Zo eenvoudig, maar zo lekker! Je zou er je vingers bij opeten.

Deze pittig gekruide noten maakte ik als borrelnootje voor bij een feestje. Heel erg simpel om te maken maar een ‘gewoon nootje’ wordt er onweerstaanbaar door. Zo kun je gezellig en gezond mee borrelen.

Maar ook bij een maaltijd kunnen deze noten een hele lekkere toevoeging zijn. Bijvoorbeeld bij een pompoen– of pindasoepje.

Hou jezelf in!

Hoe lekker noten ook zijn, soms kun je er maar beter niet teveel van eten. Wanneer je af wilt vallen bijvoorbeeld. Zoals in fase 3 van de koolhydraatarme en vetrijke methode van de Real Meal Revolutie.

Of gebruik zaden en pitten

Noten staan namelijk op de oranje lijst A. De producten van die lijst mag je in fase 3 maar heel beperkt gebruiken. Een heel goed alternatief is het dan om een mix van zaden en pitten te roosteren met dezelfde kruiden. Zaden en pitten staan op de groene lijst en zijn in alle fases zonder beperkingen toegestaan.

Tip: je kunt de noten of zaden en pitten ook in een koekenpan roosteren. Blijf ze dan regelmatig mee omscheppen.

Pittig gekruide noten

  • 200 g rauwe noten, gemengd (of vervang door een zaden en pittenmengsel)
  • 1/2 el gesmolten kokosvet
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/8 tl harissakruiden (= kruidenmengsel van chilizaadjes, knoflook, koriander, komijn, paprika)
  • 1/4 tl Himalayazout, of naar smaak

Pittig gekruide noten

  • Meng de noten met de kruiden en het gesmolten kokosvet of de olijfolie. Spreid de noten uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de noten circa 4 minuten op 170 graden Celcius.
  • Draai de noten om en rooster nog 4 minuten.
  • Hou het in de gaten, want op het eind kunnen ze snel verbranden. Bovendien is iedere oven verschillend. Rooster ze eventueel na nog een keer keren nog max. 2 minuten.
  • Hou er rekening mee dat ze pas krokant worden na afkoelen. Ik laat me daarom ook leiden door m’n neus. Als ze lekker gaan geuren, dan zijn ze goed.

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.