Boerenkool. Een winterse groente van Hollandse bodem. Gezonder kan bijna niet. Kijk maar eens op: Boerenkool, pure gezondheid van Hollandse bodem. En je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Zoals deze variant op de spinazie à la crème.
Boerenkool à la crème
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
1 portie gewassen en fijngesneden boerenkool
kokosvet
versgemalen peper
Himalayazout
roomkaas, naar smaak
zelfgemaakte pesto, naar smaak (zie [1])
Stappen
- Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui en de knoflook in wat kokosvet. Roerbak dit een minuutje of vijf. Dan is de boerenkool nog knapperig en groen.
- Breng op smaak met versgemalen peper en wat Himalayazout.
- Voeg dan wat roomkaas en pesto naar smaak toe.
Notities
- Tip: lekker met wat spiegeleitjes als lunch.
Bronnen
[1] Pesto van eigen basilicum. Een blog met het recept om pesto zelf te maken.