Een koude omelet kun je heerlijk vullen met bijvoorbeeld kruidenroomkaas en sla. Zo’n lekkere gevulde rol is ideaal om in een koeltasje mee te nemen voor een dagje weg.
Sla in een warme omelet is daarentegen niet gebruikelijk, maar daar mag wat mij betreft best verandering in komen.
Eieren en groenten voor een zeer gezonde lunch
Ik maakte deze keer een omelet met ui en knoflook en vulde deze met verse tuinkruiden en stevige soorten sla. Op die manier had ik snel de belangrijke onderdelen van mijn lunch weer te pakken.
Eieren, pre- en probiotische groenten en groene groenten maken namelijk standaard onderdeel uit van mijn lunch. Samen zorgen ze voor een uitgebalanceerde maaltijd:
- Eieren bevatten ongelooflijke veel gezonde voedingsstoffen. Daar kan geen supplement of multi-vitamine tegenop. Ze hebben ook een ideale verhouding tussen vet, eiwitten en koolhydraten.
- Prebiotische groenten voeden de goede darmbacteriën. Hoe beter je zorgt voor je goede darmbacteriën, hoe minder je last zult hebben van de slechte. Daar is dan letterlijk minder ruimte voor.
- Probiotische groenten zorgen voor méér en ook meer diversiteit in deze bacteriën. Ze houden onze darmen gezond. Super voor je weerstand en je algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid.
- Groene groenten zijn een geweldige ondersteuning voor onze lever. Heel belangrijk omdat de lever een heel belangrijke rol speelt bij de vetstofwisseling, maar ook bij de ontgiftingsprocessen van je lijf.
Bíjna compleet
Deze snelle en tevens heerlijke omelet heeft het allemaal. Of ja, bijna allemaal. Een bakje gefermenteerde groenten erbij voor de probiotica en m’n lunch was compleet!
Kruidige gevulde sla-omelet
Ingrediënten
1/2 ui
1 teen knoflook
kokosvet
2-3 eieren
Keltisch zeezout met kruiden, verse peper
verse groene kruiden
flinke handvol stevige sla, zoals rucola of veldsla
Stappen
- Maak knoflook en ui schoon. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Bak de ui en knoflook in wat kokosvet mooi goudbruin.
- Klop ondertussen de eieren los met een vork. Voeg het kruidenzout en de peper toe en roer nogmaals goed door.
- Smelt wat extra kokosvet in de pan en giet hierin het eierstruif.
- Laat het ei aan de bovenkant wat opdrogen. Leg er dan groene tuinkruiden op. Ik gebruikte bieslook, peterselie en dille.
- Leg er dan de sla op. Strooi er naar wens nog wat kruidenzout over.
- Klap de omelet dicht. Smakelijk!
Notities
- Voor 1 persoon.
- Tip: gebruik stevige slasoorten en serveer je ei meteen nadat je de sla hebt toegevoegd. Dan blijft de sla op z’n lekkerst!
- RMR2.0: Deze simpele, maar smakelijke lunch is echt super gezond. Bovendien staan alle ingrediënten op de groene lijst van de Real Meal Revolutie 2.0.
- RMR2.0 fasen: Het recept is geschikt voor fasen 1, 2, 3 en 4.
- Meer info RMR2.0: Meer over de vet gezonde leefstijl van de Real Meal Revolutie2.0 vind je onder het recept.
Gezond worden en blijven
In 4 stappen gezond
De Real Meal Revolutie (RMR) is een vet gezonde koolhydraatarme methode, mede opgezet door prof. Tim Noakes. De methode wordt onderbouwd door recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding. In RMR 2.0 worden 4 stappen gevolgd die zich achtereenvolgens richten op kennis, verbeteren van je gezondheid, een gezond gewicht door optimale vetverbranding en het vasthouden van dat gezonde gewicht voor de rest van je leven.
Hoe je dat doet kun je vinden op mijn blog en in het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Van dat boek ben ik ook mede-auteur, maar ik heb er geen enkel financieel belang bij. Dat laatste geldt overigens ook voor deze blog, die om dezelfde reden ook helemaal reclame-vrij is.
Gezond eten
Wil je meedoen, sluit je dan aan bij de Facebook groep ‘Het nieuwe eten: koolhydraatarm en vet gezond‘.
Minder vaak eten
Heb je interesse in periodiek of meerdaagse vasten (Intermittend Fasting / IF of Extended Fasts / EF), dan kun je terecht bij de Facebook groep ‘Eet niet minder, eet minder vaak‘. Daar krijg je ondersteuning en informatie en kun je terecht met al je vragen omtrent ‘Minder vaak eten’. Dat kan varieren van niet snacken tussen maaltijden, tot dagelijks één of meerdere maaltijden overslaan, tot af en toe een paar dagen niets eten. En alles vanuit de gezonde insteek!
Meer kookinspiratie?
Krijg jij ook vaak kookinspiratie als je kijkt naar foto’s van lekkere gerechten? Kijk dan eens naar ‘Keto en zo: koolhydraatarme en vet gezonde recepten — glutenvrij en suikervrij‘. Het is de Keto en zo foto-galerij op Pinterest en geeft weer een andere kijk op de recepten van m’n blog.