Deze pizza is zo verrukkelijk! Niet alleen door de zelf gegrilde paprika, maar ook door de rode ui en geitenkaas. En vergeet de walnoten niet. Op een pizza had ik ze nog niet eerder gegeten, maar het is een echte aanrader. Ze geven een heerlijke bite en combineren fantastisch met de geitenkaas.

Zuivelvrije variant

Overigens kun je deze pizza eenvoudig zuivelvrij maken door de geitenkaas weg te laten. De bodem zelf is namelijk ook zuivelvrij. En uiteraard ook glutenvrij.

Niet geschikt voor fase 2 en 3

Helaas is deze pizza niet geschikt tijdens fase 2 en 3 van de gezonde koolhydraatarme en vetrijke leefstijl van de Real Meal Revolutie. Dat ligt aan de ene kant aan de bodem met kokosmeel. Kokosmeel is niet geschikt voor fase 2 en 3. De bodem kun je daarom vervangen door een pizzabodem gemaakt van gehakt. Uiteraard is de pizza dan niet meer vegetarisch.

Daarnaast staan walnoten en zachte geitenkaas op de oranje lijst A. Of de hoeveelheden op deze pizza geschikt zijn voor fase 3 is afhankelijk van hoeveel je van de pizza eet en of je op dezelfde dag nog andere producten van de oranje lijst A eet. Lees meer hierover in: ‘RMR: oranje lijst A tijdens fase 3

Koolhydraatarme pizza met gegrilde paprika

  • 3 gegrilde paprika’s
  • zuivelvrije pizzabodem # 1
  • ongeveer 1 1/2 dl gezeefde tomaten
  • Italiaanse kruiden, naar smaak
  • Himalayazout en verse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 rode uien
  • kokosvet
  • 150 g harde geitenkaas, geraspt
  • 75 g walnoten
  • 100 g zachte geitenkaas

Koolhydraatarme pizza met gegrilde paprika

  • Gril de paprika’s en maak ze schoon zoals beschreven in de betreffende blog. Snijd ze dan in repen.
  • Maak, terwijl de paprika’s in de oven staan, het deeg voor de pizzabodem. Zet de bodem in een voorverwarmde oven (= stap 5 uit dat recept) wanneer je nog onveer 20 minuten bezig bent (met de voorbereiding van de topping, dus inclusief het ontvellen en schoonmaken van je gegrilde paprika’s).
  • Doe de gezeefde tomaten in een kommetje en breng op smaak met Italiaanse kruiden, Himalayazout en peper.
  • Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Maak de rode uien schoon, snijd ze in halve ringen en smoor de uien met de knoflook in gesmolten kokosvet. Laat ze lekker zacht worden.
  • Rasp de harde geitenkaas.
  • Haal de voorgebakken pizzabodem uit de oven en beleg deze achtereenvolgens met de tomatensaus, de rode uienringen, de gegrilde paprikarepen en de walnoten.
  • Strooi er naar smaak wat zout, peper en Italiaanse kruiden over.
  • Verbrokkel de zachte geitenkaas over de pizza en strooi er dan de geraspte geitenkaas over.
Print Friendly, PDF & Email

Geef hier je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.