Geroosterde groenten doen het altijd goed bij ons. De natuurlijke zoetheid van de groenten komt door het roosteren extra naar voren.

Lekker makkelijk

Bovendien is het ook nog eens supermakkelijk. Grove stukken zijn lekker om te grillen, dus je bent snel klaar met snijden. Daarna gaan ze de oven in met wat olijfolie en smaakmakers en hoef je ze alleen af en toe om te draaien. Ondertussen kun je mooi iets anders doen.

Kip erbij of even los aanbraden

Je kunt er zelfs het vlees bij leggen. Zelf heb ik bij deze schotel de stukjes kip even aangebraad. Op het laatst heb ik ze door de groenten gehusseld en ze nog even in de oven gezet.

Paprika met zoete aardappel en kip uit de oven

Recipe by Cora Hoskens — Keto en zo

Ingrediënten

  • Groenten:
  • 2 uien

  • 3 paprika’s

  • 2 zoete aardappelen

  • 250 g snoeptomaatjes

  • Voor de knoflook-kruidenolie:
  • 1-2 tenen knoflook

  • 1/2 el Italiaanse kruiden

  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder

  • verse peper en Himalayazout

  • beetje harissa, naar smaak

  • 3 el olijfolie

  • Voor de kip:
  • 400 g kipdijfilet

  • kipkruiden (ik gebruikte een mengsel van zeezout, geroosterde knoflook, zwarte peperkorrels, salie, geroosterde ui, citroenschil, laurierblaadjes, citroenolie)

Stappen

  • Begin met de knoflook-kruidenolie, dan kan deze al intrekken. Maak de knoflook schoon en doe deze door de knoflookpers. Meng met de rest van de ingrediënten.
  • Maak dan de groenten schoon. Snijd de uien, paprika’s en zoete aardappel in grove stukken. Doe deze in een ovenschaal of leg ze op een diepe bakplaat. Meng nu ongeveer 1 1/2 el van de knoflookkruidenolie door de groenten.
  • Zet de ovenschaal eerst 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celcius. Schep de groenten dan goed om.
  • Zet de oven nu op 200 graden Celcius en zet de groenten nog ongeveer 7 minuten terug.
  • Doe er dan de tomaten bij. Verdeel hier nog wat van de knoflook-kruidenolie over. Bewaar de rest van de olie voor de kip.
  • Kip in de oven of in de pan:
  • Snijd ondertussen de kip in stukjes. Strooi er kipkruiden naar smaak over en meng goed door.
  • Je kunt nu de resterende knoflook-kruidenolie erover verdelen en de kip de laatste 15 minuten meebakken in de oven.

    Je kunt ook de kip in en pan bakken. Dat heb ik zelf gedaan, omdat ik dacht dat ik ze zo makkelijker een krokant korstje kon geven. Bak hiervoor de kip met de kruiden in wat kokosvet goudbruin. Voeg dan de knoflook-kruidenolie toe en bak de kip dan nog 2 minuutjes. Meng de kip dan met de groenten en bak deze de laatste 5 minuten in de oven mee. Smakelijk!

Notities

  • Alle ingrediënten met uitzondering van de zoete aardappelen staan op de groene lijst van de Real Meal Revolutie 2.0. Die zijn allemaal geschikt voor alle fases van deze koolhydraatarme leefstijl. Zoete aardappel staat op de oranje lijst A en is in fase 3 maar beperkt toegestaan. Let dus op hoeveel van de zoete aardappel je toevoegt of zelf eet, wanneer je in deze fase zit. Uiteraard kun je de zoete aardappel ook weglaten en vervangen door andere ‘rooster’groenten van de groene lijst, zoals courgette of aubergine.
  • Meer over de vet gezonde leefstijl van de Real Meal Revolutie 2.0 vind je onder het recept.

Gezond worden en blijven

In 4 stappen gezond

Gezond eten

De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.

Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Van dat boek ben ik ook mede-auteur, maar ik heb er geen enkel financieel belang bij. Dat laatste geldt overigens ook voor deze blog, die om dezelfde reden ook helemaal reclame-vrij is.

Wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.

Minder vaak eten

Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!

Meer kookinspiratie?

Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.