Boerenkool. Een winterse groente van Hollandse bodem. Gezonder kan bijna niet. Kijk maar eens op: Boerenkool, pure gezondheid van Hollandse bodem. En je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Zoals deze variant op de spinazie à la crème.

Boerenkool à la crème

Recipe by Cora Hoskens Keto en zo

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 portie gewassen en fijngesneden boerenkool

  • kokosvet

  • versgemalen peper

  • Himalayazout

  • roomkaas, naar smaak

  • zelfgemaakte pesto, naar smaak (zie [1])

Stappen

  • Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Fruit de ui en de knoflook in wat kokosvet. Roerbak dit een minuutje of vijf. Dan is de boerenkool nog knapperig en groen.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en wat Himalayazout.
  • Voeg dan wat roomkaas en pesto naar smaak toe.

Notities

  • Tip: lekker met wat spiegeleitjes als lunch.

Bronnen

[1]  Pesto van eigen basilicum. Een blog met het recept om pesto zelf te maken.

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.