Boerenkool. Een winterse groente van Hollandse bodem. Gezonder kan bijna niet. Kijk maar eens op: Boerenkool, pure gezondheid van Hollandse bodem. En je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Zoals deze variant op de spinazie à la crème.

Boerenkool à la crème

Recipe by Cora Hoskens Keto en zo

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 portie gewassen en fijngesneden boerenkool

  • kokosvet

  • versgemalen peper

  • Himalayazout

  • roomkaas, naar smaak

  • zelfgemaakte pesto, naar smaak (zie [1])

Stappen

  • Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Fruit de ui en de knoflook in wat kokosvet. Roerbak dit een minuutje of vijf. Dan is de boerenkool nog knapperig en groen.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en wat Himalayazout.
  • Voeg dan wat roomkaas en pesto naar smaak toe.

Notities

  • Tip: lekker met wat spiegeleitjes als lunch.

Bronnen

[1]  Pesto van eigen basilicum. Een blog met het recept om pesto zelf te maken.

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.