Als je deze romige knolselderijsoep gaat eten dan vind je allerlei verrassingen op de bodem van je bord of soepkom. Knapperig gebakken spekjes, groenten en appel en stukjes gekookt ei. Een echt verwensoepje dus.

Wij kregen deze knolselderijsoep++ bij m’n moeder. Met liefde gemaakt van knolselderijtjes uit eigen tuin. Dank je wel mam, voor de heerlijke soep en voor het recept!

Deze soep en de Real Meal Revolutie

Knolselderij, wortel en slagroom staan op de oranje lijst A van de koolhydraatarme leefstijlmethode van de Real Meal Revolutie. Appel staat op de oranje lijst B. Deze soep is daardoor niet geschikt voor mensen die zich in fase 3 bevinden. Wanneer je nog wilt of moet afvallen dus. Meer hierover lees je in de voedingslijsten met (korte) uitleg.

In fase 1, 2 en 4 is deze soep wel helemaal oké! Je kunt dan (weer) volop genieten van o.a. knolselderij. De vele vezels in de knolselderij die wij zelf niet kunnen verteren, vormen een bron van voedsel voor onze goede darmbacteriën. Die maken er energie van voor de darmcellen. Zo houd je je darmen en daarmee je lijf en geest gezond!

Romige knolselderijsoep met verrassingen

  • Voor de soep:

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 750 g knolselderij

  • kokosvet

  • 750 ml (botten)bouillon

  • verse peper en Keltisch zeezout

  • peterselie of selderij

  • Voor de verrassingen:

  • 200 g spekjes

  • 200 g knolselderij

  • 200 g wortel

  • 200 g champignons of paddenstoelen

  • 1 appel

  • roomboter (om in te bakken)

  • 2 eieren, gekookt

  • 100 ml slagroom

Romige knolselderijsoep met verrassingen

  • Voor de soep: Maak de knoflook, ui en knolselderij schoon.
  • Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de knolselderij in blokjes.
  • Smelt het kokosvet en smoor hierin de ui, knoflook en knolselderij. Roerbak de groenten totdat de knolselderij lichtbruin en beetgaar is.
  • Voeg de (botten)bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes pruttelen totdat de knolselderij goed gaar is. Pureer de soep dan met een staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met verse peper, Keltisch zeezout en de peterselie of selderij.
  • Voor de verrassingen:
  • Bak de spekjes in een (braad)pan tot ze lekker krokant zijn. Haal ze uit de pan en doe ze in een kommetje.
  • Maak ondertussen de knolselderij en wortel schoon en snijd deze in juliennereepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Roerbak elke groente afzonderlijk in wat spekvet en/of kokosvet tot ze goudbruin en beetgaar zijn. Doe elke groente in een apart kommetje.
  • Haal het klokkenhuis uit de appel en snijd de appel in stukjes. Bak de appel in wat roomboter tot deze goudbruin en gaar zijn. Doe ze in een kommetje.
  • Pel de eieren en snijd deze in stukjes. Doe ze in een kommetje.
  • Klop de slagroom lobbig en doe deze ook over in een kommetje.
  • Schep wat spekjes, groenten, appel en ei uit de kommetjes in een soepkom en schenk daar de knolselderijsoep over. Serveer met een flinke klodder slagroom.
  • RMR2.0: Knolselderij, wortel en slagroom staan op de oranje lijst A van de Real Meal Revolutie2.0. Gebruik van producten van deze lijst is tijdens fase 3 heel beperkt. Appel staat op de oranje lijst B. Producten van deze lijst passen niet bij fase 3.
  • RMR2.0 fasen: Het recept is geschikt voor fasen 1, 2 en 4.
  • Meer info RMR2.0: Meer over de vet gezonde leefstijl van de Real Meal Revolutie2.0 vind je onder het recept.

Gezond worden en blijven

In 4 stappen gezond

De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.

Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Van dat boek ben ik ook mede-auteur, maar ik heb er geen enkel financieel belang bij. Dat laatste geldt overigens ook voor deze blog, die om dezelfde reden ook helemaal reclame-vrij is.

Gezond eten

Wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.

Minder vaak eten

Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!

Meer kookinspiratie?

Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.

Print Friendly, PDF & Email

2 REACTIES

  1. Lijkt me een lekker soepje.
    Ik zal hem eens maken.
    Ik tegenwoordig vaak knolselderij in huis.
    Ik bak hem geregeld nu, hij is gebakken ook erg lekker.

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.