Dit is het derde koolhydraatarme en glutenvrij broodrecept wat ik vandaag ga delen. Ik maakte ze eerder dit jaar. Met pasen al. Maar we genieten er nog steeds af en toe van want wat over was hebben we in de vriezer gedaan.

Het recept in deze blog is van het rechtse brood. Die met de pompoenpitten erop.

Past dit recept bij de Real Meal Revolution?

Zaden en pitten staan op de groene lijst van de gekleurde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie (RMR). Je kunt hiervan in alle fases van de RMR eten tot je verzadigd bent. In het recept worden ook rauwe noten en zachte volle zuivel gebruikt. Die staan beide op de oranje lijst A. Tijdens fase 3, als je je volledig richt op vetverbranding gelden er beperkingen voor deze lijst.

Je kunt in dit recept de noten vervangen door eenzelfde hoeveelheid zaden naar keuze.

Dan hou je de Griekse yoghurt over. Van de oranje lijst A. Hiervan mag je iedere dag één ding kiezen. Kies je die dag voor Griekse yoghurt dan mag je daarvan 60 ml. Die hoeveelheid zit in 1/4 deel van het brood. Eet je maar één sneetje, dan is dat niet 1/4 van het brood en zit je dus ook niet aan 60 ml zachte zuivel die je die dag mag hebben.

Je kunt dit brood dus altijd zodanig aanpassen dat het ook bij fase 3 van de RMR past. Uiteraard moet je dan wel rekening houden met wat je verder nog eet die dag. Want zoals gezegd, mag je één ding kiezen van die lijst per dag. Of kies er twee, maar deel dan de maximale hoeveelheid door 2.

[1, 2]

Noten-, zaden- en pittenbrood

 • 75 g gemengde noten
 • 75 g amandelmeel
 • 50 g blond lijnzaad
 • 50 g sesamzaad
 • 50 g zonnebloempitten
 • 3 el psylliumvezels
 • 1 tl Keltisch zeezout of Himalayazout
 • 6 eieren
 • 2 1/2 tl bakpoeder
 • 220 ml Griekse yoghurt
 • eventueel pompoenpitten om erover te strooien

Maal of hak de noten. Zorg dat ze niet helemaal fijn gemalen zijn. Doe de noten, het amandelmeel, de zaden en pitten, de psylliumvezels en het zout in een kom. Meng het goed door elkaar.

Splits de eieren. Splits elk ei boven een kommetje. Voeg het eiwit uit het kommetje pas toe aan de rest als er geen spoortje eidooier bij gekomen is. Pak anders een nieuw ei en een nieuw kommetje. Anders krijg je de eiwitten later niet stijf geklopt.

Klop de eidooiers tot deze luchtig en lichter van kleur geworden zijn.

Klop de eiwitten stijf met het bakpoeder.

Schep dan de eidooiers met de Griekse yoghurt bij de noten/zaden/pitten. Schep er de stijfgeslagen eiwitten op en spatel alles voorzichtig door elkaar.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en schep het deeg erin. Strooi er eventueel nog pompoenpitten over.

Bak het brood ±35-40 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden Celcius.

Haal het brood uit de vorm en laat het dan afkoelen op een rooster.

•Voor een brood- of cakevorm van ±23 x 13 cm

Bronnen

[1] In vier stappen koolhydraatarm, suikervrij en vet gezond! Korte samenvatting van de 4 stappen/fasen van de Real Meal Revolutie methode. Werk in uitvoering 😉 .

[2] Nederlandse vertaling van de gekleurde voedingslijsten van de Real Meal Revolutie Gebruik deze lijsten om te kijken of dit recept op dit moment geschikt is voor jou. Dit ligt eraan in welke fase van de koolhydraatarme en vetrijke methode à la Real Meal Revolutie je je bevindt.

[3] Koolhydraatarm noten-, zaden- en pittenbrood Het recept van het brood uit deze blog wat je kunt gebruiken om te printen.

[4] Koolhydraatarm en glutenvrij Italiaans zaden- en kaasbrood. Het donkerdere Italiaanse brood wat ook op de foto boven aan deze blog staat, links op het rechtse rooster. Met de zonnebloempitten.

[5] koolhydraatarm en glutenvrij zadenbrood Het lichtere brood wat ook op de foto boven aan deze blog staat, op het linkse rooster.

Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.