Boerenkool. Een winterse groente van Hollandse bodem. Gezonder kan bijna niet. Kijk maar eens op: Boerenkool, pure gezondheid van Hollandse bodem. En je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Zoals deze variant op de spinazie à la crème.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 portie gewassen en fijngesneden boerenkool
- kokosvet
- versgemalen peper
- Himalayazout
- roomkaas, naar smaak
- zelfgemaakte pesto, naar smaak (zie [1])
Instructies
- Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui en de knoflook in wat kokosvet. Roerbak dit een minuutje of vijf. Dan is de boerenkool nog knapperig en groen.
- Breng op smaak met versgemalen peper en wat Himalayazout.
- Voeg dan wat roomkaas en pesto naar smaak toe.
- Tip: lekker met wat spiegeleitjes als lunch.
© 2023 recept van Keto en Zo
Bronnen
[1] Pesto van eigen basilicum. Een blog met het recept om pesto zelf te maken.