Gisteren maakte ik de pizzabolletjes die ik tegenkwam op Lily’s website ‘Suikerbom’. Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan en het aangepaste recept vind je hieronder. Haar originele recept vind je hier.
Van te voren had ik Lily gevraagd of ik ze goed kon invriezen, want ze zijn bedoeld voor de Paasbrunch. Vaak bak ik dan allerlei lekkere dingen van te voren en bewaar die in de vriezer. Met Pasen warm ik ze recht uit de diepvries 10-15 minuten op in een voorverwarmde oven van 150 graden Celcius. Op deze manier smaken kleine cakejes of muffins dan alsof ze net gebakken zijn.
Het beslag van deze pizzamuffins was al ontzettend lekker. Het hele huis ging ook heerlijk ruiken tijdens het bakken. Hoopgevende voortekenen. Maar om het zeker voor het onzekere te nemen hebben we er toch maar vast één geproefd 😉 . Eerlijk samen gedeeld, dat dan weer wel. Gelukkig werden we niet teleurgesteld. Ze waren heerlijk smeiïg en smaakvol. Dat wordt weer smullen volgende week!
Dus Lily; bedankt voor dit heerlijke recept.
Wanneer geschikt?
Dit recept bevat amandelmeel. Dat staat op de lichtrode lijst van de Real Meal Revolutie. Daar staan de producten op die tijdens fase 2 en 3 niet geschikt zijn. Dat zijn de fases waarin je eerst werkt aan herstel van je (darm)gezondheid en hormonen en daarna aan een gezond gewicht. Natuurlijk kan het zijn dat je voor een speciaal moment als Pasen even de teugels wat laat vieren. In dat geval kun je dat het beste doen met gezonde, suiker- en glutenvrije onbewerkte producten. Zoals deze pizzamuffins dus.
Maar het kan natuurlijk niet elke dag feest zijn. Gelukkig kun je dit recept ook prima maken zonder amandelmeel. Dan worden het mini-quiches ofwel eiermuffins. Dan moet je nog in de gaten houden dat crème fraîche op de oranje lijst A staat. Lees zelf hoe je daar in fase 3 mee om kunt gaan.
Pizzamuffins
- — voor circa 18-20 stuks —
- Voor de vulling:
- 100 g spekreepjes
- 1 kleine rode ui
- stukje prei
- 1 paprika
- 125 g kerstomaatjes
- Voor het beslag:
- 2 eieren
- 200 g crème fraîche
- 4 el tomatenpuree
- 3 el pesto
- optioneel: 1/8 tl harissa, voor wat extra pit
- 200 g amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 el psylliumvezels
- 1/2 tl zout, of naar smaak
- 100 g geraspte oude kaas
Pizzamuffins
- Voor de vulling: Bak de spekreepjes krokant en haal ze uit het vet. Let op: bak ze niet te lang, want ze worden nog krokanter in de oven. Bewaar het bakvet voor een ander moment.
- Maak de groenten schoon. Snipper de ui, snijd de prei en de paprika in kleine stukjes. Halveer de kerstomaatjes en snijd elke helft nog 2 keer door.
- Voor het beslag: Klop de eieren samen met de crème fraîche, tomatenpuree en pesto tot een glad en luchtig mengsel.
- Doe er de amandelmeel, bakpoeder, psylliumvezels en zout door en mix goed.
- Voeg de geraspte kaas en geraspte kaas toe en mix goed.
- Voeg tenslotte de fijngesneden groenten toe en roer deze onder het beslag. Breng eventueel verder op smaak met verse peper en Himalayazout.
- Doe het beslag over in (ingevette) muffin- of cakevormpjes en bak circa 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden Celcius.