Deze eierbakjes zien er zo simpel uit en toch smaakten ze allesbehalve dat! Ze zijn echt zalig. Luchtig, smaakvol en romig.
Relaxed samen aan tafel
Deze eiergerechtjes zijn ideaal voor een brunch of lunch met bijvoorbeeld familie of vrienden. Denk moederdag bijvoorbeeld 😉
Je kunt ze goed van te voren voorbereiden. Op het laatst kost het je dan maar een paar minuten om ze af te maken. Daarna doet de oven de rest. Ideaal dus als je voor meer mensen eieren wilt serveren. Zo kun je toch samen aan tafel.
Lekkerder met omelet
Zelf was ik eigenlijk van plan om spiegeleieren te bakken in de bakjes. Op het laatst bedacht ik me en werden het omeletjes. Dat bleek een goede keuze.
Spiegeleieren hebben namelijk de neiging om droog te worden in de oven. Tegen de tijd dat het eiwit voldoende gestold is, is het eigeel veel te hard. Met deze omeletjes heb je daar geen last van. Ze waren juist heel erg smeuïg!
Eibakjes met ontbijtspek
Ingrediënten
100 g ontbijtspek
5 eieren
25 ml slagroom (= 5 tl)
1 el verse bieslook, gesnipperd
1 tl kruiden (ik gebruikte omeletkruiden van Verstegen met paprika, ui, knoflook, prei, peper, maanzaad, mosterdzaad, gember en peterselie)
1/4 – 1/2 tl Keltisch zeezout, of naar smaak
1/2 rode ui, heel fijn gesnipperd
60 g jong belegen kaas, geraspt
Stappen
- Vet drie ovenvormpjes heel licht in met olijfolie.
- Bekleed de binnenkant van de vormpjes met het ontbijtspek. Doe dit niet te strak, want ze krimpen bij het bakken.
- Bak de ontbijtspek in de oven circa 20-25 minuten voor op 180 graden Celsius.
- Klop ondertussen de eieren met de slagroom, de verse bieslook en de kruiden. Ik gebruikte de mixer om het extra luchtig te maken.
- Vul de bakjes met het ontbijtspek nu met het eimengsel.
- Verdeel dan de gesnipperde ui en de kaas over de bakjes.
- Bak ze 20-25 minuten in de oven op 175 graden Celsius, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Smakelijk!
Notities
- Zelf maakte ik 9 bakjes. Het recept is aangepast voor 3 stuks.
- RMR2.0: Alle ingrediënten staan op de groene lijst van de Real Meal Revolutie 2.0.
- RMR2.0 fasen: Het recept is geschikt voor fasen 1, 2, 3 en 4.
- Meer info RMR2.0: Meer over de vet gezonde leefstijl van de Real Meal Revolutie2.0 vind je onder het recept.
Gezond worden en blijven
In 4 stappen gezond
De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.
Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Van dat boek ben ik ook mede-auteur, maar ik heb er geen enkel financieel belang bij. Dat laatste geldt overigens ook voor deze blog, die om dezelfde reden ook helemaal reclame-vrij is.
Gezond eten
Wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.
Minder vaak eten
Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!
Meer kookinspiratie?
Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.