven een ‘brandbrief’ waarbij gesteld wordt dat “de huidige maatregelen (verplichte social distancing, – isolatie, -hygiënemaatregelen en – persoonlijke beschermingsmaatregelen zoals mondmaskers) in hoge mate de visie op gezondheid en de rechten van de mens schenden”. Zo stelde interniste Dr Evelien Peeters dat de media, toen bleek dat de sterfte door COVID-19 niet groter was dan de sterfte voor griep, dit met nadruk en met blijdschap hadden moeten communiceren in plaats van blijvend negatieve berichten te verspreiden over de ‘coronacrisis’.

[14] Angst In Ons Brein Tijdens Corona En Onze Eigen Invloed Hierop Blog op de website van Youki over angst tijdens Corona, de amygdala én over wat je er zelf aan kunt doen om die angst te verminderen.

[15] “Massavorming gijzelt ons”, zegt psycholoog Mattias Desmet! Dit is de uitspraak van klinisch psycholoog Mattias Desmet in een interview met Maurice de Hond. Mattias Desmet doet opmerkelijke uitspraken rondom massavorming en hypnose die onze samenleving gijzelt. Flavio Pasquino interviewde Maurice de Hond n.a.v. dat interview. Hierin wordt uitgelegd dat ook beleidsmakers slachtoffer zijn geworden van dit mechanisme waarbij het vrijwel onmogelijk is om de cirkel te doorbreken.

Heel interessant om eens te bekijken. Het geeft een goed beeld waarom nu zoveel mensen zo in hun angst leven en daarin bijna bevestigd wíllen worden. En hoe dit door de experts, de politiek en de media verder wordt aangewakkerd.

[16] “Wat staat er op het spel?! De beste update in 50 min”. Britse documentaire The New Normal, oftewel het Nieuwe Normaal. De film laat zien wat een klein groepje mensen te winnen heeft en wat de rest van ons dreigt te verliezen.

The New Normal is een feitelijke documentaire van 50 minuten, die de Corona crisis in het perspectief van de 4de industriële revolutie plaatst – het geesteskind van Klaus Schwab, de frontman van het WEF (World Economic Forum). Geeft een zeer interessant perspectief van de ontwikkelingen in de wereld en stof tot nadenken. Een aantal zaken die aan bod komen:

 • Bill Gates, [die op het moment waarschijnlijk de meeste macht uitoefent op het wereldwijde ‘gezondheidsprogramma’], bezit aandelen in Pfizer en Moderna
 • Bestaande vaccins gebruiken oude verzwakte virusdeeltjes om immuunsysteem aan te zetten om anti-lichamen te maken
 • Nieuwe mRNA vaccins gebruiken genetische manipulatie technieken om synthetische moleculen te injecteren die instructies transporteren naar de cellen om anti-lichamen aan te maken.
 • Tot nov. 2020 is er nooit een mRNA vaccin goedgekeurd om te gebruiken in mensen
 • Op 21 nov. 2020 schreef de ‘Lancet’, een onafhankelijk, internationaal medisch tijdschrift dat het onduidelijk is hoe goed de vaccins werken bij ouderen, hoe goed ze werken bij mensen met onderliggende ziektes en hoe effectief ze zijn om ernstige ziekte te voorkomen.
 • Begin december 2020 kwam een internationale groep van medische dokters bij elkaar om een video op te nemen om de wereld te waarschuwen over de mogelijke onveiligheid van de vaccins. Dit is wat deze dokters zeiden:
  • Dr. Hilde De Smet (medisch dokter (MD) uit België): “Onder druk van de pandemie, hebben vaccin fabrikanten toestemming gekregen om dierproeven over te slaan. Wij mensen zijn de proefdieren.”
  • Dr. Johan Denis (MD uit België): “Dit vaccin is te snel ontwikkeld. We hebben geen idee wat de lange termijn effecten zijn. Dit is een menselijk experiment.”
  • Dr. Elizabeth Evans (MD uit Engeland): “Er is enkel beperkte data over de veiligheid van de vaccins op korte termijn. Er is geen enkele data over mogelijke lange termijn negatieve effecten zoals auto-immuun ziektes, onvruchtbaarheid en kanker.
  • Dr. Anne Fierlafijn (MD uit België): “Wees alsjeblieft kritisch. Doe je eigen onderzoek. Laat de media je niet manipuleren!”
  • Dr. Carrie Madej (MD uit Amerika): “Dit is de eerste keer dat we dit op mensen gaan toepassen. Er zijn zoveel verschrikkelijke dingen die kunnen gebeuren. We moeten dit eerst verder onderzoeken voordat we verder gaan. Dit is mijn oproep aan de wereld om wakker te worden!”
 • 1 dag nadat men in UK gestart was met vaccineren met Pfizer vaccin waren er 2 gevallen van anafylactische shock; iets wat mogelijk de dood tot gevolg kan hebben.
 • 2.8% van de mensen die het vaccin kregen had korte termijn effecten. Ze konden niet hun normale activiteiten uitvoeren, konden niet naar hun werk of hadden medische zorg nodig.
 • 80% van de mensen die hun twee dosis van het Moderna vaccin hadden gekregen hadden systemische effecten zoals ernstige rillingen en koorts. Iedering die een hoge dosering kreeg had negatieve effecten.
 • Bill Gates heeft zeer verstrengelde belangen. Niet alleen omdat hij aandelen heeft in de vaccins Pfizer en Moderna, maar ook omdat hij geld doneert aan de media, universiteiten en een partnerschap heeft met het World Economisch Forum (die 5 maanden voor het uitbreken van Corona een door een Corona virus veroorzaakte pandemie simuleerde).
 • De Rockefeller Foundation (opgericht door een van de meeste machtige families in Amerika) heeft in 2010 een publicatie uitgebracht die “Scenarios for the future of technology and international development”. (Vertaald: Scenario’s voor de toekomst van de technologie en internationale ontwikkelingen) waarin veel van onze huidige maatregelen voorspeld zijn:
  • nationale leiders over de hele wereld zullen krachtige maatregelen en restricties uitvoeren, zoals verplichte gezichtsmaskers en het verplicht controleren van lichaamstemperatuur
  • inwoners zullen vrijwillig een deel van hun souvereiniteit en privacy opgeven in ruil voor meer veiligheid en stabiliteit
  • biometrische IDs voor alle inwoners
 • In december 2020 bracht dezelfde Rockefeller Foundation een rapport uit met schrikbare voorspellingen over hoeveelheden vaccins, testen etc. en het verplicht testen van middelbare scholieren (één keer per week). Inmiddels is in Engeland dit verplicht testen van scholieren ook ingevoerd in bepaalde districten. Dit laat zien hoe de politiek en de maatregelen in de hele wereld beïnvloed wordt door een kleine groep mensen met macht.
 • PCR testen zijn zeer onbetrouwbaar. Ze geven veel fout-positieve uitkomsten waardoor de hoeveelheid mensen die geïnfecteerd is veel hoger lijkt dan in werkelijkheid is. Misschien in een poging om de lockdowns te rechtvaardigen?

[17] Zelfzorg COVID-19 Een hele mooie website die afwijkt van veel van de andere bronnen die ik genoemd heb, in de zin dat deze je kan helpen om weer in je kracht te komen staan. Deze website is mede opgericht door de huisarts genoemd bij [5], omdat hij verschillende patienten succesvol behandeld had met een oud/bekend medicijn maar op de vingers getikt werd door de Inspectie. Deze website geeft aan welke nutriënten belangrijk zijn om je afweer te ondersteunen en geeft je dus de kans om zelf wat te doen in plaats van lijdzaam af te wachten. Maar wat ik het allermooiste van deze website vind is dat deze ook informatie geeft over wat je kunt doen als je een milde, matige of ernstige COVID-19 infectie hebt. De website geeft ook een hele lijst van inmiddels meer dan 140 medici en para-medici die deze behandelmethode ondersteunen.

Update 20 feb. 2021: In het standaardprotocol voor de behandeling van COVID-19 door huisartsen staat alleen het gebruik van paracetamol vermeld, te gebruiken als symptoombestrijding. De (op dit moment) 69 medici (huisartsen, basisartsen e.d.) en 72 para-medici aangesloten bij Zelfzorg COVID-19 vinden dit onbegrijpelijk, omdat het zo lijkt alsof een vroegtijdige behandeling met medicatie niet mogelijk is. Ze hebben daarom een overzicht gemaakt van protocollen die een huisarts, in overeenstemming met patient en familie, wél mag voorschrijven, samen met informatie over de werkzaamheid en de effectiviteit van die protocollen. Om dit makkelijker met je huisarts te bespreken, kun je op deze pagina een voorbeeldbrief vinden die je met je huisarts kunt bespreken. Deze voorbeeldbrief bevat alle informatie om je huisarts hierover te informeren; inclusief een bijlage met de aangeraden protocollen en verwijzing naar o.a. onderzoeken die de effectiviteit aantonen van de genoemde protocollen en een bijlage met een verklaring van het NHG (het Nederlandse Huisartsen Genootschap).

De genoemde protocollen zijn:

 • Het Zelenko Protocol met hydroxychloroquine, azitromycine en zink
 • Protocol hydroxychloroquine en broomhexine
 • Protocol azitromycine en zink
 • Protocol ivermectine
 • Protocol ivermectine en doxycycline
 • Protocol budesonide

[17a] Aanvullen Overzicht van supplementen die een dagelijkse aanvulling kunnen vormen om je immuunsysteem te versterken. Bedoeld voor mensen met een chronisch tekort hebt aan essentiele nutrienten. Die kan ontstaan door een toegenomen leetijd, chronische aandoening of een slordige life style.

[17b] Ondersteunen Overzicht van supplementen om je immuunsysteem extra te ondersteunen en een vrij verkrijgbaar medicijn wat helpt om het virus te weren uit je cellen. Bedoeld voor mensen met een milde virusinfectie.

[17c] Huisarts Uitleg over de geldende protocollen in Nederland (geen medicijnen voorschrijven) en een alternatief daarvoor met een medicijn welke de huisarts mag voorschrijven met uw instemming en die van de apotheker. Plus de mogelijkheid om een teleconsult aan te vragen bij het COVID-19 artsenteam indien uw eigen huisarts daarbij niet kan of wil meewerken. Bedoeld voor mensen met een matige tot ernstige virusinfectie.

[18] Het samenspel van immuniteit, angst en genetica Korte video-interview (in het Engels, maar Nederlands ondertiteld) met de Nederlandse Emeritus hoogleraar Experimentele Immunologie Pierre Capel. Hij richtte zich o.a. op de wetenschappelijke verkenning van gevoelens en emoties en hun impact op cellulair niveau en ons DNA. In deze boodschap legt hij uit hoe slechts een klein deel van de mensen genetisch gezien niet of minder goed met het Corona virus om kunnen gaan. Hij geeft voorbeelden van hoe de media angst aanwakkert door een onvolledig en eenzijdig verhaal te vertellen en hoe dat ons immuunsysteem ondermijnt. Maar, met 20 minuten mediatie en/of mindfulness per dag, kun je je immuunsysteem weer een boost geven die 24 uur lang aanhoudt. Elke dag 20 minuten bewust ontspannen dus, is zijn advies. Ook geeft hij uitleg over hoe het immuunssyteem uit lagen opgebouwd is en die ook laag na laag aan het werk gaan om o.a. virussen te bestrijden. Onder de video ook een overzicht van de belangrijkste inzichten uit de video.

[19] Verkorte Brandbrief Corona maatregelen 3/7/2020 Verkorte versie van de brandbrief die een grote groep Nederlandse artsen die menen dat de verregaande beleidsvorming op de coronamaatregelen meer schade aanricht dan goed doet. Met verwijzing naar bronnen om hun argumenten te ondersteunen.

Aanvullingen 10 februari 2021:

[20] ‘Duits ministerie schakelde wetenschappers in om corona-angst op te wekken’ Bericht op de website van het NOS over het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken dat begin vorig jaar samen met verschillende wetenschappers aan een strategie gewerkt heeft om de angst voor corona te vergroten, om zo begrip voor ingrijpende coronamaatregelen te kweken.

[21a] London Real w/ Dr. Judy Mikovitz – Part 1 Podcast op de website London Real. Interview met Dr. Judy Mikovitz – deel 1. Dr. Judy Mikovitz is een gepromoveerde (Phd) onderzoeker. Ze is moleculaire bioloog in biochemie en virologie. Meer dan 40 jaar heeft ze onderzoek gedaan naar ziekte-veroorzakende retro-virussen die het immuunsysteem ontregelen. In 2009 ontdekte ze een nieuwe familie van muis-gerelateerde virussen die kanker veroorzaakten. Ze heeft 30 jaar internationaal gerespecteerd onderzoek gedaan in top-laboratioria van de Amerikaanse overheid. Haar doctorale thesis bracht een revolutie teweeg in het gevecht tegen HIV en heeft miljoenen mensen het leven gered. Tijdens haar carrière ondervond ze fraude tot in de hoogste regionen van de gezondheidszorg, onder andere door Dr. Antony Faucy and de huidige directeuren van zowel het ‘National Institute of Health’ (Amerika’s Nationale Gezondheidsinstituut) en het ‘Center for Disease control’ (Amerika’s Centrum voor Ziektebestrijding).

In deze aflevering licht Dr. Judy Mikovitz toe hoe haar hele carrière als onderzoeker is geruïneerd toen ze samen met haar onderzoeksgroep een belangrijke ontdekking deed op het gebied van retro-virussen die mogelijk CSV (ook wel bekend als het chronische vermoeidheidssyndroom) leukemie en andere ziektest konden veroorzaken. Ze ontdekten dat Amerikaanse bloedvoorraden en vaccins besmet waren met deze virussen. Wanneer dit bekend zou zijn geworden had deze ontdekking catastrofale (financiële) gevolgen gehad voor de Amerikaanse overheid. Ze werd gedwongen om haar onderzoeksresultaten te vernietigen en de publicatie die haar onderzoekgroep daarover aangeboden had aan een medisch tijdschrift terug te trekken en openlijk toe te geven dat ze opzettelijk fouten hadden gemaakt en dat dus alles één grote vergissing was. Judy weigerde dit en is toen gevangen gezet. De publicatie werd ongedaan gemaakt en alle onderzoeksresultaten zijn vernietigd.

[21b] London Real w/ Dr. Judy Mikovitz – Part 2 (28 july 2020) Podcast op de website London Real. Interview met Dr. Judy Mikovitz – deel 2. In deze aflevering geeft Judy onder andere haar (expert)-visie op het Corona-virus en vaccinatie tegen Corona:

 • het is een vorm van corruptie om maatregelen te verplichten die de algemene gezondheid verslechteren, zoals gezichtsmaskers, binnen blijven, het sluiten van publieke toiletten, het sluiten van stranden.
 • Deze maatregelen maken geen einde aan een virusuitbraak, maar zullen deze eerder langer laten duren, omdat:
  • ze de kwetsbaren nog kwetsbaarder maken
  • mensen de helende werking van de zon, zand, zee en beweging wordt ontzegd
  • kwetsbare mensen juist beschermd zouden moeten worden door de gezonde populatie door hen op een natuurlijke manier immuniteit te laten ontwikkelen
  • het mensen de vrijheid ontneemt om zelf aan hun gezondheid te werken
 • Gepubliceerde onderzoeken laten duidelijk zien dat mensen vatbaarder zijn voor Coronavirussen als ze een griepvaccin hebben gehad. Het is zowat het slechtste wat je nu kunt doen. Toch worden griepvaccins nog steeds voorgeschreven aan onze meest kwetsbare medemensen.
 • Gezichtsmaskers geven geen bescherming tegen virussen. Sterker nog, ze houden juist gifstoffen vast en versterken eventuele infecties van de hoge luchtwegen. Het lichaam ervaart gezichtmaskers als heel erg stressvol en onderdrukt daardoor het immuunsysteem.
 • Gezien de cijfers (ten tijde van het interview) veroorzaakt dit virus niet veel meer doden dan tijdens een griepseizoen. 0.1% – 0.3% van de geinfecteerde mensen overlijdt. De rest van de mensen heeft vrijwel geen symptomen en kan het virus zelf bestrijden. In erop volgende seizoenen zal je lichaam het virus snel herkennen en het bestrijden, tenzij je heel erg ziek bent op dat moment of allerlei andere (chronische) aandoening hebt.
 • Ter preventie raadt Dr. Mikovitz het volgende aan: gezond eten, vitamine C, type 1 interferon, zink, gluthation, hydroxychloroquine, vitamine D en blootstelling aan de zon.
 • Angst onderdrukt het immuunsysteem.
 • Teveel mensen worden geregistreerd als Corona-dode. Mensen met andere infecties zullen het eerst sterven, maar sterven met Corona is niet hetzelfde als sterven aan Corona.
 • We dragen allemaal veel virussen bij ons. Door griepvaccinaties onderdrukken we ons immuunsysteem en maken we deze virussen als het ware wakker.
 • Dr. Mikovitz is ervan overtuigd dat juist mensen met een verzwakt immuunsysteem vatbaarder zullen worden voor Corona-virussen wanneer ze gevaccineerd worden. Vaccins bevatten vele stammen van retro-virussen doordat ze gekweekt worden uit cellen van bijv. apen, varkens, koeien en kippeneieren.
 • Dr. Mikovitz is niet anti-vaccinatie. In 2980 ontwikkelde ze de eerste immuuntherapie (type 1 interferon alpha) als behandeling voor infectie geassocieerde kankers (leukemie). Ze is voorstander van medicijnen en therapieën die het immuunsysteem leren om infecties te voorkomen en door infectie veroorzaakte ziektes behandelen.
 • De laatste 5 jaar zijn Dr. Resetti en Dr. Judy Mikovitz actief als expert getuigen in het compensatie programma van de National Vaccin Injury Compensation Act (de Nationale Vaccin Ongevallen Compensatie Regeling) waarin ze aantonen hoe vaccins ziektes veroorzaken in vatbare kinderen en ouderen. Wat ze nu zien is dat mensen met ernstige Covid infecties precies dezelfde symptomen vertonen, namelijk:
  • veranderingen in de expressie van genen
  • gebrek aan bescherming van anti-oxidanten
  • niet goed functionerende mitochondrieën
  • cytokine storm
 • Door vaccins raakt je immuunsysteem verzwakt en ben je vatbaarder voor bovengenoemde klachten bij infectie met het virus.

Update 13 februari 2021:

[22] De COVID-19-vaccins Website van het RIVM over de diverse COVID-19 vaccins. Vanaf deze site kun je ook de bijsluiters lezen van de diverse vaccins. Ik heb gezocht naar de periode waarin de vaccins op veiligheid zijn getest. Daar werd ik niet vrolijk van. Hieronder [22a – 22d] wat ik vond.

Daarnaast bevatten de bijsluiters van Pfizer en AstraZeneca de opmerking dat de effectiviteit, veiligheid en immunogeniciteit van de vaccins niet onderzocht is bij mensen met een verslechterd immuunsysteem, of mensen die behandeld worden met medicijnen die de werking van het immuunsysteem onderdrukken. Ook Moderna heeft geen data om hier uitspraken over te doen, zie [22c].

Zijn het niet juist de mensen met een verslechterd immuunsysteem die bescherming nodig hebben?

[22a] Bijsluiter BioNTech/Pfizer (Comirnaty)-vaccin. Hierin kun je terugvinden dat de veiligheid van dit vaccins slechts over een periode van 2 maanden is geevalueerd: “De veiligheid van Comirnaty werd geëvalueerd bij deelnemers van 16 jaar en ouder in 2 klinische onderzoeken waarin 21.744 deelnemers werden opgenomen die ten minste één dosis Comirnaty hebben gekregen.” “In totaal kregen 20.519 deelnemers van 16 jaar of ouder 2 doses Comirnaty.” “Op het moment van de analyse van onderzoek 2 werd bij in totaal 19.067 (9.531 Comirnaty en 9.536 placebo) deelnemers van 16 jaar of ouder gedurende ten minste 2 maanden na de tweede dosis Comirnaty de veiligheid geëvalueerd. Deze analyse omvatte in totaal 10.727 (5.350 Comirnaty en 5.377 placebo) deelnemers van 16 tot en met 55 jaar oud en in totaal 8.340 (4.181 Comirnaty en 4.159 placebo) deelnemers van 56 jaar en ouder.

[22b] Bijsluiter van het vaccin van Moderna De bijsluiter van het Moderna vaccin. In deze bijsluiter kon ik niets terugvinden over de periode waarin het vaccin op veiligheid is getest. Er wordt wel verwezen naar de website van het Europese Medicijn Agentschap voor verdere informatie. Dus toen ben ik daar gaan zoeken [22c].

[22c] COVID-19 Vaccine Moderna Informatie over het COVID-19 Vaccin Moderna op de website van het Europese Medicijn Agentschap. Ook hier (en op de rest van deze website) is het mij niet gelukt te achterhalen over welke periode de veiligheid van dit medicijn getest is. Wel lees je hier dat het niet bekend is of je het virus nog wel of niet kunt verspreiden wanneer je eenmaal gevaccineerd bent. Of het dus zinvol is om jezelf te laten vaccineren (met dit vaccin) uit bescherming voor anderen, is op dit moment dus helemaal niet bekend. Het is ook niet bekend hoe lang het vaccin de beloofde bescherming gaat bieden. Dat moet nog onderzocht worden.

Mocht iemand de informatie over de periode waarin het vaccin op veiligheid is getest, wel hebben, laat het me dan weten dan voeg ik het toe.

[22d] Bijsluiter AstraZeneca-vaccin De bijsluiter van het AstraZeneca vaccin. Hier was de ‘gemiddelde’ periode (strict genomen hebben ze de ‘mediaan’ gebruikt, wat statistisch niet gelijk is aan het gemiddelde) waarin de proefpersonen gevolgd zijn na het toedienen van hun tweede dosis 62 dagen: “The overall safety of COVID-19 Vaccine AstraZeneca is based on an interim analysis of pooled data from four clinical trials conducted in the United Kingdom, Brazil, and South Africa. At the time of analysis, 23,745 participants ≥18 years old had been randomised and received either COVID-19 Vaccine AstraZeneca or control. Out of these, 12,021 received at least one dose of COVID-19 Vaccine AstraZeneca and 8,266 received two doses. The median duration of follow-up was 62 days post-dose 2.”

Ook slechts 2 maanden getest op veiligheid dus…

Update 17 februari 2021:

[23] De onthutsende gelijkenis tussen Corona en de Mexicaanse griep Onderzoeksjournalist Daan de Wit in gesprek met blckbx.tv presentator Flavio Pasquino. Daan de Wit schreef in 2010 een boek over de Mexicaanse griep in Nederland en op basis daarvan maakte de VPRO in 2013 een uitzending over de Mexicaanse griep. Op heel rustige wijze en gebaseerd op feiten, doet Daan de Wit verslag van de gelijkenissen tussen de manier waarop Nederland omging met de Mexicaanse griep en de manier waarop nu op het Coronavirus gereageerd wordt.

Echt een aanrader om te bekijken, want als geen ander kan Daan uitleggen waarom we nu (net als destijds) veel te bang gemaakt zijn en waarom inmiddels al lang bekend is dat de feiten niet (meer) kloppen bij de angst die nog dagelijks aangewakkerd wordt. Ik denk dat dit verhaal echt kan helpen om je angst voor Corona in de juiste context en proportie te plaatsen. En zoals gezegd, gebaseerd op feiten, niet op gevoelens, complottheorieën etcetera.

[24] Els van Veen – Huisarts Getuigenis van getuige-deskundige huisarts Els (Ellen Bregtje van Veen) voor de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 (BPOC 2020); een particulier initiatief van mensen die zich inzetten voor de vrijheid van onszelf en onze kinderen. Bekijk deze video om het verhaal te horen van deze arts die spreekt als arts (vanuit haar eigen ervaring), als moeder en als zeer bezorgd burger. Ze is in conflict gekomen met haar artseneed en voelt zich gedwongen om leugens te vertellen tegen patiënten omdat ze boos worden als ze de waarheid vertelt over de gevaren van het Corona-virus. Ze maakt zich zorgen omdat artsenorganisaties artsen oproepen om vooral geen kritiek te leveren. Ze ziet dat mensen banger zijn dan op basis van de feiten nodig is. Heel verhelderend om ook de kant van (bezorgde) artsen eens uitgebreid te horen. Het verhaal is ook helemaal na te lezen in dit verslag.

Update 27 februari 2021:

[25a] Bijna 169 duizend mensen overleden in 2020, 10 procent meer dan verwacht Overzicht van de (over)sterftecijfers van het CBS. Hier lees je dat de oversterfte in 2020 duidelijk hoger ligt dan in eerdere jaren. De oversterfte die genoemd wordt voor 2020 is 15,2 duizend. De oversterfte tussen 2011 en 2019 varieert tussen -4,3 duizend (dat heet dan ondersterfte) en 5,4 duizend. Dat wijst dus op een 3 keer grotere oversterfte dan bij eerdere jaren met veel oversterfte. Deze oversterfte is vooral toe te kennen aan het voorjaar (‘de eerste golf’). Ook de hittegolf van dit jaar droeg bij aan de oversterfte.

Als je deze grafiek vergelijkt met de grafiek in [25a] zie je dat er in jaren met veel oversterfte als gevolg van griep, de totale oversterfte in datzelfde jaar vaak veel lager uitvalt. Zo was er in het griepseizoen van 2018 een oversterfte van ruim 9 duizend, terwijl het uiteindelijke oversterftecijfer van dat jaar op minder dan 3 duizend uitkwam. Dat komt dan omdat er daarna minder mensen sterven.

[25b] Influenza→Cijfers & Context→Sterfte Overzicht van de (over)sterftecijfers op de website Volksgezondheidenzorg. info van de overheid. Deze pagina laat oversterftecijfers zien (als gevolg van influenza; ofwel griep) voor de jaren 2010/2011 tot 2019/2020.

Print Friendly, PDF & Email

35 REACTIES

  • Hallo Marieke, dank je wel voor je reactie. Ik hoop ook dat het mensen kan helpen om hun eigen beslissing te nemen.
   Groetjes, Cora

 1. Ik weet niet of ik alles ga aanklikken, maar dank voor dit uitzoekwerk. Er staat een interessant interview met Dick Bijl op YouTube ( de nieuwe wereld). Wat me bezighoudt in t hele verhaal is de druk op de zorg en het eventueel vollopen van de ic’s, daar lees ik weinig over. Keep up the good/ food works! Groet, Hannah

  • Hallo Hannah, dank je wel voor je reactie. Ik ga het interview bekijken. De druk op de zorg en de IC’s houdt mij ook bezig, hoor. Maar ik denk niet dat massaal vaccineren daar het antwoord op gaat zijn. Enerzijds omdat vaccineren juist bij mensen met een slechter werkend immuunsysteem ook minder goed zal werken. Anderzijds omdat we door vaccineren geen levenslange immuniteit gaan opbouwen. Ook bij elk nieuw virus zullen we weer in deze situatie terecht komen. Terwijl je door een natuurlijke infectie juist wel de kans krijgt om levenslange immuniteit op te bouwen en een sterkte barrière te vormen tussen het virus en de zwakkeren in de samenleving. Maar natuurlijke infecties van gezonde mensen wordt nu juist tegengegaan door de lockdown en afstandsregels. Groetjes, Cora

 2. Chapeau Cora voor je speurwerk. Heel goed gedaan. Vroeg mij al eens af hoe jij er in stond, daar ik je blog regelmatig bekijk.
  Zelf sta ik vierkant achter jouw, maar er speelt meer mee dan alleen het Aardse bestaan. Het gaat uiteindelijk goed aflopen, maar zoals in elke oorlog zullen er ook doden vallen. Heel veel dank voor het delen met ons.

  • Hallo Dorien,
   Dank je wel voor je reactie. Ja, laten we hoop (en geloof) blijven houden op een goede afloop.
   Groetjes, Cora

 3. Namens mijn man Henk die vandaag dit gedicht schreef en mijzelf bedankt voor deze blog, veel groetjes en liefs! ?

  ALLES WAT AANDACHT KRIJGT…..

  Alles wat aandacht krijgt groeit
  Een waarheid, tijdloos, universeel
  Zoals water naar beneden vloeit
  Speelt de natuur nooit geen toneel

  Zo werd een virus plotseling groot
  De mensheid geregeerd door angst
  De medicijnman lacht zich dood
  De grote boef die lacht het langst

  Het is niet het virus wat ons zo schaadt
  Da’s slechts een speling der natuur
  Onze reactie, dat is het kwaad
  Wat ons hart treft iedere uur

  Vrijwillig geven we onze vrijheid op
  En maskeren ons gezicht
  Wij smeken om een avondklok
  Doen de gordijnen dicht

  Wat menig dictator niet vermocht
  Dat doen we nu onszelf aan
  Onze angst heeft ons verkocht
  Durven niet meer vrij te gaan

  Ik zoek hier niet te provoceren
  Dat ligt verre van mijn aard
  Maar wellicht probeer ik te leren
  Hoe het met onze helden staat

  Een echte held is heus wel bang
  Maar blijft trouw aan zijn natuur
  En zo groeit zijn leven lang
  Zijn mensenliefde, Licht en Vuur

  Veel Licht ?

  • Lieve, lieve Marty, heel erg bedankt natuurlijk ook speciaal bedankt voor je man voor dit super mooie gedicht dat hij zelf schreef. Ik voel me erg vereerd dat je dit als reactie onder aan de blog hebt gezet. Dit had niet mooier verwoord kunnen worden.
   Heel veel liefs, Cora

 4. Waarom zo’ n eenzijdige belichting van dit thema? Je bent verre van objectief en ik zie alleen maar bronnen die jouw verhaal bevestigen. Er zijn echter vele andere bronnen die voor vaccineren zijn.
  Weinig geloofwaardig deze site met zulke eenzijdige berichtgeving.

  • Hallo Nancy, dank je wel voor je reactie. Ik heb met de blog inderdaad juist aandacht willen besteden aan de kant die nu geen aandacht krijgt. Zo heb ik dat ook beschreven. Omdat ik ervaren heb dat het héél erg moeilijk is om informatie te vinden die de andere kant van het (vaccinatie-)verhaal belicht. Zelfs als je er actief naar op zoek gaat. Wetenschappers en medici die hun zorgen uiten en uitleggen waarom, worden meteen belachtelijk gemaakt. Maar het feit blijft dat deze vaccins niet langdurig getest zijn. Voor een medicijn zou dit ongehoord zijn; bij een vaccin lijken we dat heel normaal te vinden. Laten we daarom niet proberen elkaar te overtuigen, maar juist elkaar de ruimte te geven om zelf op zoek te gaan naar informatie. Erachter te komen wat onze eigen waarheid is. Zodat we ons eigen hart kunnen volgen. Dat wens ik iedereen toe. Groetjes, Cora

 5. Dag Cora,
  Een heel verhaal en dat komt mij niet onbekend over. Natuurlijk moeten we zelf kritisch nadenken en is het aan ieder om een keuze te maken.
  Ik begrijp je bezorgdheid en ook dat deel ik met je.
  Maar denk je nou werkelijk dat men wereldwijd ons alleen bang wil maken en dat vele Italiaanse artsen en ook Nederlandse die het loodje legden, allemaal fake is?
  Zelf denk is dat we inderdaad onszelf niet door angst moeten laten leiden. Wel duidelijk de feiten onder ogen durven kijken en daar naar handelen. En ja, dan heb je nog te maken met wetten en regels om ons in bescherming te nemen en ja waar heel veel geld mee verdiend wordt.TE VEEL!
  Ook dat is wereldwijd.
  Toch, komen er ook positieve dingen naar boven, kijk daar ook eens naar. Alles komt meer aan het licht, men wordt kreatiever, men neemt meer rust. Want het hectische leven is al helemaal niet goed voor ons immuunsysteem, hoevgezond wij ook eten. STRESS is de grootste boosdoener.
  Wat mij wel veel zorgen baart is, dat veel mensen te negatief denken, waardoor de gedachten op hol slaan en zichzelf en ook anderen meer opfokken en daardoor ziek worden.
  Mijn motto BLIJF JE GEZONDE VERSTAND GEBRUIKEN en VOORAL KRITISCH EN POSITIEF
  GEZOND BLIJVEN. Groet, Rina

  • Hallo Rina, dank je wel voor je reactie. Nee, ik denk niet dat het allemaal fake is. Maar ik denk dat je nieuws op veel manieren kunt brengen en dat er op dit moment wel degelijk wereldwijd op onze angst wordt ingespeeld. Daarin werd ik gisteren bevestigd door een artikel van het NOS waarin stond dat het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken begin vorig jaar samen met verschillende wetenschappers aan een strategie heeft gewerkt om de angst voor corona te vergroten, om zo begrip voor ingrijpende coronamaatregelen te kweken. Ik heb het artikel zojuist toegevoegd aan de bronnen. Zie [20].
   Uiteraard zijn er ook positieve dingen en ik hoop dat deze uiteindelijk de boventoon zullen voeren. Zodat we uiteindelijk zullen zeggen: het heeft ons ook veel moois gebracht. En ik sta helemaal achter jouw motto!
   Groetjes, Cora

 6. Dag Carla,

  Dank weer voor je volledige research. Ik sta er net zo in als jij.
  Een heel volledig artikel heb je geschreven. Ik volg diverse kritische twitteraars. Melchior Meijer, Daan de Wit, Jan B Hommel neuroloog.
  Mensen worden naar ik hoop wakker.
  Ik volg en lees je artikelen graag, dank daarvoor.

  Met vriendelijke groet,
  Annemieke

  • Hallo Annemieke, dank je wel voor je reactie. Bedankt ook voor de namen die je noemt. Ik gebruik geen Twitter, maar ga eens kijken of ik wat anders van ze kan vinden. Kijken wat ze te melden hebben.
   Groetjes, Cora

  • Hallo Nancy, als ik een ding geleerd heb in de afgelopen vijf jaar of zo dat ik met mijn blog ‘Keto en zo’ bezig ben, is dat het feit dat iemand met een afwijkende mening tegengesproken wordt, nog niet wil zeggen dat die persoon ook geen gelijk heeft. Het is ook niets makkelijkers dan mensen bevestigen in datgene wat ze al geloven. Dat zit in onze menselijke natuur. En er zijn vaak grote belangen bij het verdedigen van de gangbare mening. Hetzelfde zie je bij het verhaal over vetten en cholesterol. Om maar een voorbeeld te noemen. Ik heb de afgelopen tijd ongelooflijk veel respect gekregen voor mensen die op een respectvolle manier hun (beargumenteerde) zorgen of niet-gangbare mening uiten, ondanks dat ze niets te winnen hebben (en juist heel veel te verliezen door hun nek uit te steken). Het is aan ons zelf om te bepalen wat onze waarheid is. Ook ten aanzien van vaccineren.
   Maar jij hebt blijkbaar veel informatie. Ik ben nog steeds op zoek naar de onderzoeksresultaten van de dubbelgerandomiseerde studies naar de lange termijn effecten van de nieuwe vaccins. Zou je daarvan de link misschien hier toe kunnen voegen? Want daar ligt mijn allergrootste zorg; dat de langetermijn effecten van deze vaccins (mij) niet bekend zijn.
   In de bijsluiter van het BioNTech/Pfizer vaccin (genaamd Comirnaty COVID-19-mRNA-vaccin), lees ik op pagina 5: “De veiligheid van Comirnaty werd geëvalueerd bij deelnemers van 16 jaar en ouder in 2 klinische onderzoeken waarin 21.744 deelnemers werden opgenomen die ten minste één dosis Comirnaty hebben gekregen.” “Op het moment van de analyse van onderzoek 2 werd bij in totaal 19.067 (9.531 Comirnaty en 9.536 placebo) deelnemers van 16 jaar of ouder gedurende ten minste 2 maanden na de tweede dosis Comirnaty de veiligheid geëvalueerd.” Ik zal een link naar de bijsluiter in de Bronnen toevoegen. Maar twee maanden. Dat is toch ongehoord?!
   Mocht jij wel toegang hebben tot de lange termijn veiligheidsresultaten, dan hoor ik het graag! Groetjes, Cora

 7. Hoezo geen oversterfte?
  Al zou dat al zo zijn, dan is de vergelijking met de griep krom natuurlijk. Immers, bij een griep zijn nooit dergelijke maatregelen getroffen.

  Het cbs heeft in haar berekeningen alle omstandigheden meegenomen, ook dat er eerder sprake was van ondersterfte.

  Lees hier de berekeningen:

  ttps://www.vrijsceptisch.nl/algemeen/2021/01/03/het-is-maar-een-griepje-een-analyse-van-symptomen-en-oversterfte/

  Nog even voor de duidelijkheid: het is niet mijn missie om mensen aan te moedigen zich te laten vaccineren.
  Het is mijn missie om fakenieuws tegen te gaan.

 8. deze hele discussie hoort hier naar mijn mening niet thuis. jammer cora dat je hier over bent begonnen. dacht dat het hier over gezond eten zou gaan. groet els

  • Hallo Els, als je een blog niet wilt lezen, dan sla je ‘m toch over?
   Dit is mijn eigen blog en gelukkig mag ik hier nog wel zelf beslissen wat ik wel en niet erop wil zetten. En dat deze blog over veel meer dan gezond eten gaat, is terug te vinden in de informatie over ‘Keto en zo’ en in heel veel andere blogs die ik geschreven heb.
   Ondanks alle kritiek die ik gekregen heb, heb ik geen spijt dat ik deze blog geplaatst hebt. Ik heb m’n hart gevolgd en zal dat blijven doen.
   Groetjes, Cora

   • Misschien zou je wat vaker je hoofd moeten gebruiken en niet je hart. Jouw blogs staan vol meningen die je probeert te bevestigen met onbetrouwbare bronnen. Je bent in de fabeltjesfuik getrapt, ook op het gebied van gezondheid en voeding.
    Ik zal de komende dagen op andere blogs reageren om duidelijk te maken wat ik bedoel.

    • Beste Nancy, gelukkig sluit het gebruik van je hart het gebruik van je hoofd niet uit. Noch het intellect, noch de emoties. Bij mij niet in ieder geval. Ik vind het een goed idee dat je je verder gaat verdiepen in mijn andere blogs, want ik raad altijd iedereen aan om zelf z’n waarheidsbevinding te doen. Ik stel daarom voor dat je je eigen blog begint, met hetgeen je wilt delen met de rest van de wereld. Kom uit de anonimiteit en claim je eigen plekje op het internet. Daarin kun je dan zo vaak je wilt en op welke wijze dan ook, naar mijn blogs verwijzen.
     Ik heb je jouw plekje hier ruimhartig gegeven. Vanaf nu ga ik je reacties niet langer plaatsen. Groetjes, Cora

 9. Heb je gezien wie zich hebben aangesloten bij zelfzorg Covid19? 140 (para) medici. Zie de lijst: psychotherapeuten, bedrijfsartsen, pedagogen, psychiaters. Wat zegt dit over hun kennis over Covid-19?
  Het betekent dat zij wellicht net zoveel kennis hebben als jij of ieder ander die zijn informatie van het Internet plukt. Het zegt helemaal niks.

  Ook gelezen wat de bijwerkingen zijn van Ivernectine? Er is geen enkel bewijs voor dit anti- schurftmiddel. Al gelezen wat de bijwerkingen zijn van hydroxychloroquine ( o.a hartstilstand bij Covid-19 patiënten?
  Denk je nu werkelijk dat alle artsen over de hele wereld niet al lang deze middelen toegediend zouden hebben als ze veilig en werkzaam zouden zijn. Denk daar eens serieus over na.

  Hoe hebben huisartsen hebben gereageerd op de brief die gestuurd werd door deze club? Ze hebben zonder toestemming gebruik gemaakt van het logo van NHG terwijl het NHG zich duidelijk distantieert van de adviezen die zij geven. Heb je daar ook over nagedacht?

  Vriendelijk groet,

  E, van de Sande
  Orthomoleculair arts en Internist i.o.

  • Beste E. van de Sande, allereerst moet het me even kwijt dat ik schrok van de dreigende toon uit je reactie. Wat jammer dat we op deze manier met elkaar denken te moeten communiceren. Jazeker heb ik gelezen dat Zelfzorg Covid19 is opgericht door medici en paramedici. Dat vind ik een supermooi initiatief, hoe (op dit moment) 69 medici (huisartsen, basisartsen, etc.) en 72 paramedici zich hebben verenigd. Het is dus een mooie verdeling tussen artsen en para-medici, maar los daarvan vind ik het eerlijk gezegd nogal hooghartig om zo neer te kijken op paramedici. Bij Zelfzorg COVID-19 wordt (naast andere protocollen) juist gepleit voor het toepassen van Ivermectine in een lage dosering en een vroeg stadium en ook voor HCQ toepassen in een vroeg in plaats van in een laat stadium en (in het geval van Ivermectine) in hoge dosering waarbij de bijwerkingen optraden. Meer informatie over de mogelijke toepassing van Ivermectine en andere behandelingen van off-label medicatie vind je in deze voorbeeldbrief die ze schreven. Die voorbeeldbrief kunnen mensen aan hun huisarts geven, wanneer ze zelf willen kiezen voor een vroege behandeling door hun eigen huisarts. In deze brief vind je ook bijlagen over de protocollen die de huisarts kan volgen, bijlagen met verklaringen van het NHG en verwijzingen naar onderzoeken naar de behandeling van COVID-19 met de genoemde protocollen. Kortom alles netjes en overzichtelijk bij elkaar. Deze brief vind je op deze pagina: https://zelfzorgcovid19.nl/schriftelijke-bevestiging-nhg-hcq-is-helemaal-niet-verboden-nieuwe-huisartsbrief-vs5/. Een directe link naar deze brief staat hier: https://zelfzorgcovid19.nl/wp-content/uploads/2020/09/Brief-huisarts-en-bijlage-vs5-2.pdf Groetjes, Cora

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.